Zwangerschapsupdate week 27-28 – Groeit hij goed en hoe is het met zijn hartje?

Alweer mijn tiende zwangerschapsupdate en wat een buik al he! Ik ben er trots op, zo blij met Angelique van Doorn Fotografie die iedere vier weken een foto maakt van mijn buik. Dan zie je de groei ook echt goed. Dit was met 28 weken! De afgelopen twee weken waren druk, megadruk. Niet zo gek met een huis waar behoorlijk geklust moet worden. Ik natuurlijk niet, maar ongemerkt ben je er toch veel mee bezig. Vanaf volgende week komt er iedere week een update online op mijn wisseldag (dat is donderdag) tot aan het moment dat ik ga bevallen. Als ik 30 weken ben, lees je dus over week 29 en zo verder. Ik vind het zelf fijner om iedere week te schrijven, want nadenken over de afgelopen twee weken met zwangerschapsdementie is best lastig haha.

Hoe gaat het met de beeb?
Er stond weer een controle bij de verloskundige in mijn agenda. Ik kijk er altijd naar uit om even bij te kletsen en het hartje te horen. Dit keer vond ik het spannend, omdat ik benieuwd was hoe het met zijn hartje was. Nog steeds zo’n extra slagje of niet? We begonnen met mijn bloeddruk die was 100/60. Mijn gewicht werd weer genoteerd, 64 kilo staat er nu op de teller. Even voor jullie beeld. Ik woog 61,5 voor ik zwanger werd, ben toen afgevallen tot 55 kilo en nu zit ik dus op 64 kilo. Ik ben blij dat ik lekker aan het aankomen ben, dit gewicht zou ik ook wel willen hebben na mijn zwangerschap trouwens. Dan weeg ik weer net zoveel als toen ik trouwde. Er moest bij mij bloed afgenomen worden voor mijn rhesusfactor. Die uitslag krijg ik volgende week te horen. En toen uiteraard het hartje luisteren: schitterend geluid weer én belangrijker nog, de extra slagen waren een heel stuk minder. Als hij druk beweegt dan hoor je het wel meer en als hij rustig is en je langer luistert, hoor je het eigenlijk praktisch niet. Conclusie: hij lijkt erover heen te groeien. We kletsten ook nog even door over of ik een groeiecho wilde of niet. Na mijn bevalling was ik behoorlijk stellig dat ik dat niet wilde, maar ik wil het dus wel. Volgende controle krijg ik een verwijsbrief en als het hartje dan nog wat extra slagen laat horen, dan kunnen ze dat ook meteen bekijken. Hij doet het verder heel goed. Hij groeit goed en dat was een hele opluchting. Bij Naomi was deze afspraak precies de afspraak waarbij ik door werd verwezen voor een groeiecho met 30 weken zwangerschap. Dat maakte dat ik het extra spannend vond, want bij haar was de conclusie dat ze achterliep. Ongemerkt zit dat toch in je hoofd: wat als hij niet goed groeit?! Daarnaast lag Naomi constant in stuit, althans soms wisselde dat nog: AUW! Deze baby daarentegen vindt het heerlijk om met zijn koppie naar beneden te liggen en dat vind ik ook fijn!

De buik enzo
Ik groei en groei en groei. Heerlijk, maar die buik gaat behoorlijk in de weg zitten. Volkomen logisch natuurlijk, maar soms wel onhandig. Met omdraaien in bed voel ik mij soms echt een walrus. Daarnaast heb ik ontzettend last van mijn bekken. Ik heb een afspraak staan bij de bekkenfysiotherapeut aanstaande maandag. Daarnaast kreeg ik al wat oefeningen van haar doorgestuurd en heb ik twee lieve vriendinnen die ook al wat tips gaven. Handig dat zij al wat ervaring hadden, al gun je niemand deze ervaring overigens… Ik hoop dat zij mij kan helpen om de zwangerschap uit te zitten tot 40 weken zonder al teveel troubles. Ik loop uiteraard al maanden niet op hakken, omdat ik al wat last van mijn rug kreeg. Ik snap overigens niet hoe ik het in mijn hoofd haalde om dat bij Naomi gewoon tot het einde vol te houden. Maar goed, ik had toen ook geen last, al is het niet echt goed voor je lichaam. Ik was van de week zo megablij met mijn moeder, dat ben ik altijd, maar nu in het bijzonder. Ik mocht mijn was dat gestreken moest worden gewoon meenemen naar haar huis. En uit mijn werk kon ik dat zo gestreken meenemen. Hoe lief is dat!!

Wat leuke nieuwtjes

   • Dit pakket kwam binnen… dus….

  • We gaan als een speer in het huis. Echt bizar hoeveel werk al die mannen en vrouwen (mijn schoonzus in het bijzonder) in het huis hebben verricht. Het is teveel om op te noemen, maar laat ik het zo zeggen. 30 maart daar slapen gaat wel lukken! Daarnaast pakken we tóch de keuken aan. Zouden we eerst niet doen, maar na wat onderzoek laten we hem overspuiten in het wit. Zie hier de keuken zoals hij er nu uitziet:

 • De baby houdt net als het hele gezin van de zon. Zo heerlijk om buiten te kunnen zitten, hij begint meteen met bewegen. Heel mijn buik gaat heen en weer. Ik krijg het alleen niet op film, dan stopt hij direct.
 • Jodi van Liefthuis.nl, een hele dierbare vriendin, maakte bekend dat ze zwanger is. Gaaf he! Ze is 24 september uitgerekend en schrijft uiteraard ook over haar tweede zwangerschap. Neem eens een kijkje op haar blog 😉
 • Daarnaast maakte nog een lieve vriendin officieel bekend dat ze zwanger is, echt te leuk! Het is haar eerste en ik ben door het dolle heen voor ze.
 • Ik heb geteld hoeveel dagen ik nog moest werken tot aan mijn verlof. Niet doen, gewoon niet doen. Daar word je niet vrolijk van, of wel. Ik niet, want ik dacht alleen nog maar aan wat ik toch wel wil afronden, zodat ik dat niet over hoef te dragen. Maar…. komt goed!
 • Ik vreet en vreet en vreet. Niet normaal gewoon. Heb weer een paar nieuwe cravings erbij, welke het allemaal zijn deel ik aankomende week in een artikel!

Zo dat was hem weer! Vanaf volgende week dus iedere week 😉 Er staat een controle op de planning en de herkansing van de 3D/4D echo. We gaan zien wat de week ons verder brengt 🙂

Hoe gaat het met jou?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Merel
  17 maart 2017 at 08:53

  Mooi dat je de zwangerschap kan delen met twee dierbare vriendinnen! Toevallig zag ik het gisteren bij Jodi op Instagram. Leuk!
  Goed dat het hartje nauwelijks nog extra slagen heeft. En heerlijk dat het nieuwe huis zo voorspoedig gaat, die keuken… Echt fantastisch!
  Merel onlangs geplaatst…Drie kinderen? Hoe verdeel je dan je aandacht?My Profile

 • Reply
  Nicole
  17 maart 2017 at 09:07

  Om de hoeveel weken heb jij controle? Ik drie vanaf nu. En super leuk om je zwangerschap te kunnen delen met vriendinnen he.. Vind ik ook! Fijn nieuws van het hartje in ieder geval, laten we hopen dat hij er inderdaad overheen groeit. 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 28 – groeiecho + afsprakenMy Profile

 • Reply
  Nicole
  17 maart 2017 at 10:00

  Leuk hè tegelijk samen zwanger zijn met vriendinnen! Je ziet er prachtig uit meis!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn wishlist voor in de kinderkamers!My Profile

 • Reply
  Charlotte
  17 maart 2017 at 10:19

  Fijn dat de extra slag minder is! En je hebt zo’n mooi buikje! Super gezellig om samen met vriendinnen zwanger te zijn hè, dat heb ik bij de eerste echt gemist!
  Charlotte onlangs geplaatst…Help ik kan niet kiezen!My Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  17 maart 2017 at 10:24

  Heerlijk meis. Alles gaat zo lekker en goed, helemaal gegund. Op je bekkenpijn na dan natuurlijk, hopelijk kan de fysio je goed helpen.
  Heb je gedacht of angst gehad dat deze kleine man ook in stuit zou gaan liggen??
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijlpaal bij 21 maanden: Onze spruit kan lopen….My Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 maart 2017 at 11:36

  Wat lief van je moeder! En zij geniet waarschijnlijk van jouw plezier! Win-win dus!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Slaap als goedkope therapieMy Profile

 • Reply
  Anja
  17 maart 2017 at 18:27

  Wow wat een buik! Hoop dat je van de pijn af komt en gewoon verder kunt genieten tot de kleine zich aankondigt.
  Anja onlangs geplaatst…Paashaas chocolade cupcakesMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd