Zwangerschapsupdate week 35 – Koningsdag, buurtborrel, blauwe ribben en oefenweeën

Het echte aftellen gaat voor mijn gevoel nu beginnen. Nog precies vier weken tot de uitgerekende datum, spannend! Ik schrok een beetje van hetgeen ik nog moest doen/kopen voor de komst van onze zoon! Ik maakte een lijstje en deelde die ook op de blog. Volgende week is dat lijstje helemaal afgewerkt. Voor de 37 weken moet alles gewoon klaar zijn 😉 Het was een redelijk druk weekje. We vierden Koningsdag, hielden een buurtborrel thuis, moesten naar het consultatiebureau met Naomi en we kregen visite vanuit Brabant.

Veel gezelligheid
Het is heerlijk om niets te hoeven. Mij te focussen op de komst van de baby en op de dagen dat Naomi thuis is, daar ook intens van te genieten. Het is ook wel pittig, want ze heeft een behoorlijke sterke wil en zegt tegen veel dingen ook nee, maar dat is een fase die iedere moeder met een (bijna) peuter wel kent. We brachten een bezoekje aan het consultatiebureau, waar ze helemaal goedgekeurd werd. Ze is 2 kilo gegroeid en 10 cm in lengte en dat in 9 maanden. Ze weegt nu 11,3 kilo en is 87 cm. Ze moest blokjes stapelen, op de pop de lichaamsdelen aanwijzen die de arts benoemde, met de bal gooien en schoppen. Ze deed het allemaal prima. Ook even een gesprekje naar aanleiding van de vragenlijst. Ik vond hem zelf best wel pittig. Hij schijnt regiogebonden te zijn die lijst, maar het waren vragen om erachter te komen of je kind bijvoorbeeld autisme heeft. Niet dat je dat uit een vragenlijst kunt diagnosticeren, maar het is voor hun een eerste begin. Daarnaast ook even over het slaap- en eetgedrag. Ze ontwikkelt en gedraagt zich als een normaal kind, dus we hoeven pas met haar derde jaar weer voor haar terug.

Koningsdag
Koningsdag was relaxed. In de ochtend deden we een rondje met Naomi over het dorp, liepen langs de schaapjes en ze wilde ze aaien. Eind van de middag kwam Stephan zijn oudste broer met vriendin langs en dat was erg gezellig. Verder deden we niets, heerlijk.

Mini vader-dochterdag
Vrijdag lunchte ik met mijn vader. Ieder jaar doen we een vader-dochterdag, maar dat zit er nu even niet in. Een hele dag in een stad, beetje sight seeing, lunchen, drankje, diner. Dus…. we hebben besloten om gezellig te lunchen met elkaar. En gezellig dat was het zeker! Ik vind het zo fijn om een goede band te hebben met mijn vader (en met mij moeder). Ik zie Naomi en Stephan dit ook zeker samen doen als ze groter wordt. Een dagje gewoon samen!

Buurtborrel
Wij zijn uiteraard verhuisd zoals jullie weten. Aangezien het binnen het dorp was, zijn we niet wereldvreemd. Toch kennen we vrij weinig mensen in de straat en daar wilden we verandering in brengen. Je hoeft zeker de deur niet bij elkaar plat te lopen, maar het is wel fijn als je elkaar een beetje kent. We nodigden een paar weken terug iedereen uit met een uitnodiging en toen was het afwachten of ze kwamen. Gelukkig wel, zeker 80% van de straat, dus een goede opkomst! Het was ontzettend gezellig, we hebben elkaar beter leren kennen, enorm gelachen en het gewoon heel gezellig gehad. Het was prachtig weer, dus we zaten in de tuin. We zijn enorm verwend met bloemen en lekkernijen. Ook Naomi kreeg cadeautjes, heel attent. Had absoluut niet gehoeven!

Meeting met mede zwangere Nicole van Meisje-eigenwijsje
Nicole en ik volgen elkaar al een hele tijd via onze blogs, Facebook en Instagram. We kwamen elkaar tegen bij de opening van de Negenmaandenbeurs, maar door een druk bloggersprogramma konden we elkaar niet lang spreken. Het werd dus tijd voor een date. Ook zij heeft verlof, dus tijd genoeg voor een meet met mij en Naomi. Samen met haar dochter Fay heeft ze twee uur in de auto gezeten om bij ons op visite te komen. Het was zo gezellig, alsof we elkaar al heel lang kennen. De meiden konden ook heel fijn met elkaar spelen. Ik kreeg nog lieve slabbetjes van haar en een chocoladereep, dat was heel lief.

Onze babyboy
We hebben geen controle gehad in de tussentijd, die staat gepland voor a.s. maandag en vanaf dan mag ik wel wekelijks begreep ik. Hij groeit goed, beweegt goed. Zelfs zo goed dat mijn ribben van binnen gewoon beurs zijn, echt bont en blauw, zo voelt het. Af en toe heb ik harde buiken, zeker na Koningsdag en de buurtborrel waren ze er volop. Het zijn nu wel meer oefenweeën omdat ik ze toch iets pijnlijker vindt, maar ze gaan snel weer weg. Dinsdagavond was het weer een beetje té, maar met warmte gingen ze weg, dus absoluut geen weeën. Het is gewoon iets dat bij deze termijn hoort, althans dat zeggen ze, dus ik neem het maar voor lief. Echt prettig is het niet, maar het kan nog wel vier weken duren voordat hij er is of nog langer ;-Het maagzuur blijft en last van bekken nauwelijks, behalve als ik teveel gedaan heb zoalsje Koningsdag en de buurtborrel. De oefeningen van de bekkenfysio doen wonderen.

Mijn buik groeit gestaag door, morgen weer de vier wekelijkse buikfoto en een bezoekje aan de kapper. Dat is wel weer nodig namelijk. Tot de volgende update!

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nicole
  4 mei 2017 at 20:18

  Ben benieuwd naar je nieuwe vierwekelijkse foto! Super leuk om te doen, deed dat bij Fay ook om de vier weken met een fotograaf. En inderdaad het was mega gezellig 😀 Zeker de rit waard hoor. Al mag ik dit niet meer doen van mn fysio hahaha
  Nicole onlangs geplaatst…Omdat ik het zegMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd