Zwangerschapscravings? Check! Ik (vr)eet er op los!

Inmiddels ben ik in het derde trimester beland. Het laatste trimester van de zwangerschap dus. Eentje waarin mijn zwangerschapscravings wederom nog niet weg zijn. Na al die vreetbuien de afgelopen maanden leek het mij wel leuk om te laten zien wat mijn zwangerschapscravings waren in het eerste trimester, in het tweede trimester en nu in dit laatste trimester. Als je op dit moment zwanger bent en megamisselijk? Lees dan maar niet verder. Ik vreet er namelijk echt op los….
Zwangerschapscravings, bestaan ze eigenlijk wel? Ik heb namelijk altijd wel honger, kan sowieso al hele dagen eten als ik niet zwanger ben. Toch is het een tikkeltje anders als ik daadwerkelijk zwanger ben. Ik snak gewoon naar bepaald eten en als het niet in huis is kan ik daar mega chagrijnig van worden. Zo had Stephan een keer de chips opgegeten en dat vond ik echt zó niet tof! Afijn, welke naam je er ook aan wilt geven. Ik heb vreetbuien tijdens deze zwangerschap en deze zogenaamde cravings zet ik op papier. Of dat verstandig is weet ik overigens niet, het kan zomaar zijn dat ik dan ineens trek heb in iets dat ik op dit moment niet in huis heb.. Here we go!

Eerste trimester

Ofwel de eerste 13 weken. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was ik nog niet eens overtijd. Wel kwam de misselijkheid enorm snel én het overgeven ook helaas. Het gekke was, dat ik wel trek had en dan met name weer in ongezonde dingen zoals frikandellen speciaal en chips, net als bij de zwangerschap van Naomi. Niet iedere dag, maar wel een paar keer in de week snakte ik daar naar. Gelukkig hebben wij geen frituurpan meer sinds mei 2016, want anders had die heel vaak aangestaan. Daarnaast dronk ik heel graag Spa citroen. Allemaal zaken die de misselijkheid niet bevorderen…. Koolzuur kun je beter laten staan en vette dingen ook. Mijn hoofd wist wel beter, maar mijn lichaam zei iets totaal anders. Ik at het ook gewoon, om het vervolgens weer uit te spugen. Daarnaast at ik ook gezonde dingen hoor, zoals fruit en dronk ik over de dag veel water. Om de 1,5-2 uur at ik iets kleins in de hoop dat er iets zou blijven zitten. Helaas was dat te mooi om waar te zijn, met 12 keer overgeven op een dag blijft er niets in je maag. Ik viel ook enorm af…. Tijd om aan de bel te trekken, want ik trok het niet. Ik kreeg dus medicijnen en die waren fantastisch! De cravings vielen hier op zich nog redelijk mee.

Tweede trimester

Het tweede trimester. Jep, de vreetbuien kan ik hier toch echt niet ontkennen. De misselijkheid is namelijk verdwenen als sneeuw voor de zon, de medicijnen heb ik niet meer nodig. Joepie! Dit trimester ben ik nog steeds dol op loempia’s van de vietnamees, frikandellen speciaal en bitterballen. Dat eet ik alleen niet heel veel, ik weet mij redelijk te bedwingen. Maar…. lang leve de chips! Jammie, jammie, jammie. Wat heerlijk. Ik eet ook gewoon serieus iedere dag een bak met chips. Ik doe het bewust in een bakje, omdat ik anders gewoon de hele zak leegvreet. Soms pak ik wel de zak, maar dan pakt Stephan hem gewoon af en doe het in een bakje (ja echt! haha en ik ben hem daar dankbaar voor). Ook ben ik dol op appels, dat is een betere craving niet waar? Komkommer vind ik ook enorm lekker en dan met een beetje zout over de komkommer. Echt zooooooooooo lekker. Het tweede trimester staat ook in het teken van zoute drop. Ik ben daar normaal al dol op, maar dat laat ik dan, omdat teveel zout tijdens je zwangerschap niet goed is (en ik at het al op mijn komkommer haha). Aangezien mijn bloeddruk veel te laag was, kan iets meer zout zeker geen kwaad. Ik eet daarom ook bouillon op het werk en thuis, megazout, maar echt even een oppepper. Geen echte craving, want daar snakte ik niet naar. Aan het eind van mijn tweede trimester, zo rond de 26 weken, snak ik naar chocolade. Maar dan ook echt enorm! En het liefst heb ik witte chocolade en dat vind ik normaal helemaal niet lekker…..

Derde trimester

Daar zit ik nog maar net in, maar nu is het hoogtepunt toch echt wel bereikt. Ik MOET gewoon iedere dag wel een paar dingen met chocolade eten (koek, paaseieren, repen, cake) en Fanta drinken. Het liefst ook echt Fanta, geen andere sinas of andere prik. Ik eet gerust een reep chocolade per dag, maar probeer dat te beperken tot om de dag haha. Ik kan het gewoon niet laten, ik moet het gewoon eten. Daarnaast is chips ook weer favoriet… dus als ik geen chocolade eet, dan eet ik chips en soms zelfs allebei. Tja, ik geef er aan toe, omdat ik verder ook gewoon gezond eet. Drie maaltijden per dag en tussendoortjes zoals fruit zitten er ook bij. Op werkdagen gaat het beter dan op de dagen dat ik thuis ben, aangezien ik dan ook een voorraadkast bij de hand heb. Nu is het wel zo dat als chocolade of chips op is, het dan ook op is. Ik ga niet speciaal naar de winkel om dat te halen. Wat ik dus doe is iets meer chocolade en chips en Fanta inslaan. Opgelost haha! Daarnaast komt de trek in frikandellen speciaal ook weer terug…. Ben benieuwd of er nog rare cravings bijkomen de komende weken tot aan mijn bevalling of dat het hier bij blijft.

Ik heb nu dus serieus trek in een frikandel speciaal en bitterballen na het schrijven van dit artikel… Naomi slaapt alalen en mijn man ligt ziek op bed. Ik sjees dus naar de snackbar.

Had jij cravings en gaf jij er aan toe of wist jij je wel in te houden?

Foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Nicole
  19 maart 2017 at 08:40

  Gelukkig kun je het hebben!! Hier wilde ik de hele dag koude chocolademelk drinken!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn favoriete TV-programma’sMy Profile

 • Reply
  Amanda van Lier
  19 maart 2017 at 09:27

  Hahaha heel herkenbaar! Bij mij varieerd het nogal. Ik vind de subway broodjes ineens overheerlijk! Nu vind mijn man ze ook heel lekker dus die vind het niet zo erg als ik ineens spontaan met 2 grote broodjes aan kom zetten. Verder is de snoepkast inderdaad niet veilig. Maar ben wel meer van de hartige dingen merk ik. Niet fijn, want in tegenstelling tot jou kan ik het helaas niet hebben qua kilo’s . Maar ach, als het hierbij blijft in plaats van de koek en snoep ben ik al tevreden. Hmm ben het nu aan het typen en krijg alweer zin in zo’n broodje. Vanmiddag maar even op en neer rijden haha!

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  19 maart 2017 at 09:50

  Ik had echt spa rood en komkommers, maar opzich is dat niet zo schokkend. In de week gingen er 5 komkommers doorheen en snachts liep ik soms naar beneden om een glas spa rood naar binnen te tanken, zo erg
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Weekoverzicht – Week 11 – lente, speciaal biertjes en paaseitjesMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  19 maart 2017 at 15:15

  De eerste twee trimesters dus echt wel hartig. Ze zeggen dat dat vaak is bij een jongen. Maar laatste trimester toch ook zoet. Ik ben niet misselijk geweest maar wel ongelofelijk trek in koeken chocolade paaseieren en snoep snoep snoep Chips sla ik trouwens ook niet af hoor.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…De bekendmaking van mijn zwangerschap…My Profile

 • Reply
  Christine
  22 maart 2017 at 13:45

  Patat…
  Ik werkte tijdens mijn zwangerschap fulltime en stond elke middag in de spits op het station te wachten in die verrukkelijke lucht.. en dan ben je er in de trein nog niet vanaf! O nee, daar gaat altijd juist iemand naast of tegenover je zitten met zo’n overheerlijk frietje met….
  Al met het eerste trimester moest ik mijn ringen af doen en kon ik nog maar een paar schoenen aan. Ik besloot dus cold turkey van de één op de andere dag zoutloos te gaan eten. De cravings voor patat (hoe zouter, hoe liever!) waren achteraf gezien dus heel logisch! Vaak is die enorme trek in een specifieke voedingsstof ook een aanwijzing dat je ergens te kort aan hebt. Vaak zeg ik met opzet, het hoeft niet altijd zo te zijn, hoor!
  Overigens: vocht bleef ik vasthouden en toen ik meerdere malen in het derde trimester dreigde flauw te vallen (waarvan één keer achter het stuur, ontzettend eng), ging ik toch maar weer m’n eten geproportioneerd zouten.. en ja, ik bleef vaak duizelig en ik hield op het eind helemaaaaal veel vocht vast, maar m’n patatcraving was op slag verdwenen!!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd