Zwangerschapsupdate #3: Week 13-14, kraamzorg regelen, hartje luisteren en iets lage bloeddruk

Morgen ben ik alweer 15 weken zwanger en ik vond het leuk om toch weer een zwangerschapsupdate te schrijven. Deze keer niet met een nieuwe buikfoto, die volgt bij de volgende update over twee weken. De foto hierboven is van 12 weken zwangerschap en wederom gemaakt door Angelique Doorn Fotografie.

Zo voel ik mij
Ik slik mijn medicijnen niet meer sinds twee weken, WOEHOE. Ik hoef niet meer over te geven, ben wel met vlagen nog misselijk, maar dat is goed te doen. Verder begint mijn moeheid ook minder te worden en dat vind ik stiekem ook fijn. Als Naomi slaapt, maak ik schoon, doe ik de was en neem ik tijd voor mezelf. Verder zijn die hormonen echt niet tof. Ik ben soms niet te genieten, vraag maar aan Stephan. Waarschijnlijk zegt hij dat ik dat nog zachtjes uitdruk. En echt ik kan er gewoon niets aan doen, maar vind het wel vervelend. Stomme hormonsters.

Het enige waar ik echt enorm last van heb zijn mijn borsten. Ik ben blij dat ze weer groeien haha, maar die pijn in mijn tepels en dan met name als het heel koud is buiten zoals de afgelopen dagen, dan ben ik niet zo blij. Alsof er iemand met 1000 naalden in mijn tepels prikt. AUW. Waar ik trouwens eerder nog schreef dat er nog melk uit mijn borsten kwam is dat sinds twee weken verdwenen, maar daar komt over een aantal weken wel weer verandering in. Dan zijn de borstcompressen niet aan te slepen. Bij Naomi begon dat al met 20 weken zwangerschap.

Af en toe voel ik mij licht in mijn hoofd en zie ik zwarte vlekken. Met name als ik te snel opsta en dan voel ik ook meteen mijn banden, net als bij hoesten en niezen overigens. Vorige week had ik weer controle bij de verloskundige en daar was mijn bloeddruk inderdaad lager dan normaal. Hij is altijd al aan de lage kant, maar moet het nu goed in de gaten houden door regelmatig te eten en rustig op te staan uit bed, uit een stoel of uit de bank. En daar hoorden we het hartje. Zo prachtig weer, zo’n krachtige hartslag. Het mooiste geluid op de wereld.

Weer wat vinkjes op de lijst
De kraamzorg heb ik ook maar meteen geregeld. We waren ontzetten tevreden over onze vorige kraamverzorgster, dat we ook dit keer weer kiezen voor dezelfde organisatie, namelijk RST Zorgverleners. Ook heb ik aangegeven dat we een voorkeur hebben voor dezelfde kraamverzorgster. Niet erg als dat niet lukt hoor, maar proberen kan allicht natuurlijk. Wat moeten we toch zonder kraamverzorgsters he! Ook belde ik meteen met de geboortezorgadviseurs van mijn zorgverzekering om door te geven dat ik kraamzorg van RST wil. Ook keken ze even mee hoe ik verzekerd was en dat was prima, maar dat wist ik al. Ik heb twee jaar geleden helemaal uitgezocht wat voor mij de beste keuze zou zijn en toen een aanvullende verzekering genomen. Gisteren kon je lezen of ik daar iets aan heb gehad en wat het kostenplaatje was.

Zo ontwikkelt de baby zich nu
Ik heb de Ouders van Nu app waarin ik precies zie hoever ik ben in mijn zwangerschap. Iedere dag krijg ik een tip en per week laten ze zien hoe de baby zich ontwikkelt en ook wat er met jouw lijf gebeurd. Ik deel het berichtje van week 14.

“De baby weegt 60 gram en is 8,5 cm lang. De baby in je buik trappelt met zijn benen, maakt zelfs stapbewegingen, zwaait met zijn armen, balt de handen tot vuisten, beweegt tenen en vingers en zwent van de ene naar de andere kant van je buik. Die beweeglijkheid is heel goed voor het trainen van de spieren. Waarschijnlijk voel je er zelf nog niks van, maar als je eerder zwanger bent geweest, weet je waar je op moet letten en herken je misschien al iets (Jaaaa ik ook, zo gaaf woehoe!) Ook de stembanden van je kind zijn nu al klaar, al kan je kind zonder lucht nog geen geluid maken.”

En hoe gaat het met mijn zwangere lezeressen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Charlotte
  7 december 2016 at 08:43

  Fijn dat het beter met je gaat! Hier ook een lage bloeddruk, niet altijd handig maar voor de baby is het goed geloof ik .

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  7 december 2016 at 10:46

  Fijn dat het goed gaat! Ik droom even verder #bodygoals haha
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Dreumesstreken van Emily. My Profile

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  8 december 2016 at 01:05

  Fijn dat het goed gaat mop! Je ziet er stralend uit! Hier inmiddels 31 weken zwanger, ben er wel klaar mee haha. Bloeddruk hier gelukkig nog perfect.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Stichting Baby Hope – Wat doe je met het kraampakket na de bevalling?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd