Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Een prachtige songtekst. Althans dat vind ik. Het leven nemen zoals het is en daar vol voor gaan. Zing ik graag? Wanneer is de laatste keer dat ik heb gevochten? Ben ik een emotioneel persoon? Waar geloof ik in? Wie maakt mij aan het lachen? Leef ik om te werken? Wie bewonder ik nou echt? Jullie leren mij weer een beetje beter kennen!

Zing – Wanneer zing je?
In de kerk, voor Naomi, in de auto, onder de douche. Vaak dus. Kan ik goed zingen? Nee dat niet hoor, maar ook niet heel slecht. Het glas is nog nooit gesprongen en Naomi huilt niet als ik zing, dus dan is het goed toch?

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
Ik heb heel hard na moeten denken, maar ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor mezelf of een ander echt gevochten heb. Ik zal altijd vechten voor Naomi, Stephan, familie en vrienden. Wel van redelijk dichtbij meegemaakt dat anderen moesten vechten. Vorig jaar vochten een oom en tante van Stephan in de strijd tegen kanker. Heel heftig toen we in oktober 2014 hoorde dat zijn tante borstkanker had. In december datzelfde jaar kregen we te horen dat een oom van Stephan ook moest vechten tegen kanker. Een broer en zus die samen met hun gezin de strijd aangingen. Wat waren zij sterk en krachtig. Iedereen was ontzettend opgelucht en door het dolle heen toen we hoorden dat ze beide de strijd hadden gewonnen!

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
JA! Altijd al. Ik ben een gevoelsmens en handel altijd vanuit mijn gevoel. Niet dat ik nooit naar mijn verstand luister, maar als mijn gevoel zegt niet doen, dan doe ik het ook niet. Toen Naomi voor het eerst mama zei moest ik zo hard huilen van blijdschap dan wel. Maar ik kan ook huilen bij films, als ik een mooi liedje hoor of als ik een filmpje zie over baby’s.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?
Ik ben christen en geloof dat Jezus voor mijn zonden is gestorven aan het kruis. Ik geloof dat God altijd bij ons is, waar we ook gaan. Zelfs in donkere tijden was hij bij mij, ook al zag ik dat op dat moment niet altijd. Op 10 mei 2009 heb ik mij laten dopen en heb ik belijdenis gedaan van mijn geloof. Bidden, bijbel lezen, boekjes met Naomi lezen, “Ik ga slapen, ik ben moe” voor Naomi zingen voor het slapen gaan, dat is wat wij thuis doen. Verder ga ik naar een bijbelstudie met vrouwen, waarbij we werken uit het boek: “Een vrouw naar Gods hart”. En gaan we naar kerk.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
Niet specifiek iemand. Stephan maakt mij aan het lachen en Naomi natuurlijk ook. Verder kunnen dat collega’s zijn op het werk, ouders, vrienden. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Lachen is gezond. Ik vind het heerlijk als iemand mij ouderwets aan het lachen maakt.

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
Absoluut het eerste, ik werk om te leven. Ik vind het fijn om te werken. Ik wil mij ook blijven ontwikkelen om een goede communicatieadviseur te worden. Ik zit momenteel drie jaar in het vak en heb nog een hoop te leren. Het leven naast mijn werk is vele malen belangrijker. Naomi en Stephan zijn het belangrijkste in mijn leven, de rest komt daarna wel.

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?
Ik bewonder krachtige mensen. Ik bewonder mensen die hard werken om ergens te komen. Ik bewonder mensen die hun dromen najagen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik bewonder Stephan die zo hard en studeert om Accountant te worden. Daar heeft hij veel leuke sociale dingen voor moeten laten, maar daardoor wonen wij ook in een prachtig huis, hebben we een fantastische bruiloft gehad, een waanzinnige reis gemaakt naar Zuid-Afrika en kunnen wij Naomi een goed leven bieden. Ik bewonder natuurlijk Naomi hoe zij zich ontwikkelt. Iedere dag ben ik weer verbaasd wat ze allemaal kan. Jezus mag hier absoluut ook niet ontbreken. Ik bewonder Hem dat hij uit liefde voor ons, voor mij, aan het kruis is gegaan. Ik kan daar met mijn hoofd soms nog steeds niet bij.

En wie bewonder jij?

Deze tag is oorspronkelijk van Ella. Ze werd geïnspireerd door het lied en besloot daar een tag over te maken. Vul hem gerust ook in en vergeet haar naam niet te noemen 😉

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  demallemolenmoeder
  10 april 2016 at 06:07

  Wat een mooie en bijzondere Tag! Jouw antwoorden zijn stuk voor stuk ook mooi. De voor jouw belangrijke dingen kan je haast voelen, zo met liefde geantwoord. Fijne Zondag!
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een brief aan.. #9My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   10 april 2016 at 09:20

   Lieve reactie Deborah. Jij ook een fijne zondag. Neem de tag gerust over!

 • Reply
  Wilmaaa
  10 april 2016 at 06:43

  Heel mooi Angela, ik ben ook van het gevoel. Mooi dat je aan bijbelstudie doet met vrouwen. Van welke kerk ben je, even nieuwsgierig 😉

  • Reply
   Angela Lodder
   10 april 2016 at 09:20

   Dank voor je lieve reactie! Wij gaan naar een Doopsgezinde Gemeente 😉

 • Reply
  jodi - liefthuis
  10 april 2016 at 20:03

  Weer zo’n mooie tag. Heel leuk om te lezen.

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  11 april 2016 at 13:28

  Wat een mooie tag! Ik sla hem op. Ik bewonder mijn man en mijn eigen ouders in het bijzonder. Voor hen zal ik ook altijd “vechten”
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Mijlpaal: 9 maanden borstvoeding.My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:31

   Je spreekt vol liefde over je man en je ouders! Ben benieuwd naar jouw antwoorden 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd