Zwangerschapsupdate week 36: Verlies ik nou vruchtwater?

Yes yes yes! Vandaag 37 weken zwanger, ik hoef NIET naar het ziekenhuis voor een ctg, ik hoef GEEN groeiecho én word dus niet ingeleid! Zo zag het er twee jaar geleden namelijk wel uit met de termijn van 37 weken. Deze zwangerschap dus totaal anders, maar….. ik had even een spannend momentje dinsdagavond. Verloor ik nou vruchtwater of ben ik gek? Verder rommelt er van alles en had ik weer controle bij de verloskundige.


Vruchtwater of wat anders?

Stephan en ik waren bezig om de speelgoedkist van Naomi in elkaar te zetten. Eerder die avond voelde ik ook al wat lopen, maar dacht er verder eigenlijk niet bij na. Tot ik moest hoesten en weer wat voelde. Nu kan het natuurlijk een beetje plas zijn, want ja dat hebben veel zwangere vrouwen nu eenmaal, maar dat was het niet. Ik ging even liggen en daarna weer staan en weer hetzelfde verhaal. Het was 22:00 uur en, na even te peilen bij mijn (zwangere) vriendinnen, zeiden zij mij dat ik toch echt even de verloskundige moest bellen.

Ik moest van haar een kraamverbandje in doen en wachten tot ze langs zou komen. Dus besloot ik weer even te gaan liggen en daarna weer te gaan staan. Er kwam niks… Gelukkig, maar dan kwam ze dus wel voor niets…. Ze was er al heel snel, we kletsten even en luisterden naar het prachtige hartje! Na een test (lees op een kraammatje liggen, over je hand blazen zonder daadwerkelijk te blazen) om te kijken of er wat gaat lopen, bleek dat niet zo te zijn. Jeeeh! Geen vruchtwater dus. Wat dan wel? Waterige afscheiding, dat is blijkbaar dus ook een zwangerschapskwaal. Voor mij is ‘ie nieuw. Maar mede zwangeren, weet dat dit dus ook kan!

Rommel de rommel
Ik had eerder die week controle bij de verloskundige. We bespraken mijn bevalplan (zondag komt een blog online over de mijne en wat tips!), mijn bloeddruk werd gemeten (120/65), ik stond op de weegschaal (73 kilo), we luisterden naar het hartje (blijft prachtig!), ik kreeg advies over wanneer ik moet bellen als de weeën beginnen en ik gaf aan dat het al behoorlijk aan het rommelen is. Dat was dus nieuw voor mij, want bij Naomi heb ik dat nooit gehad. Ik heb harde buiken, af en toe steken, menstruatie achtige krampen etc…Mijn lichaam is zich dus blijkbaar al een beetje aan het voorbereiden op de bevalling. Die bevalling kan nog wel even duren… Want echt, dit zegt helemaal niets! Al denken de meesten in mijn omgeving dat ik de 40 weken niet ga halen. Wanneer dan wel? Zo tussen 22 en 29 mei. Ik dacht iedere keer dat onze zoon wel na 1 juni geboren wordt, maar ik begin steeds meer te twijfelen. Als ik het voor kiezen had, in ieder geval pas na 20 mei, want ik wil graag Naomi’s tweede verjaardag nog vieren. Verder vind ik de nachten heel pittig, want ik moet er veel uit om te plassen, dan wel last van kramp in mijn kuiten (dat is weer terug van weggeweest), of ik heb harde buiken én het kan ook nog zo zijn dat hij dan ineens weer wakker is. De douche voor het slapengaan werkt wel, maar niet de hele nacht dus. Ik moet er niet minder van plassen namelijk haha.

Lijstje afgewerkt?!
We hebben het lijstje zo goed als afgewerkt. Dit weekend gaat het bed op klossen en wordt de lamp opgehangen in de babykamer. De box moet nog deze kant op, maar pa en ma nemen die binnenkort even mee. Dat is niet noodzakelijk voor de bevalling. Verder moeten er wat laatste dingen in de vluchttas moeten (bril, lenzenvloeistof etc.) dat heb ik geschreven op een lijstje wat bij de vluchttas ligt. Dan kan Stephan of ik dat pakken als we weg moeten. Maandag deel ik met jullie wat er allemaal in die tas zit. Verder is mijn kolf doorgemeten en zijn alle onderdelen nog helemaal in orde. De zuigkracht op de hoogstand moet 220 zijn bij de Medela Freestyle. De mijne zit op 260, dus dat zit helemaal goed. De maxi cosi staat ook al klaar. Ik moet alleen nog een keuze maken uit de traktaties die ik bedacht heb. Zowel voor haar verjaardag als voor het trakteren als de baby er straks is. Ik had beloofd het hele lijstje afgewerkt te hebben, maar dat is dus niet gelukt.

Tot de volgende update!

Heb jij dat weleens gehad dat je dacht vruchtwater te verliezen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Charlotte
  11 mei 2017 at 07:50

  Beide bevallingen zijn bij mij begonnen met gebroken vliezen. Daar was geen twijfel over mogelijk haha, dat was niet op te vangen met een kraamverbandje 😉 Fijn dat het verder goed gaat met jullie!
  Charlotte onlangs geplaatst…Mijn vriendinnetje is bevallen, en dit was mijn cadeau…My Profile

 • Reply
  Leonie van Mil
  11 mei 2017 at 09:13

  Ik had ook heel erg last van waterige afscheiding. Iedere keer weer schrok ik ervan. Klinkt misschien heel vies, maar ik zat er altijd aan te ruiken. Als het vruchtwater is moet het zoet ruiken. En het rook nooit zoet. Dan was ik voor even weer gerust gesteld.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Jouw foto op Canvas | ReviewMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  11 mei 2017 at 10:12

  Woow nooit gedacht over het doormeten van je kolf, waar heb je dat gedaan?
  Dat vruchtwater was inderdaad even spannend, gelukkig niks en nu gewoon deze mega mooie mijlpaal behaald.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De uitslag van de NIPT…My Profile

 • Reply
  Anja
  11 mei 2017 at 21:37

  Bij de eerste was het duidelijk vruchtwater (in een keer een hele lading). Bij de tweede kwam het pas na het strippen. Fijn dat alles goed gaat en gewoon nog even volhouden 😉 Wel heel erg spannend voor jullie natuurlijk.
  Anja onlangs geplaatst…Review Familiepark DrievlietMy Profile

 • Reply
  Nicole
  12 mei 2017 at 08:02

  Nee nooit gedacht vruchtwater te verliezen maar ja ik had dus ook met 37 weken dat ik ingeleid werd.
  Wat super fijn deze mijlpaal!! Ennuh je hebt al meer gedaan dan mij, moet vrijwel alles wat je noemt nog doen!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 36 – groeiechoMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd