Zwangerschapsupdate week 38 – Naomi’s verjaardag, dag zwangerschap, hallo baby!

Halverwege mijn 38e zwangerschapsweek ben ik bevallen. Om precies te zijn met 38 +5. Om de serie toch even af te maken op mijn website, deel ik die paar dagen nog. Want de laatste update was met 37 weken zwangerschap.

Naomi’s verjaardag
Het enige dat ik nog wilde is Naomi’s tweede verjaardag vieren. Op dat moment was ik precies 38+2 weken zwanger. Het was een heerlijke ochtend met vrienden en familie. Naomi is enorm verwend met allerlei cadeaus en het weer zat ook helemaal mee. Ik vond het wel pittig, dus was blij dat we dat weekend verder niets gepland hadden!

Controle verloskundige
Maandag 22 mei is mijn oma jarig en daar ga ik naar toe. Ik verlies bloed en dat vind ik toch wel een beetje schrikken. Gelukkig heb ik controle bij de verloskundige om 13:00 uur en kan ik het meteen even kwijt. Mijn bloeddruk is goed en onze zoon doet het ook fantastisch in mijn buik. Er wordt even gecontroleerd of ik geen vruchtwater verlies en dat is niet zo. Verder vraag ik of ze even wil kijken of ik al meer ontsluiting heb. Ik vind het namelijk erg zwaar met al die harde buiken, de nachten slaap ik nauwelijks en ik wil weten of het nog ergens goed voor is. De verloskundige constateert bijna 3 cm ontsluiting en een bijna verweekte baarmoeder. Zou het dan toch deze week al beginnen? Dat vraag ik mij oprecht af!

Goede nachtrust
Tot mijn verbazing heb ik een goede nachtrust. Te goed naar mijn idee, dus zou het stilte voor de storm zijn? Om 5 uur word ik wakker en beginnen er lichte krampen te komen, anders dan anders. Aan alles in mijn lijf voel ik dat het gaat beginnen. Dat zeg ik ook tegen Stephan. Hij brengt Naomi gewoon weg en gaat naar zijn werk, want ja het kan ook vals alarm zijn of nog wel even duren. Toch voel ik echt aan alles dat het vandaag gewoon gaat gebeuren. Ik ga gewoon weer mama worden!! Ik maak snel nog even een foto en deel hem op instagram.

Even een happy selfie in mijn instafeed met buik!! 38+5 vandaag!🙌 Ooooh babyboy ik ben zoooo nieuwsgierig naar jou😍 . . . #38weken #bijna39 #babyboy

Een bericht gedeeld door Angela www.mamametpassie.nl (@mamametpassie_nl) op

Die dag, 23 mei, is het dan toch wel zo ver. Mijn bevalling begint en aan het eind van de middag wordt Daniël geboren! Na 38 weken en 5 dagen kwam er een einde aan mijn zwangerschap.

Dit was hem dan. De allerlaatste update! Al mijn updates kun je in mijn zwangerschapsdagboek teruglezen.

 

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Anja
  30 mei 2017 at 15:40

  Mooie afsluiter. Ik snap je helemaal: een bevalling is heel persoonlijk, dus neem vooral je tijd en deel alleen dat wat je echt wil delen.
  Anja onlangs geplaatst…Pinksteren 2017 evenementen uitjes festivalsMy Profile

 • Reply
  Nicole
  30 mei 2017 at 17:59

  Jaaaa ik weet die dag nog goed haha! Zo fijn dat je gelijk had en je gevoel goed was..
  Nicole onlangs geplaatst…Het grote wachten is begonnenMy Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  30 mei 2017 at 21:44

  Wat een mooie laatste dagen. grappig dat dat dan zo is hé. Een vriendin van mij is die zondag bevallen ook na ineens zo rust en daarna klaar haha.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Met een zwart randje. Een miskraam. Hoe voel ik me nu?My Profile

 • Reply
  Marieke
  30 mei 2017 at 22:06

  Jouw bevalling, jouw verwerking! Neem je tijd 😉
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #22 – waterpokken en de bruiloftMy Profile

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  30 mei 2017 at 23:50

  Ahhh zo mooi! Ik weet nog dat je me appte dat je dacht dat het ging beginnen haha! En nu heb je zo’n mooi jongetje <3
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Waarom geloven mensen nog in de onzin van Oei, ik groei!?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd