Zwangerschapsupdate week 31 – Veel harde buiken, een extra echo, dé prik en een nieuwe craving

Een drukke zwangerschapsgerelateerde week. Ik ben vandaag alweer 32 weken zwanger, dus dat betekent dat jullie de update van week 31 gaan lezen!

Dé prik en een hele leuke echo
Ik ben niet bang voor naalden, dus ook niet voor een prik. Het enige wat mij naar leek aan de prik voor de Rhesus D is dat het taaie vloeistof is dat ze in je been spuiten. Dat stroomt dan ook heel langzaam en dat leek mij niet zo prettig. Mijn lieve verloskundige had de prik al de hele ochtend buiten de koelkast liggen, dus toen ik hem kreeg was hij op een goede temperatuur. Het eerste begin was niet zo fijn, maar door het wiebelen van je tenen ten tijde van de prik, is het echt prima te doen! Een van mijn verloskundige volgt de opleiding voor echoscopiste en ik was proefpersoon. Dat is altijd leuk niet waar?! Weer een extra keertje spieken naar onze kleine man. Het was zo leuk, zo gaaf, zo mooi! Ik heb hem zien drinken en vond dat toch wel een heel bijzonder moment om dat te zien. Hij laat zich graag in vol ornaat zien, dus het is volkomen onmogelijk dat het een meisje zou zijn. Laatst hoorde ik weer iemand die een dochter zouden krijgen, maar het was toch echt een knul… Ik heb genoten van het halve uur kijken naar mijn zoon en het luisteren van het hartje. En nog wat leuks om te melden! Ik heb namelijk de beweging van onze zoon op film kunnen krijgen. Jawel, de aanhouder wint en dat ben ik! Zie hieronder het filmpje. Nu zie ik echt meerdere keren op een dag, zowel als ik aan het werk ben of ’s avonds op de bank, onze zoon druk bewegen. Mijn buik gaat van alle kanten heen en weer. Ik krijg rake trappen tegen mijn ribben aan, iets dat voor mij compleet nieuw is. Naomi lag natuurlijk tot 36,5 weken in stuitligging, dus zij trapte voornamelijk op mijn blaas.

Jaaaa eindelijk wat beweging kunnen filmen😍 Onze zoon is aan het sporten in mijn buik 💙 . . . . #zwanger #31weken #babybump #beweging

Een bericht gedeeld door Angela www.mamametpassie.nl (@mamametpassie_nl) op

Het is pittig
De laatste dagen enorm veel harde buiken. Een zeer vervelend gevoel en dus ook een teken van rustiger aan doen, kan ook een teken zijn van blaasontsteking, maar dat is het niet. Het is erg druk op het werk, dus dat heeft er vooral ook mee te maken vermoed ik. Nog maar 2,5 week en dan gaat mijn verlof in, dus dat is wel een heel fijn vooruitzicht. Het is ergens ook niet leuk, omdat er veel leuke projecten lopen op het werk, maar aan de andere kant ben ik er ook enorm aan toe. De zwangerschap wordt echt zwaarder en dat merk ik goed. Niet alleen door de harde buiken, maar ook doordat alles gewoon moeilijker gaat. Even wat boodschapjes halen, even met Naomi naar buiten, even de keuken soppen, even de was in de wasmachine etc… Ik vind het zwaar, ben gewoon buitenadem op die momenten. Zelfs een half uurtje fietsen was niet te doen. Daarnaast moet ik natuurlijk ook letten op mijn bekken. De oefeningen werken overigens echt heel erg goed, dus die doe ik ook trouw. En de bekkenfysiotherapeut helpt ook goed, daar hoef ik pas over twee weekjes weer terug. Goed teken! Verder heeft mijn moeder gisteren geholpen met schoonmaken in huis, dat was megafijn. Ook strijkt zij één keer per week voor mij, daar ben ik haar ook enorm dankbaar voor! Ik vind het heel vervelend dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat, maar het is zoals het is. Hulp is dan gewoon welkom en wat moeten we toch zonder mama’s he?!

Geboortekaartje is definitief!
Afgelopen dinsdag ontvingen wij de proefdrukjes van ons geboortekaartje. Ik ben megaverliefd! Wauw, wauw, wauw hij is echt zo ontzettend mooi. Ik kan niet wachten tot we alle gegevens erop kunnen zetten en hem ook met jullie kunnen delen. Ik had twee verschillende formaten besteld, twee verschillende papiersoorten en twee verschillende kleuren enveloppen. Ik wilde namelijk zien hoe het er daadwerkelijk uit zag. Uiteraard stuurden ze ook proefjes mee van de papiersoorten en alle kleuren enveloppen. Wij hebben onze keuze dus gemaakt. Fijn dat dit ook van het lijstje kan. Voor mijn gevoel is dat nog een behoorlijke lijst zoals ik vorige week ook schreef. Ergens in de komende week deel ik wat we allemaal nog moeten doen voor de komst van de baby. Ik durf het eigenlijk niet op te schrijven, omdat ik bang ben dat het meer is dan ik nu in mijn hoofd heb.

Nieuwe craving
Oelalala ik ben zo dol op chocola. Dat hebben jullie al kunnen lezen in het artikel waar ik al mijn cravings in de zwangerschap deelde. Die craving wordt alleen maar erger. Ik kan geen dag zonder chocolade. Ik eet het echt heel veel, zoveel heb ik nog nooit gegeten. Ik ontving van Naomi, de eigenaresse van Chocobombes, drie bonbons. Chocodewatte? Het is logisch als je het nog niet kent, want Naomi’s bedrijf bestaat nu 5,5 maand. Wat zijn het dan precies? Het zijn bonbons gevuld met voedingsstoffen die de betreffende fase van de zwangerschap ondersteunen. Een zwangerschap heeft drie trimesters en ieder trimester wordt gekenmerkt door specifieke ontwikkelingen. Er zijn dus drie doosjes Chocobombes, voor ieder trimester is er een doosje beschikbaar. De verpakking alleen al was een genot om naar te kijken. Ik vind het een ideale combinatie: Chocolade kunnen eten (mijn craving jammie!) en dan ook nog gezonde voedingsstoffen meegeven aan mijn kind. Een win-win situatie als je het mij vraagt. Gisterenavond heb ik ze voor het eerst geproefd. Het zijn bijzondere combinaties, maar wel lekker! Ik was van plan er maar ééntje te eten, maar ik heb ze alle drie opgegeten. Overigens kun je dat beter niet doen, want ze verzadigen enorm, ik zat dus een beetje vol haha. Ik vond de smaak Framboos-Doperwt het lekkerst. Op twee komt Vijg-Groene appel en als laatste Knoflook-Tomaat. Die laatste vond ik niet echt lekker. Voor de andere trimesters zijn het uiteraard andere smaken! Als je nieuwsgierig bent hoe ze op het idee kwam, dan moet je even op haar website kijken. Een afstudeeronderzoek bij het Maxima Medisch Centrum wat uitmondt in een samenwerking met de Pastry Club in Eindhoven. Zo werden de Chocobombes geboren.

Jammie. Framboos-Doperwt is een groot succes!

Jammie. Framboos-Doperwt is een groot succes!

 

 

Hoe gaat het met mijn zwangere volgers? Hoe ver zijn jullie nu in de zwangerschap?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  simpel, met een snufje liefde
  6 april 2017 at 06:58

  De laatste loodjes! Wat leuk dat je de echo hebt kunnen filmen. Ik heb van meer mensen gehoord dat die prik echt niet fijn is door de vloeistof. Gelukkig zit dat er alweer op voor je. geniet van dit laatste trimester. Wat een grappige chocolade trouwens, ik wist helemaal niet dat het bestond.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De week, met een snufje liefde #1My Profile

 • Reply
  Charlotte
  6 april 2017 at 08:55

  Fijn dat je zoveel hulp krijgt van je moeder, ik herken het wel dat het allemaal zwaarder wordt. Zeker omdat je nu gewoon minder goed je rust kan pakken dan bij de eerste zwangerschap. Nog even en dan kan je lekker genieten van je verlof!
  Charlotte onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverhaalMy Profile

 • Reply
  Jeanine
  6 april 2017 at 09:08

  Is je hb en je ijzer wel goed?
  Ik kwam ook niet vooruit op de fiets en steeds zo moe. Maar dacht hoort erbij.
  Nu belde de gynaecoloog gisteren dat mijn hb laag is en mijn ijzer echt veel te laag. Krijg nu een ijzer infuus. Maar had het misschien wel eerder aan moeten geven. Ben je niet moe vroeg ze. Haha

  • Reply
   Angela
   6 april 2017 at 21:10

   Tijdens mijn laatste bloedcontrole met 27 weken was het goed, maar ja inmiddels zijn we 5 weken verder. Ik zal het eens vragen. Het is niet dat ik niet vooruit te branden ben en echt heel moe ben ik ook niet, maar ik ga het zeker onthouden! Succes met je ijzerinfuus, handig dat dat er is trouwens!

 • Reply
  Nicole
  6 april 2017 at 12:24

  Uhm ik mis het filmpje volgens mij haha! En had mijn verloskundige ook maar gezegd dat ik met de tenen moest wiebelen want het deed hier van begin tot eind echt pijn die spuit. Bluh! Ook fijn dat je keus voor het kaartje hebt gemaakt. Ik heb ook proefdrukken binnen gekregen maar twijfel nog enorm. Dus toch nog maar een keertje naar kijken en wellicht nog een proefdruk bestellen!
  Nicole onlangs geplaatst…StudioKisa – verjaardagsset | HAPPY BIRTHDAY winweekMy Profile

  • Reply
   Angela
   6 april 2017 at 21:08

   Hahahaha ja klopt, iets met zwangerschapsdementie?! Ik heb hem er nu wel ingezet hihi, maar beetje laat. Ooooow dat meen je niet dat het zo zeer deed meid, rot zeg! Komt absoluut goed met het geboortekaartje bij jullie!

 • Reply
  jodi - liefthuis
  7 april 2017 at 22:17

  Mijn moeder zei vandeweek. Jodi er bestaat chocolade met erwten smaak, echt iets voor jou. Dus ik zei, is dat lekker. Zegt ze; moet je aan angela vragen hahahaha
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Verbouwen vs verhuizen…Onze plannen…My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd