Zwangerschapsupdate week 33 – Hallo zwangerschapsverlof! Dag harde buiken of niet?

De tijd vliegt. Vandaag alweer 34 weken zwanger. Een raar idee dat mijn zwangerschapsverlof officieel is ingegaan. Ik had deze week namelijk nog gewoon moeten werken, zelfs tot en met 25 april. Vijf weken van tevoren met verlof, dat leek mij een prima keuze. Dat liep even anders zoals je in mijn vorige update kon lezen. In plaats van aan het werk, zat ik ‘ziek thuis vanwege zwangerschap’ zo noemt het UWV dat. Met hen heb ik ook contact gehad, nadat mijn werkgever mij ziek had gemeld. Vorige week wel wat zaken vanuit huis afgerond en overgedragen, want toedeledokie zeggen tegen mijn werk en alles loslaten, dat kan ik niet. Eergisteren was mijn officiële laatste werkdag en dat betekent dat mijn verlof is ingegaan.

Tijd voor mezelf
Het is fijn om nu echt tijd voor mezelf te hebben. Focussen op de komst van de baby! Uiteraard genieten van mijn kleine dreumes (bijna peuter!!) op de dagen dat ze bij mij is. De dagen zonder haar zijn wel makkelijker en dan kan ik echt tijd nemen voor mezelf en ik merk dat ik dat ook nodig heb. Op die momenten dan zijn de harde buiken nauwelijks nog aanwezig. Rust werkt dus echt! Zodra ik bezig ben, hetzij met Naomi of iets anders, dan komen de harde buiken weer. Niet zo vaak als eerst gelukkig. Gisteren had ik er zelfs maar 4 over de hele dag! Je kunt zeggen dat er enorme verbetering in zit en dat is fijn! Schrijven geeft mij ook echt rust, dus je kunt de komende tijd wellicht wat meer blogs van mij verwachten.

Fijne paasdagen
Het weekend is echt tijd voor ons als gezin. Dat hebben we een aantal weken ook een beetje gemist door het klussen in het huis, maar inmiddels wonen we er alweer een paar weekjes. We hebben een echt buitenkind, dus je maakt haar daar het meest gelukkig mee. De paasdagen brachten we, naast een bezoekje aan de kerkdiensten, dan ook veel buiten door. Bij mijn schoonouders  hadden we een heerlijke brunch met oma, mijn zwagers en schoonzussen. Na de brunch nam ik rust op de bank en kletste gezellig met mijn zwager en schoonzus, de rest was buiten wandelen. Tweede paasdag genoten we als gezin. We gingen naar de Kinderboerderij, want het was Kijk bij de Boer. Een gezellige tijd met elkaar, waar Naomi paaseieren zocht en smulde van haar gekregen chocolade ei. Thuis was ik blij dat ik kon liggen op de bank. Naomi slaapt nog zo’n 3 uur in de middag en dat is top. Daarna brachten we een bezoekje aan het strand, daar wonen we op 5 minuten rijden vandaan. Even uitwaaien en een ijsje eten, Naomi genoot en wij ook.

Controle verloskundige
Ik had een controle bij de verloskundige en dat was fijn. De baby groeit goed, hij ligt met zijn koppie naar beneden, zijn rug op links en benen op rechts. En het hartje klopte prachtig en dat is het belangrijkste. Ik draag enorm naar voren en de buik zit ook al wat lager. Mijn banden krijgen het behoorlijk te verduren, dus ook daar kunnen de harde buiken door ontstaan. Haar tip was om een buikband te dragen die wat meer steun geeft. Ik ben ook maar een smalle vrouw die wat extra gewicht absoluut niet gewend is, dus in die zin kan ik mij er ook wel iets bij voorstellen. Daarnaast kreeg ik wat folders mee over pijnbestrijding, zodat ik mij nog eens in kon lezen. Ik weet precies wat ik wil en dat deel ik morgen met jullie in een apart artikel.

Kwaaltjes?
Jep, ze zijn er… Eentje die voor mij nieuw is: maagzuur! Wat is dat vervelend zeg… Vooral in de avond heb ik er last van. Ik keek natuurlijk meteen even wat je dan beter niet kunt eten: chocolade. Althans niet te veel, maar ja ik eet dat natuurlijk…. én veel te veel…. en koolzuurhoudende dranken is ook niet zo slim. Zeg maar dag tegen je Fanta Angela. Mooi niet dus…. Daarnaast moet ik steeds vaker plassen en zijn mijn ribben ondertussen blauw van het geschop haha. Okee dat is geen kwaaltje, maar wel een vervelend gevoel. De vergeetachtigheid blijft en het lijkt ook erger te worden. Ik hoop dat het na de bevalling snel bijtrekt, maar wat ik mij kan herinneren van Naomi, duurde dat echt een hele tijd. Daarnaast is het ook nooit meer wat het geweest is. Herkenbaar?

Mama Fair
Bij mij in de buurt wordt er voor het eerst een toffe Mama Fair georganiseerd. Een avond vol met toffe producten voor kids, tips en workshops. De organisatie had mij gevraagd om te komen namens Mama met passie. Ik vond het een hele eer! Want ik ben ook maar gewoon een moeder. Eentje die graag haar ervaringen deelt met andere mama’s, anders was ik deze blog niet begonnen. Ik mocht vanavond (aanstaande) moeders spreken en wat van mijn ervaringen delen. Ik had het al helemaal voorbereid, maar helaas moest ik het afzeggen. Ik moet gewoon zoveel mogelijk rust houden en zo’n avond is heel tof, maar ook heel pittig.

Kinderkamers afmaken
Bijna, bijna, bijna zijn de kamers van de kinderen klaar. Bij de baby moet het commodeplankje nog opgehangen worden, dat gaat manlief ergens de komende week doen. Dan verder nog wat aankleden en een lamp bestellen. Bij Naomi is het ook nog wat kaal, want daar mist ook nog een lamp en ik moet nog een toffe grote poster voor haar bestellen die ik in wil lijsten. Als dat allemaal klaar is, dan show ik de kamers aan jullie hoor. Maar dat kan nog even duren!

Het was al met al een fijne week, want er zit verbetering in door de rust die ik houd. Ik ben daar heel erg blij mee, want dat betekent dat de keuze om niet meer te gaan werken, ook een goede keuze is geweest. Het is niet voor niets. De komende tijd geniet ik nog heerlijk van mijn zwangerschap, de rust die er is, de tijd met mijn heerlijke bijna peuter (volgende maand jarig!) en daarna de tijd met onze zoon erbij. Ik kijk er enorm naar uit, ben benieuwd hoe het weer gaat zijn zo’n klein hummeltje. 

Tot de volgende update!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  simpel, met een snufje liefde
  20 april 2017 at 06:47

  Fijn dat het nu een stuk beter gaat! Neem je rust en geniet ervan.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De week, met een snufje liefde #3My Profile

 • Reply
  Nicole
  20 april 2017 at 07:32

  Super fijn dat het beter gaat nu je niet meer werkt. Hoop die rust na volgende week ook te vinden al vind ik het wel moeilijk om dan geen dingen te kunnen ondernemen met Fay. Had zoveel plannen als Efteling enzo maar 5 minuten lopen is eigenlijk al teveel!

 • Reply
  Simone
  20 april 2017 at 07:50

  Goed om te zien dat het beter gaat met de harde buiken nu! Gelukkig maar.
  Simone onlangs geplaatst…Dag paashaas, dag paasei, tot volgend jaar!My Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  20 april 2017 at 10:09

  Goed om te lezen dat het een stuk beter gaat. qua buikband vond ik die van Anita erg fijn, gewoon elastische en kunnen onder je kleren. Met allemaal steunpunten in de stof.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Paas-Plog. Amstel Gold Race, weekend Maastricht en brunch.My Profile

 • Reply
  Anja
  20 april 2017 at 15:54

  Fijn dat het wel al wat beter gaat en je moet echt gewoon je rust nemen (ik ken harde buiken helaas, had ze bij de zwangerschap van dochterlief al vanaf 20 weken)
  Anja onlangs geplaatst…Weekendtips 21 – 23 april 2017 evenementen uitjes festivalsMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  21 april 2017 at 10:10

  Je doet t super Meis. Voor je meisje en je mannetje zorgen en ook voor jezelf. Lekker genieten de komende weken.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…HELP!!…We zoeken een jongensnaam…My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd