Zwangerschapsupdate #9 week 25-26

Afgelopen vrijdag kwam het er niet van, mijn tweewekelijkse zwangerschapsupdate. Het is namelijk een beetje heel erg druk en dan is bloggen geen prioriteit.  Ik ben bijna aan het einde van mijn tweede trimester. Vanaf het derde trimester (vanaf week 28) komt er iedere week een zwangerschapsupdate online.


De kleine man
De kleine man heeft het erg gezellig in mijn buik, druk aan het schoppen. Ik probeer het op film te krijgen, maar tot op heden is dat nog niet gelukt, want het lijkt wel alsof hij het weet! Naomi had dat ook altijd, maar uiteindelijk lukte het bij haar ook, dus ik blijf het proberen haha. Naomi komt steeds vaker kroelen en kusjes geven aan de baby. Ze snapt natuurlijk helemaal niet wat een baby precies is, maar ik vind het toch enorm schattig. Zo neem ik iedere ochtend mijn mamavitaminen en dan wijst ze en zegt ze: baby! Ik heb vandaag weer controle bij de verloskundige, waar ik onder andere bloed m0et prikken om te kijken wat de rhesus-factor van de baby is. Je kon hier lezen wat voor invloed dat kan hebben op mijn zwangerschap.

Echoooooo
Ik had een 3D/4D echo gewonnen en ik nam mijn moeder en schoonmoeder mee. Ik keek er enorm naar uit om onze kleine man te zien en de oma’s uiteraard ook. We hebben mooie beelden gezien in 2D, want helaas lag hij er niet goed voor. Hij ligt al helemaal klaar voor de start. Hij ligt met zijn hoofdje onderin, daarnaast ligt mijn placenta aan de voorkant en daar ligt hij ook helemaal tegenaan. Om een mooi beeld te krijgen in 3D heb je ruimte nodig en dat hadden we niet! Ik zou eerst na twee weken terugkomen, maar nu wat later met 22 maart. Eens kijken of het dan lukt! 🙂 Hierboven zie je de echofoto die ik enorm mooi vind. Je kijkt als het ware op de bovenkant van zijn hoofdje en je ziet dan links zijn arm met handje op zijn gezicht

Neeeee niet mijn bekken
Het wordt wel echt zwaarder en dat merk ik aan mijn lichaam. De badkamer schoonmaken is echt wel een ding. Dat is het sowieso want ik heb er een hekel aan, maar het wordt lichamelijk gewoon zwaarder. Heel anders dan bij Naomi, daar had ik toen helemaal niet zo last. Ik weet nu wat pijn aan je bekken is! Het scheelt misschien ook dat het nu natuurlijk drukker is. Er loopt er al eentje rond, we hebben een huis waar Stephan druk aan het klussen is en daarnaast moet er ook gewerkt worden. Ik klaag zeker niet, maar het is gewoon een feit dat het zwaarder wordt. Het derde trimester is echt in aantocht zullen we maar zeggen.

Negenmaandenbeurs
Ook ging ik naar de Negenmaandenbeurs. Het was een topdag waar je hier het verslag over kunt vinden. Ik heb enorm genoten, maar wat was het ook pittig. Aan het eind van de dag was ik hélemaal kapot, die bekken he….! Twee jaar geleden ben ik ook geweest met mijn moeder, hebben we ook veel gesjouwd, maar we liepen daar niet de héle dag. Nu was ik er om 9.00 uur en ik vertrok om 18:00 uur. Het was echt genieten en had het zeker niet willen missen! Ook was het erg leuk om met Lieke van Lexmond te kletsen, echt een toffe vrouw. Beide zwanger van een zoon en een tweede kindje, dus dat moest natuurlijk wel even op de foto!

Supertoffe opening voor bloggers bij Hema op de negenmaandenbeurs. @liekevanlexmond is een prachtige lieve zwangere vrouw! 10 weekjes verschil 🙂

Een bericht gedeeld door Angela www.mamametpassie.nl (@mamametpassie_nl) op

Het nieuwe huis
Verder zijn we vooral ook druk geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe huis. We kregen namelijk op 1 maart de sleutel van ons huis! Stephan is van de planning en alles loopt op schema. Dat is ontzettend fijn! Dat komt niet door mij, maar door het hele klusteam dat klaar staat voor ons. Hoe geweldig is het als je hulp krijgt van je vader, schoonvader, zwagers, schoonzussen, vrienden en een oom! Ik vind het fantastisch dat ze zo hard voor ons in de weer zijn. Zonder hen zou dat echt niet lukken.  Hieronder een kiekje van ons huis!

Our house!

Ik kan niet wachten om daadwerkelijk de babykamer in te gaan richten en dat soort zaken. Gewoon ook praktisch bezig zijn voor de komst van ons tweede kindje. Nu lukt dat gewoon niet echt! Ik heb wel een wishlist gemaakt en een lijstje op lijstje.nl. Zoveel hebben we ook gewoon niet nodig voor hem, omdat we echt veel van Naomi nog kunnen gebruiken. Dat lijstje is dus niet zo lang, maar eerder prijzig door de producten die daar op staan. Inmiddels zijn er al weer twee dingen toegevoegd aan de wishlist!

Vonden jullie het ook zwaarder bij een tweede zwangerschap?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd