Zo doen wij onze boodschappen

Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe mensen hun boodschappen doen, waar ze dat doen enzovoorts. Ik ben nu eenmaal nieuwsgierig en vind heel veel dingen interessant. Vandaag vulde ik wat vragen in.

WAAR DOE JE BOODSCHAPPEN?
Dat is heel simpel, bij de Albert Heijn. Daar doen wij onze hoofdboodschappen. Als er iets in de aanbieding is bij de Plus, dan zegt mijn moeder dat. Denk bijvoorbeeld aan luiers. Verder halen we het vlees bij de slager in ons dorp en het brood komt bij de bakker vandaan.

DOE JE ALTIJD BOODSCHAPPEN IN DEZELFDE VESTIGING?
Ja, wij hebben op ons dorp twee grote supermarkten. De Jumbo en de Albert Heijn. Ik vind de AH fijner, omdat ik vaak ook nog bij de bakker, slager en het Kruidvat moet zijn. Dat is dan een makkelijk rondje. De Jumbo zit dan toch verder weg en dat vind ik niet praktisch. De slager heeft maar één vestiging, de bakker meerdere. Ook dan gaan we naar dezelfde vestiging.

WANNEER DOE JE BOODSCHAPPEN?
Het liefst op vrijdag uit mijn werk. Ik begin dan eerder, zodat ik eerder weg kan. In de praktijk werkt dit de laatste tijd helemaal niet meer. Het is wat drukker op het werk en dan blijf ik langer hangen. Dan doet Stephan de boodschappen op zaterdag. Brood halen we standaard op zaterdag. Op woensdag of donderdag ga ik meestal naar de slager.

HOE VAAK DOE JE BOODSCHAPPEN?
Een keer in de week. Soms nog een kleine boodschap op mijn vrije dag, maar dat is dan meer omdat er iets op is, wat ik nodig heb en vergeten ben te kopen.

ALS JE IN DE WINKEL KUNT SCANNEN, DOE JE DIT?
Ja altijd, ideaal vind ik dat. Zeker als je boodschappen moet doen met Naomi. Het is zo gepiept op die manier.

KIES JE VOOR HET A-MERK OF HET HUISMERK?
Dat verschilt per soort boodschap. Ik ben verslaafd drink graag Bar le Duc citroen, dat is dan een merk. Verder gebruik ik altijd Croma voor het bakken van vlees, dat is dan ook een A-merk. Verder eigenlijk gewoon het huismerk van de AH.

GAAN DE KINDEREN MEE BOODSCHAPPEN DOEN?
Ja Naomi gaat op zaterdag dan mee met boodschappen doen. Vind ze ook erg leuk, want kan ze mensen kijken.

ALS DE KINDEREN MEE GAAN, MOGEN ZE DAN IETS KIEZEN?
Nee, misschien in de toekomst, maar Naomi mag nu niets kiezen. Bij de bakker krijg ze standaard een broodje en bij de slager een worstje, dat vind ze heerlijk.

GEBRUIK JE EEN BOODSCHAPPENLIJSTJE?
Ja, want als ik dat niet doe, dan kom ik met spullen thuis die er niet op stonden en niet met de dingen die ik echt nodig heb.

Bij welke supermarkt doe jij boodschappen?

Ik weet niet van wie deze tag is, weet jij het wel of ben jij het zelf? Laat het mij weten, dan vermeld ik je!

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  1 november 2016 at 10:25

  Ik doe de boodschappen altijd op maandagochtend. Eerst bij de AH en daarna bij de Aldi die er naast zit.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Warme Maaltijdsalades van de Albert HeijnMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  1 november 2016 at 10:58

  Ik doe grote boodschappen bij de Albert Heijn in Bruinisse omdat ik daar werk. Wel zo makkelijk. Vergeten dingen haal ik bij de plus omdat die vlakbij zit en vlees, melk en yoghurt haal ik bij de lidl omdat dat daar het goedkoopst is. Hier in het dorp zitten 5 supermarkten dus ik kijk in de folder wat waar in de aanbieding is en dan haal ik dat daar.
  Ik schrijff wel altijd een lijstje maar ben er achter dat ik daar dan toch niet op kijk maar toch wel meeneem wat ik nodig heb.

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  1 november 2016 at 12:54

  Leuke tag dit! Ga ik ook invullen. Wij doen de boodschappen bij de plus en de lidl.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Help wat is ‘ie groot! #nieuweautoMy Profile

 • Reply
  Forever38.com (Vera)
  1 november 2016 at 14:25

  Leuke tag, grappig om je boodschappengewoonte te lezen.
  Forever38.com (Vera) onlangs geplaatst…Makkelijke en goedkope last-minute Halloween knutselsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd