Zwangerschapsupdate #6 week 19-20: Een zoon, zwangerschapsyoga en stijgende bloeddruk

Ik ben alweer 21 weken zwanger, over de helft dus. Tijd voor een update van week 19 en 20 met buikfoto! Ik ben zo blij met Angelique Doorn Fotografie, gaaf om de groei van mijn buik op deze manier te zien. Aankomende week een overzichtje van de eerste 5 buikfoto’s online.

Zo voel ik mij
Ik voel mij enorm rijk en gezegend. Ik ben zo gelukkig, want de 20-wekenecho was helemaal goed. Voor zover ze nu kunnen zien is hij gezond. Ik was enorm zenuwachtig en dan duren 45 minuten toch echt heel erg lang. Gelukkig waren Stephan en ik samen en konden we al om 8:30 uur terecht. Ik voel de baby goed bewegen, maar het is wel anders dan bij Naomi. Mijn placenta ligt aan de voorkant, dus dat verklaart een hoop. Ook de reden dat Stephan het nog niet heeft gevoeld aan de buitenkant. Nog eventjes geduld hebben dus. Het geslacht was absoluut niet belangrijk tijdens die echo, maar ik vond het wel heel leuk en bijzonder om dat te horen. We krijgen gewoon een zoon! De reacties op de gender reveal waren heel leuk, dankjewel daarvoor. Hij is ontzettend vaak gelezen (1500 keer, een record voor mij!!) Soms ben ik bang voor weer zo’n ‘gedoe’ in het ziekenhuis als met Naomi. Al die groeiecho’s, ctg’s en afspraken daar, dat wil ik gewoon niet. Ik wil dat onze zoon lekker goed groeit en dat de metingen kloppen bij de termijn. Daar bid ik ook voor, meer dan dat en goed zorgen voor mijzelf kan ik niet doen. Toch is die angst er soms, maar erover schrijven heeft mij enorm geholpen!

Ik heb enorm veel honger, dus ik eet heel de dag door. Ik heb het liefst iedere dag een frikandel speciaal, maar dat doe ik niet. Gelukkig hebben we ook al ruim een jaar geen frituurpan, want anders is de verleiding wel heel groot. Of eigenlijk, die zou ik niet kunnen weerstaan. Af en toe bezoek ik dus de snackbar haha. Voor mijn zwangerschap woog ik 61 kilo, waarvan ik er 6 was afgevallen in die eerste weken. Inmiddels staat de teller op 60,5 kilo, dus ik ben heerlijk aan het aankomen! En ja dat vind ik heerlijk 🙂

Afspraak verloskundige
Mijn bloeddruk is weer aan het stijgen, jippie! Ik merk dat gewoon aan alles en dat is zo fijn. Soms zit er nog weleens een momentje tussen, maar die worden al zoveel minder. Dat weet ik omdat dat ook gemeten is bij mijn controle bij de verloskundige. Daar heb ik ook wat dingen besproken al over de bevalling. Er zijn namelijk, ondanks dat ik een hele goede bevalling heb gehad, achteraf toch wat dingen die ik graag anders wil. Toen was het allemaal nieuw, volgde ik gewoon wat het ziekenhuis zei en dat was het. Ik had toen een bevalplan en dat ga ik zeker weer maken, maar ook wat specifiekere dingen erin. De komende tijd ga ik daar gewoon over nadenken. Niet specifiek, maar soms komt er iets langs of lees ik iets dat mij aan het denken zet. Dit schrijf ik dan ook op, zodat ik dit mee kan nemen. Dat voelt heel prettig. Ik wil de regie over mijn eigen bevalling zoveel als mogelijk en dat beaamde verloskundige ook. Dit keer hoop ik dat zij mijn bevalling kunnen begeleiden 🙂

Relax!
Daarnaast ben ik gestart met zwangerschapsyoga. Dit voelt ontzettend fijn, een relax moment voor mij en de baby. Daarnaast ook weer alle ademhalingen oefenen. Tijdens mijn eerste bevalling heb ik het puur gevolgd voor de handvaten, omdat ik bang was voor de bevalling. Die kreeg ik, maar doordat het ineens een ingeleide bevalling werd die ik niet zag aankomen, heb ik er daardoor voor mijn gevoel niet zoveel aan gehad. Dit keer voelt dat al heel anders en dat kan ik nog niet zo heel goed uitleggen. Er komt ergens in de komende tijd zeker ook een blog over 😉

Ik vind het heel gek om naar jongenskleding te kijken. Dat zit nog niet in mijn systeem ofzo! Verder ben ik al druk met het maken van borden op Pinterest. Naomi krijgt een andere kamer en onze zoon natuurlijk zijn eerste kamertje. Vind het heel leuk om inspiratie op te doen en heb al een hoop ideeën waar ik mee aan de slag wil.

Weer wat vinkjes op de lijst
Nee, geen vinkjes op de lijst. Tenminste we hebben niets geregeld of gekocht voor onze zoon, ik ben nu druk aan het bedenken wat we allemaal nog nodig hebben voor hem. Ik heb al wel druk Naomi’s kleding uitgezocht. Haar geboortepakje heeft Stephan met moederdag vorig jaar voor mij ingelijst, samen met het geboortekaartje en de echo. Een hele toffe verrassing was dat! Daarnaast heb ik nog twee kleine setjes bewaard voor Naomi’s pop en haar nijntje pakje in maat 44. Zo klein, dat ze dat toen aan kon is niet te bevatten eigenlijk. Ik heb al een hoop verkocht, wat heel fijn is, maar wel met pijn in mijn hart. Als het om de kleine maatjes gaat dan zo ongeveer tot maat 62. Ik weet nog precies van wie ik wat gekregen heb en wanneer ze het voor het eerst aan had. Het uitzoeken was erg emotioneel.

Zo ontwikkelt de baby zich nu
Week 19
Hij krijgt stevig haar, vooral boven op het hoofd. En boven zijn oogleden ontstaan de wenkbrauwen. De bovenkant van je baarmoeder komt bijna tot aan je navel en je baby heeft ongeveer de helft van zijn uiteindelijke lengte bereikt. Je baby is al heel lenig: hij stopt net zo makkelijk een teen in zijn mond als een duim.

Week 20
Je baby beweegt zich ongeveer 200 keer per dag. Dat is nog niets, want over 3 maanden doet-ie dat wel 500 keer. Daarna gaat hij het rustiger aan doen, omdat hij minder ruimte heeft. Voel je de baby even niet? Hij slaapt nog veel in de baarmoeder, meestal als jij actief bent. Dan wordt hij in slaap gewiegd door jouw bewegingen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  20 januari 2017 at 09:47

  Fijn dat het weer beter gaat. De weken vliegen echt voorbij!
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Essence vs L’Oréal. Eyeliner testMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  20 januari 2017 at 15:21

  Meis ik vind het zo heerlijk om te lezen net alsof we bij elkaar op de bank zitten.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…11 Bizarre Aliexpress producten voor baby’s en kinderen…My Profile

 • Reply
  Anja
  20 januari 2017 at 15:26

  Fijn dat alles goed gaat. Geniet er lekker van.
  Anja onlangs geplaatst…Leven met migraineMy Profile

 • Reply
  Maaike
  20 januari 2017 at 18:18

  Wat geweldig dat het allemaal goed gaat! Blijf er maar lekker van genieten.
  Maaike onlangs geplaatst…Los Reyes Magos – DriekoningenMy Profile

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  21 januari 2017 at 01:17

  Wat gaat het snel hè! Fijn dat je bloeddruk gestegen is. Ik ben inmiddels al ruim 37 weken zwanger en vind het nog steeds gek om naar meisjesdingen te kijken! Het is echt een omschakeling als je al een kindje van het andere geslacht hebt hè!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Speen aanbieden of niet?My Profile

 • Reply
  Chloé
  5 februari 2017 at 20:53

  Hi! Ik reageer even hier door mij voor te stellen. Ik ben Chloé, 25 jr oud, getrouwd en bijna 19 wkn zwanger van ons eerste kindje. Ik werk 5 dagen per week en kwam op facebook je blog tegen! Je loopt een paar weken op mij uit dus super leuk om te lezen hoe jij je tweede zwangerschap ervaart!

  • Reply
   Angela
   16 maart 2017 at 23:54

   Wat leuk dat je mijn blog volgt en een reactie achterlaat. Van harte gefeliciteerd met je eerste zwangerschap! Hopelijk voel je je heel goed 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd