Zwangerschapsupdate week 29 – Rhesus D uitslag, bekkenfysio en 3D echo

Vandaag start mijn wekelijkse zwangerschapsupdate. Ik ben precies 30 weken zwanger, dus je leest hoe het de afgelopen week is gegaan! Wow, wat een week. Er is ontzettend veel gebeurd, dus ik neem jullie gewoon even mee door mijn week 😉

Voorbereidingen slaapkamer baby
Jawel, er komt schot in de kamer van de baby! Het laminaat ligt op de hele eerste verdieping er strak in, met dank aan mijn oom. Het behang zit er allemaal op, met dank aan mijn fantastische schoonouders. Ik ben zo blij met het resultaat, terwijl het nog niet eens is ingericht. Daarnaast kwam Linaleaf de mooie wieg voor onze zoon brengen. Nogmaals dankjewel, hij is prachtig, ik ben er helemaal verliefd op!

Controle verloskundige
Ik mocht weer op controle bij mijn verloskundige. Mijn bloeddruk was 110/60. In twee weken kwam ik 2 kilo aan, dus de teller staat op 66 kilo.  Niet zo gek met al dat snaaien van mij, ik heb behoorlijk wat cravings…..Het hartje was weer heerlijk om naar te luisteren, het klonk super. En hij groeit goed, dus ik ben blij! Bij Naomi zaten we al heel veel in het ziekenhuis. Ik schreef eerder dat ik Rhesus D negatief ben. De vraag is moet ik nu een prik omdat mijn kind Rhesus D positief is? Ja dat moet ik! Volgende week donderdag staat die prik op te planning en hij schijnt niet heel erg fijn te zijn, omdat de vloeistof zo dik is. We gaan het zien!

Auw, auw, auw
Een bezoekje aan de bekkenfysio stond gepland. Ik heb namelijk ontzettend veel pijn. De ene dag meer dan de andere dag, vooral de dagen die ik alleen ben met Naomi. Dan til je ongemerkt toch nog best wel veel en maakt bewegingen die je anders niet zou maken. Ik deed al oefeningen en dat was fijn, maar het bezoekje aan de bekkenfysio was fantastisch. Echt blij dat ik geweest ben. Aanstaande maandag mag ik weer! Daarnaast last van maagzuur, vreselijk! Nooit gehad bij Naomi, maar wat is dit naar.

De 3D echo
Vier weken geleden won ik een 3D echo. Heel erg gaaf, want zelf zou ik zoiets nooit doen eigenlijk. Helaas lag onze kleine man er niet goed voor, dus nu weer een poging. We zagen prachtige 2D beelden, Naomi vond het eventjes ook reuze interessant en oma genoot uiteraard ook van haar kleinzoon. Het bleef bij die beelden, want meneertje ligt heerlijk met zijn snoetje de placenta te kussen. Dan kun je helaas niets zien. We hebben hem wel zien drinken, dat is prachtig om te zien. En het is ook nog steeds een jongen, toch fijn zo’n geruststelling. Je weet het immers maar nooit natuurlijk. Al was het op de 20-wekenecho al duidelijk. Dat kon geen meisje zijn.

Leuke weetjes

 1. Naomi vindt het heerlijk om op schoot tegen mijn buik aan te liggen met haar rug. Echter vond ze dat van de week minder leuk, want de baby gaf een paar rake trappen. Ze zei: Baby neeeeeeeeeeeeeee! Duidelijke taal
 2. Er is nog een vriendin zwanger! En we schelen met onze uitgerekende data wederom precies 19 weken. Toen ik zwanger was van Naomi, was zij zwanger van haar tweede kindje, een dochter. Onze uitgerekende data lagen toen ook precies 19 weken uit elkaar. Uiteindelijk schelen onze meiden 16 weken, haar dochter kwam op tijd en de mijne 3 weken te vroeg.
 3. We gaan aanstaande zaterdag verhuizen! Het is megasnel gegaan, er is zo hard gewerkt, heel bijzonder. Het overvalt mij tegelijkertijd ook, want het is toch ruim 5 dagen eerder, dan we gepland hadden. Ik heb er ook heel veel zin in, dus een beetje een dubbel gevoel.

Al met al een fijne en drukke zwangerschapsgerelateerde week 🙂 Benieuwd wat deze week ons gaat brengen, in ieder geval een verhuizing en een prik in mijn bil!

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Simone
  23 maart 2017 at 08:38

  30 weken alweer! Wat gaat het ongelofelijk snel! Succes met de verhuizing.
  Simone onlangs geplaatst…Weekvlog #26 | Date night, tandarts en lente!My Profile

 • Reply
  Annemieke
  23 maart 2017 at 11:25

  Ik heb bij onze eerste ook prikken gehad voor de resusfactor, vond ze zelf erg meevallen, hopelijk bij jou ook!:)
  Succes met de verhuizing!

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  23 maart 2017 at 12:30

  Stop de tijd. Of nou ja eigeblijk niet natuurlijk, maar wat gaat het hard. Je ziet er fantastisch uit en goed dat je naar de fysio bent gegaan.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Zou het dan nu raak zijn? Zou ik zwanger zijn?My Profile

 • Reply
  Anja
  23 maart 2017 at 15:55

  Succes met de verhuizing en probeer het toch rustig aan te doen, zeker als je al last hebt van je bekken (I know: makkelijker gezegd dan gedaan)
  Anja onlangs geplaatst…Mieren leuke en interessante weetjes en natuurlijke mierenbestrijdingMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd