Zwangerschapsupdate #2: Week 9 – 13, bloedverlies, buikgriep en echo’s

In de vorige update kon je al lezen dat de eerste termijn niet zonder slag of stoot is verlopen. Vandaag neem ik je mee in de laatste weken van deze termijn. Vandaag zit ik namelijk alweer in mijn veertiende zwangerschapsweek. Zo blij met de vier wekelijkse foto’s, want je ziet mijn buik langzaam groeien. De foto is gemaakt door Angelique van Doorn fotografie.

Buikgriep, bloedverlies en echo
Als ik 10 weken zwanger ben start ik weer enorm met overgeven. Eerst denk ik nog de zwangerschap, maar niets is minder waar. Het is buikgriep en ook in de middag wordt Stephan hierdoor geveld. Naomi heeft bij beide opa’s en oma’s een dag doorgebracht en ook een nacht. Wij konden absoluut niet voor haar zorgen. Voordat Naomi wordt opgehaald door mijn schoonvader, val ik flauw. Ik kan mij er niets van herinneren, maar Stephan hielp mij overeind en belde de verloskundige. Ze kwam langs, dat was zo ontzettend fijn! Ze vertelde dat ik echt kleine slokjes moest drinken, eten was nu niet zo belangrijk. Die kleine pakt toch wel wat hij of zij nodig heeft. De dagen daarna zijn vreselijk, ik word slapper en slapper en de kilo’s vliegen er wederom vanaf. Op dat moment weeg ik 55,5 kilo, niet zo mooi. Via de dokter krijg ik uiteindelijk andere medicijnen, zetpillen, tegen het overgeven. Ik ben dankbaar, want deze werken uitstekend.

Dan verlies ik ineens bloed. Omdat er zoveel gebeurd in mijn buik, kon dat gebeuren had de verloskundige eerder aangegeven. Toch schrik ik, maar het stopte inderdaad heel snel, zoals ze had verteld.

Precies in de week van de buikgriep, waarbij ik vurig hoopte dat het goed ging met ons kleintje, hadden we nog een echo. Erg fijn, want na het bloedverlies zit de schrik er toch een beetje in. Hij of zij liet zien dat het goed gaat door te zwaaien. Zo gaaf! Opnieuw blijdschap en opluchting, geen tranen dit keer. En een prachtige echofoto, waarbij je het handje van de baby ook ziet.

whatsapp-image-2016-11-07-at-06-42-08

Niet meer misselijk en overgeven
De buikgriep was vreselijk, maar gelukkig kon ik na een week weer goed eten en konden de kilo’s er weer aan komen. Ik heb nu eenmaal niet zoveel reserves en daardoor voel je je al sneller erg zwak. Ik ben zo blij dat ik niet meer overgeef en ook niet meer misselijk ben. Het is nu echt genieten van de zwangerschap, ik word niet meer geleefd door de kwaaltjes. Hoewel ik nog erg moe ben en veel slaap, maar dat hoort er natuurlijk ook gewoon bij. Misselijkheid hoort er ook bij en ik weet dat veel vrouwen hier ook last van hebben, maar op het moment dat je alles uitspuugt wat je eet, dan is het niet goed voor je eigen lichaam. Die kleine pakt wel wat hij of zij nodig heeft, maar ik kan nu met een dreumes niet hele dagen op de bank hangen, ik zal moeten functioneren thuis en ook op mijn werk. Met vlagen ben ik nog wel misselijk, maar dat is goed te doen.

Termijnecho en de aankondiging
Wat keek ik enorm uit naar de termijnecho en dat ik mijn zwangerschap met jullie kon delen in deze aankondiging (klik!). Voor iemand die heel open is, is dit heel erg lastig! Met Stephan en Naomi ga ik naar het ziekenhuis. Naomi kan daar heerlijk spelen, terwijl we wachten. Dikke buiken komen voorbij, mensen met baby’s in maxi cosi’s, genieten om dat te zien. Dat staat ons ook weer te wachten 🙂 Ergens toch een tikkeltje zenuwachtig voor de echo, maar al snel zien we een prachtig kindje waar alles op en aan zit en horen we het prachtigste geluid dat op deze wereld bestaat: de krachtige hartslag van ons wonder! De baby was ook druk aan het bewegen en ik voelde plopjes die ik alleen herken van mijn zwangerschap bij Naomi. Wauw, ik voel de baby gewoon! Met een enorm blij gevoel gaan we het ziekenhuis uit en gooi ik deze blog online en de aankondiging op mijn persoonlijk facebookaccount. Zo tof al die lieve en leuke reacties! Mega bedankt dat jullie zo met mij meeleven en meelezen. Hieronder nog even de prachtige echofoto. Ik ben 1 juni uitgerekend.

En verder tijdens de eerste 13 weken….
– Verslaafd aan BarleDuc citroen
– Ontzettende trek in zoute drop
– Ook trek in vet eten, jep rare combi met overgeven he
– Baby voelen tijdens de echo en een paar dagen later weer. Zo heel af en toe voel ik plopjes en dat is weer erg gezellig en bijzonder.
– Zooooo moe, dus lekker dutjes doen als dat kan
– Naomi roept vanaf 13 weken zwangerschap heel hard: baby, baby, baby en wijst naar mijn buik. Enorm schattig.

Over vier weken komt er weer een uitgebreide update online met buikfoto van 16 weken zwangerschap.

Vanmiddag komt er om 12:00 uur een tweede artikel online.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Merel
  28 november 2016 at 08:16

  O wat een schrik, bloedverlies is toch een beetje eng. Zelfs als je weet dat het erbij kan horen. Gelukkig gaat het nu stukken beter.
  Merel onlangs geplaatst…7 dingen waarmee je toch bezig bent als je niet gaat trouwenMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  28 november 2016 at 08:35

  Ik kan me voorstellen dat je geschrokken was na het bloedverlies! Fijn dat je daarna meteen een echo had, geeft toch een gerust gevoel. Geniet maar lekker van de plopjes in je buik!
  Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog babykleertjesMy Profile

 • Reply
  Nicole
  28 november 2016 at 08:45

  Ach meis wat schrikken dat bloedverlies. Gelukkig dat alles goed is! Zoute drop had ik in het begin ook zoveel zin in. Jammer dat het niet goed is tijdens de zwangerschap.
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf miskopen van de baby uitzetlijstMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  28 november 2016 at 18:13

  Zoooo lief die Naomi En gewoon al 2.0 voelen en zwaaien…meis wat ben ik mega blij dat je misselijkheid over is en respect voor hoe je het doorstaan hebt.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lieve Roosje…- dit kind moest nu gehaald worden…ze was in levensgevaar…My Profile

 • Reply
  Fenna
  28 november 2016 at 20:03

  Gefeliciteerd! 🙂
  Bloedverlies is altijd schrikken, ook al ben je ervoor gewaarschuwd. Gelukkig is alles in orde!
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Week 29 + 30My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd