Zindelijkheidstraining | 7 tips voor buiten de deur

Dat gevoel van “help wat als ze onderweg naar de wc moet” herken je vast wel. We zijn ineens begonnen met zindelijkheidstraining en dat ging erg goed. Ik dacht er niet eens over na toen ik de deur uitstapte. Ik had alles gecheckt voor de kids, luiers genoeg enzo. En toen… “Mama ik moet plassen” terwijl we in de auto zaten. HELP! 

 1. Altijd plassen voor je de deur uit gaat. Zelfs als je kindje zegt niet te moeten. Ze wennen daar vanzelf aan.
 2. Schoon ondergoed en een setje schone kleding in je auto leggen. Leg zo’n zelfde setje in je tas, mocht je ineens op de fiets ergens naar toe gaan.
 3. Plastic tasje, niet onbelangrijk als je natte/vieze kleding hebt.
 4. Standaard een luier bij je hebben. Ideaal als je ergens bent en er geen wc is, dan kun je je kindje laten plassen of poepen in de luier. Ja bosjes zijn ook handig, maar officieel kun je er een boete voor krijgen. 
 5. Vochtige doekjes. Ik vind dat handig voor van alles en nog wat; vieze billen, handjes, snottebellen enzovoorts. Ook handig bij het vorige punt.
 6. Als je op de plek van je bestemming bent, meteen plassen. Bij het weggaan ook. Vooral handig als je op vakantie bent. Je weet nooit wanneer je weer een toilet tegenkomt.
 7. Toilettrainer; ik vind het een stuk frisser als een kleintje niet in aanraking met een wc komt. Deze valt netjes over de wc heen.

Heb jij nog een tip die hier niet tussen staat?

De afbeelding komt van Shutterstock

 

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Kim
  2 mei 2018 at 01:28

  Ik moet zeggen dat dit de eerste paar maanden echt een issue was, maar daarna eigenlijk niet meer. Ik denk er niet meer over na en het gaat altijd goed. Mijn dochter kan het nu alweer een stuk langer ophouden, lijkt het. De bosjes gebruiken wij wel regelmatig. Ik wist niet dat je daar een boete voor kon krijgen.

 • Reply
  Willeke
  2 mei 2018 at 07:56

  Bosjes binnen de bebouwde kom kun je boete voor krijgen, buiten de bebouwde kom niet. Dus alweer wat handiger om dan te plassen mocht je nodig moeten 😉
  Verder goeie tips! Aantal deed ik er al wel maar enkele niet en kan zeker van nut zijn

 • Reply
  Moederschip
  2 mei 2018 at 19:20

  Nummer 4 zou ik echt niet doen. Opnieuw een luier aandoen, dan geef je een verkeerd signaal vind ik. Wij hadden overal een draagbaar potje (bvb die van my carry potty) mee en dan ging ze daar gewoon op als ze moest. Ja ook als dat op een parking, in een bos of zelfs in de koffer van de auto was. Dat is mijn ultieme tip 🙂
  Moederschip onlangs geplaatst…Moederschip maand-ABCMy Profile

  • Reply
   Angela - Mama met passie
   3 mei 2018 at 20:47

   Hoi hoi,
   Ik schrijf toch ook niet dat ik hem aan doe 😉 Had het beter kunnen verwoorden. Bedoelde namelijk dat je dan de luier ervoor/eronder kan houden zodat ze daar in kan plassen. Aangezien je niet op alle plekken gewoon op de grond kunt plassen. Een potje gaat mijn dochter absoluut niet op. Zo zie je maar dat ieder kind verschilt 😉

   • Reply
    Moederschip
    3 mei 2018 at 22:47

    Ooh dat had ik helemaal niet door! Meteen op grote wc dan? Knap hoor! Dan heb je inderdaad niets aan een meeneempotje 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd