Zwangerschapsupdate #7 week 21-22: het gaat even niet zo heel lekker

Ik ben alweer 23 weken zwanger, echt bizar. Ik vind het zo snel gaan deze zwangerschap. Tijd voor een update van week 21 en 22. Weken die niet zo heel lekker liepen eigenlijk. Lees je weer mee?


Zo waren de afgelopen twee weken

Moe, uitgeput, op… dat dekt de lading wel van week 21 en halverwege week 22 denk ik. Naomi slaapt al bijna twee weken slecht, enorm slecht. Die periode hebben we in november ook 5 weken gehad en ik dacht dat het wel klaar zou zijn. We zijn weer terug bij af. Ze slaapt heel soms goed door bij ons in bed, maar vaker dan dat ligt ze te woelen en te draaien. Zelfs in mijn armen of in die van Stephan valt ze niet in slaap of het duurt echt úren. Ik slaap daardoor ook niet, want ik heb mijn voedingskussen echt nodig. Het breekt ons behoorlijk op. Dat is de reden dat we even met de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau hebben geschakeld. Hele goede tips gekregen, dus daar gaan we mee aan de slag. Dat kan alleen als ze niet ziek is of als er geen andere dingen zijn die stress veroorzaken. We zijn gestart, maar moesten stoppen, want gisterenochtend was het 5:00 uur en hadden we een spugend meisje in bed. Zo sneu, want dat hield de rest van de dag ook niet op, dus misschien zat dat er al een tijdje aan te komen. As we speak (ik type dit op donderdagavond) ligt ze bij ons in bed en heeft ze al 3 uur niet overgegeven. Als ze weer helemaal fit is, dan gaan we het weer opnieuw oppakken. Binnenkort deel ik er dan een blogje over denk ik, want ik ben vast niet de enige met een kind dat soms problemen heeft met slapen. Nu ik dit zo lees is het wel echt een klaagbericht, maar ik wil niet doen alsof het fantastische weken waren, want dat waren het nu eenmaal niet. Goed, nu gaat mijn klaagmodus uit!

Gezellige drukte in mijn buik
Onze zoon beweegt lekker in mijn buik, dat is genieten. Al voelt het wel echt anders, omdat mijn placenta nu aan de voorkant ligt. Het trappen op mijn blaas voelt wel hetzelfde haha. Stephan heeft zijn zoon dus nog steeds niet gevoeld, terwijl dat toen al bij 19+5 weken was. Waar ik bij Naomi heerlijk op de bank lag met mijn handen op mijn buik, heb ik daar de laatste twee weken niet echt tijd voor gehad. Ik probeer wel iedere dag daar tijd voor vrij te maken, maar lukt niet altijd. Tijdens yoga is het extra fijn zoveel aandacht, vindt hij ook, dat zijn hele fijne momentjes. Verder gaat het goed met de bloeddruk, dus dat scheelt een hele hoop. Dankbaar dat deze weer stabiliseert. Mijn buik groeit ook gestaag door en nog steeds geen zwangerschapsbroek aan gehad. Volgende update zal dat echt wel anders zijn vermoed ik 😉

Shop till you drop
De kleding van Naomi is al een heel eind verkocht. Daarnaast heb ik een pakket met kleding verloot voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Een klein ander deel staat nog in een Facebookgroep. Ik heb voor bijna 200 euro verkocht, dus dat is niet verkeerd! De rest van de kleding ga ik naar een kledingbeurs brengen. De helft van de opbrengst is dan voor het ziekenhuis en de andere helft voor jou. Wat er dan niet verkocht is, laat ik achter. Daar kunnen ze vast wel iemand blij mee maken. Het geld heb ik overigens ook alweer uitgegeven van de week. Mijn schoonzus tipte mij voor een toffe zaak in de buurt en daar zijn we samen met Naomi geweest. We gingen helemaal los haha, kinderkleding is zooooo tof. Volgende week een shoplogje online of niet? 😉

Jullie konden hier lezen dat we gaan verhuizen. Jep, zwanger en verhuizen is niet de meest ideale combinatie. Maar goed, ik heb een fantastische man en veel familieleden die ons helpen. Ik pak alles wel in en zoek alles uit. Daar is die nesteldrang dan weer heel handig voor.

Weer wat vinkjes op de lijst
Ik heb geshopt voor onze zoon! Jawel ik kwam twee supertoffe shirts tegen op een verkoopsite en nu zijn ze van mij. Daarnaast een heerlijk vestje voor in het najaar, ideaal voor in de draagdoek.  Verder ben ik druk bezig met ideeën voor de kamers van de kids. Aangezien we gaan verhuizen krijgt Naomi een echte meidenkamer, zo leuk! Verder heb ik een baby wishlist voor onze zoon, deze komt maandag online op de blog.

Zo ontwikkelt de baby zich nu
Week 21
Een mijlpaal: je bent over de helft. Je baby groeit ongeveer 60 gram per week. Hij heeft nog steeds alle ruimte in je buik. De ene keer voel je hem bovenin, de andere keer beneden en dan weer aan de zijkant van je buik. De baarmoeder is al behoorlijk naar boven uitgerekt en komt tot je navel.

Week 22
Af en toe kan je baby heel actief zijn; meestal op de momenten dat je lekker rustig zit of ligt. Je kind slaapt trouwens het grootste gedeelte van de dag en dat doet hij nu al in een favoriete slaaphouding. die is voor iedere baby weer anders: met zijn kin op de borst en opgetrokken knietjes, met één gestrekt been of met een handje op het hoofd. Na de geboorte zie je vanzelf welke houding je kind het prettigst vond, want die eerste periode zal hij nog steeds het liefst in deze houding liggen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  3 februari 2017 at 07:51

  Oh echt zo naar voor jullie, hopelijk wordt ze snel beter en kunnen jullie werken met die tips. Veel succes! En shopligjes zijn altijd leuk!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Kraamtijd volgen op instagramMy Profile

 • Reply
  Simone
  3 februari 2017 at 08:11

  Hopelijk gaat het met Naomi snel beter. Fijn dat de zwangerschap verder in ieder geval goed gaat. Kom maar op met die shoplog! Ik ben benieuwd
  Simone onlangs geplaatst…Mirthe in de Efteling | VideoMy Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  3 februari 2017 at 10:40

  Ik ben benieuwd naar je shoplog! Fijn dat je bloeddruk weer een beetje stabiel is. Veel beterschap voor Naomi
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…#teamnosleep hoe gaat het nu. My Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 februari 2017 at 14:58

  Gelukkig duurt het nog even voor de bevalling begint, en ben je tegen die tijd hopelijk helemaal op orde in je nieuwe huis!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Even wat ‘afternoon delight’My Profile

 • Reply
  Nicole
  3 februari 2017 at 15:17

  Wat vervelend van het slechte slapen van Naomi! En ook al ziek. zo zielig altijd! Fijn trouwens dat je nog geen zwangerschapbroeken aan hebt gehad, ik kan al niet meer zonder haha! En jaaa shoplogjes zijn altijd leuk! Heb er ook eentje in de planning alleen geen tijd gevonden om foto’s te maken haha. Ben ook heel benieuwd naar jullie kamers.. Hier vooral druk bezig met die van Fay, maar straks ook van de babyboy. Zo leuk om te doen!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 22 – geen hartje?My Profile

 • Reply
  Anja
  3 februari 2017 at 15:25

  Hopelijk is je dochter snel beter en kunnen jullie weer genieten van een goede nachtrust.
  Anja onlangs geplaatst…Stelt de maatschappij te hoge eisen aan moeders?My Profile

 • Reply
  Anne
  3 februari 2017 at 22:53

  Wat vervelend zeg, dat Naomi slecht slaapt! Juist nu kun je je slaap vast hard gebruiken. Bij Nore lag de placenta ook voor, vast mn redding aangezien madam behoorlijk druk was! 😉 Ik vraag me af welk leuk adresje er in de buurt is. Ik ga morgen voor een nachtje naar Ouddorp dus ik hoor je graag, haha! Morgen deel ik trouwens een ‘verhuizen met een dreumes’ blog. Wie weet heb je er nog wat aan.. Spannend allemaal Angela! Mooie, nieuwe veranderingen voor jullie!
  Liefs, Anne
  Anne onlangs geplaatst…Lieve NoreMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd