Working thursday | Een kijkje in mijn dag als werkende moeder

Waar haal je de energie vandaan om zo gedisciplineert te zijn? Een vraag die vaak aan mij gesteld wordt via Instagram. Ik neem mijn volgers iedere dag mee in mijn leven. Soms laat ik veel van mijn dag zien en soms ook niet. Maar net waar ik op dat moment zin in heb. Het leek mij leuk om eens een dag uit mijn leven te delen op mijn blog. En dan wel een werkdag te verstaan. Een lange blog, te humor, dat je het alvast weet 😉 

5:45 uur, mijn werkdag begint

De wekker gaat en ik spring fris en fruitig uit mijn bed. Hahaha grapje! In werkelijkheid gaat het zo: De wekker gaat, ik snooze nog wat (I know dat is niet goed om te doen, maar hee heb je mijn nachten weleens meegemaakt?!) en dan is het om 6:00 uur toch echt tijd om uit bed te gaan. Ik start de dag met gebed, dank God voor weer een nieuwe dag en bid voor de kids, Stephan en voor mezelf. Ik stap veelal nog slaperig uit bed, pak mijn badjas en loop naar de badkamer. Donderdag is de dag dat ik mijn haren was met mijn waanzinnig fijne shampoo, mijn lichaam scrub en extra kan genieten van zo’n warme douche. Na het afdrogen smeer ik mijn lichaam in met bodylotion, dagcreme op mijn gezicht, make-upje, haren verzorgen, föhnen en in model brengen. Dan is tijd om mijn zorgvuldig uitgezochte kleding aan te trekken. Dat doe ik vrijwel altijd de avond ervoor. Anders sta ik namelijk úren voor mijn kast. Niet omdat ik nu zoveel kleding heb, maar meer omdat ik het dan gewoon niet weet.

6:30 uur, ontbijt en nog veel andere dingen

Tijd om te ontbijten. Dat doe ik met kwark, muesli, stukjes pure chocolade die ik zelf hak, banaan en een kop thee. Meestal ook nog een cracker met pindakaas, want ik heb honger en ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Echt relaxed ontbijten doe ik meestal niet, want de vaatwasser moet soms ook nog uitgeruimd worden. Dit proberen we vaak de avond ervoor te doen, maar dat is niet altijd mogelijk. Iets met te laat aanzetten van de vaatwasser. Ik pak het koelelement voor in mijn koeltasje, stop daar de melk bij voor Daniël en zet deze tas bij de voordeur, samen met mijn handtas en laptoptas. Op een dag als het kinderdagverblijf hoef ik verder niets mee te nemen. Beide kids hebben een lade waar verschoning in zit. Daniël zijn fles staat daar ook. Ik stop alle tassen in mijn auto, zodat ik daar niet meer naar hoef te kijken.

7:00 uur, tijd voor de kids om op te staan en te ontbijten

Voorheen was Naomi een stuk vroeger wakker. Maar sinds ze langer slaapt, ga ik haar niet eerder wakker maken dan 7:00 uur. Dat betekent dat ik iets later op mijn werk ben, dan ik zou willen, maar dat compenseer ik door wat langer te werken. Ik haal Naomi uit bed, was haar gezicht, geef haar een schone luier, poets haar tanden en trek haar kleding aan. Dan mag ze naar beneden om even televisie te kijken. Haar knuffel leg ik op de trap bij de voordeur. Dan haal ik Daniël uit bed en die voed ik in het donker in onze slaapkamer. Daarna verschoon ik zijn veelal poepluier, was zijn gezichtje en trek hem zijn kleertjes aan. Zijn knuffel stop ik alvast bij de Maxi Cosi die al klaar staat bij de voordeur. Dan is tijd voor Naomi om te ontbijten. Soms kom ik beneden en is Stephan al met haar aan het ontbijten, soms ook niet. Haar boterhammen zijn al gesmeerd en liggen in de koelkast. Dat scheelt een hoop werk, lees discussie met de peuter wat ze op haar boterhammen wil. Ik ga gezellig bij haar zitten met Daniël. Die speelt in de kinderstoel wat. Naomi is een snelle eter, dus binnen no time zijn we klaar om te vertrekken.

7:35 uur, tijd om te vertrekken naar het kinderdagverblijf

Naomi trekt zelf haar schoenen en sjaal aan nadat ik dat wel vijf keer heb gevraagd. Met haar jas moeten we nog een klein beetje helpen. Terwijl ik dat doe rent ze de huiskamer in en moet ik haar pakken. Daniël ligt ondertussen al in de Maxi Cosi. Ik trek mijn jas en laarzen aan, zet de peuter als eerste in de auto. Dan maak ik de deur open en krijgen we direct strijd, want…. zij wil de deur openmaken met haar eigen sleutels (lees druiven van hout die ze heeft benoemd als haar sleutels). Waarom vergeet ik dat toch iedere keer?! Ik neem mezelf voor om dat dit keer écht te onthouden. De peuter zit in de auto en dan volgt Daniël.

7:45 uur, start the engines!

Op naar het kinderdagverblijf. Eerst de peuter uit de auto, dan Daniël en ik pak meteen ook mijn koeltasje waar Daniël zijn melk in zit. Snel de poort door en naar binnen. Ik moet twee deuren door waar codes op zitten. Ik haal de melk uit het tasje, zet dat neer en vertel welke melk er eerst op moet. Ik geef vaak melk uit de vriezer en verse melk mee. Dan haal ik een megablije Daniël uit de Maxi Cosi en geef hem aan de leidster, ik vertel verder hoe de nacht is gegaan, hoe laat Daniël gedronken heeft en dus ook hoe laat hij wakker was. Dan vertel ik hoe het met Naomi gaat, vaak zijn er geen bijzonderheden. Naomi trekt ondertussen haar jas, sjaal en schoenen uit. Ik moet haar vaak even helpen. De knuffel van Naomi gaat meteen in haar lade en dan zie ik vaak een werkje dat ze heeft gemaakt en ik dus de week ervoor niet heb meegenomen (loedermoeder) en soms ook zelfs nog een traktatie. Daniël zijn knuffel gaat ook in zijn lade, daar helpt Naomi bij. Ik geef beide kids een kus en vertrek. Ik werp nog een blik door het raam, maar ze is al druk aan het spelen en heeft geen oog meer voor mij. Gelukkig, ik ben blij dat ze het beide zo naar hun zin hebben.

8:00 uur, op naar het werk en installeren maar! 

En we zitten weer in de auto. Ik rijd zo’n 25 minuten naar mijn werk, luister naar de radio of een christelijke cd, net waar ik op dat moment zin in heb. Ik stap het kantoor binnen, leg mijn brooddoos in de koelkast en zoek een werkplek uit. Donderdag is een drukke dag, dus ik hoop altijd dat er een plek is met twee beeldschermen. Vind ik net wat prettiger werken dan in het werkcafé, aan een tafel in de kantoorruimte of op een concentratieplek. Met een beetje geluk is die er om 8:30 uur nog wel. Ik koppel mijn laptop aan de schermen, start hem op, leg mijn werktelefoon en succesplanner klaar en pak een kop thee of koffie als het een hele zware nacht was. En dat zegt heel wat, want ik lust geen koffie.

8:40 uur, aan het werk

Ik start mijn mail op, check welke afspraken ik heb, bekijk mijn to-do-list voor vandaag en ga aan het werk.

10:30 uur, Kolftijd

Als mijn productie goed op peil is en ik dus voldoende kolf met twee keer kolven, dan kolf ik maar twee keer. Echter kolf ik op donderdag standaard nog drie keer, omdat Daniël daar rond 17:00 uur nog een fles krijgt, zoals ik heb afgesproken met het kinderdagverblijf. Ik pak mijn tas, een kop thee, een tussendoortje en kolven maar.

12:00, lunchtijd

Donderdag is de dag dat alle Marketing & Communicatie collega’s aan het werk zijn. Gezellig, want dat is dus de enige dag dat we elkaar zien. Om de week hebben we teamoverleg en dan lunchen we dus tegelijkertijd. Zo ook dit keer, even slap ouwehoeren, veel lachen en ons lijstje met punten voor het overleg afwerken.

13:30, Kolftijd

Huh? Dat heb je net toch gedaan. Zo voelt het voor mij althans altijd. Als ik uit een overleg kom, vind ik het fijner om meteen te kolven en daarna weer aan het werk te gaan. Ik check even snel de portal van het kinderdagverblijf hoe Daniël het doet qua drinken en slapen. Bekijk met een glimlach de foto’s van de kids en ga door met mijn werktelefoon. Ik check mijn mail alvast en stuur wat mailtjes die ik zo snel kan beantwoorden. Multitasken heet dat, ook al bestaat dat officieel dus niet (dat las ik laatst ergens). Na 15 minuten kolven, stop ik de melk in mijn speciale koeltasje en spoel mijn kolfspullen af.

13:50 uur, weer aan het werk

De komende drie uur kan ik lekker knallen, heb ik geen afspraken staan en werk ik mijn to-do-lijstje af. Het hoeft niet per se af, want vrijdag heb ik nog een werkdag. Dat vind ik behoorlijk lekker overigens, want dan is het rustig op het werk. Bijna niemand werkt op vrijdag bij ons.

16:55 uur, afsluiten opruimen en laatste keer kolven

Ik sluit mijn laptop af, ruim mijn spullen op, pak mijn jas alvast en zorg dat mijn tassen klaar staan. Ik ga een laatste keer naar boven om te kolven. Dan bekijk ik mijn whatsapp op mijn privételefoon en beantwoord al wat. Het zijn er wederom heel veel, maar ja dat heb je met whatsappgroepen en kakelende dames 😉 Gezellig vind ik het! Klaar met kolven en ik hoef de spullen nu niet af te spoelen, dat scheelt weer tijd.

17:20 uur, naar huis om de kids op te halen

Ik loop naar mijn auto en rijd naar het kinderdagverblijf. De muziek hard aan, even loskomen van het werk. Daar hou ik van!

17:45 uur, gearriveerd bij het kinderdagverblijf

Blij dat ik weer bij de kids ben. Naomi rent mij vliegend in de armen. Daniël kijkt ook blij, goed teken! Ik pak de lege flesjes uit de la van Daniël. Ik check dit keer Naomi’s la en ben trots op mezelf. Natuurlijk ligt er dit keer niks in, zul je net zien. Ik zal het volgende week vast weer vergeten. Ik bespreek kort met de leidster hoe de dag is gegaan met de kids en vind het fijn om te horen dat het weer goed ging en Daniël zijn flessen goed heeft leeggedronken. Daniël leg ik in de Maxi Cosi, de leidster helpt me met het aankleden van Naomi. Die rent namelijk ondertussen weg. Fijn, zo gaat het een stuk sneller allemaal! De leidster krijgt een big smile van Daniël en een kus en knuffel van Naomi.

17:55 uur, naar huis

Dat is altijd een klein beetje een strijd. Ze wil standaard van de glijbaan die buiten staat, maar dat mag niet van mij. Het regent, dus ze moet naar de auto. Het lukt, maar niet zonder slag of stoot. We zitten en dan nemen we altijd de dag alvast een beetje door. Ze vertelt heel druk wat ze allemaal gedaan heeft en dat ze zo goed op Daniël heeft gelet.

18:05, thuis 

Thuis! We stappen de garage binnen en ik laad alle spullen uit. Naomi trekt ondertussen haar col, jas en schoenen uit. Daniël vermaakt zich nog uitstekend in de Maxi Cosi. Ik ruim snel de jassen op en zet Naomi 10 minuten voor de tv met Brandweerman Sam. Ik kan dat riedeltje ondertussen wel dromen, maar dochterlief vindt het leuk, dus vooruit dan maar. Daniël zet ik in kinderstoel en geef hem iets om mee te spelen. Ondertussen pak ik mijn kolftas uit, zet mijn laptoptas weg en haal mijn brooddoos en bakje van mijn kwark uit mijn andere tas. Breng ook nog even drinken bij Naomi, want op de een of andere manier heeft ze altijd ontzettend dorst als ze van het kinderdagverblijf thuis komt. Ik dek de tafel en zet het eten op het fornuis. We eten vaak iets uit de diepvries, zoals een rijstgerecht of het is soep met brood. Voor Daniël heb ik de vorige avond al een hapje uit de diepvries gehaald, dus dat kan ik opwarmen en dan is dat ook klaar.

18:20 uur, aan taaaaaaaaaaaaaaaafel

De kids en ik beginnen alvast met het avondeten. Stephan schuift na 10 minuten ongeveer ook aan. Naomi vertelt weer honderduit over haar dag. Daniël probeert op zijn manier ook de aandacht van papa te trekken en ondanks dat ik zie hoe moe Stephan is, heeft hij alle aandacht voor de kids en voor mij. We wisselen een blik uit en begrijpen elkaar meteen. We zijn allebei moe, even door en dan kunnen we relaxen. Dan is het tijd voor een toetje. Naomi helpt met het pakken van de bakjes, lepeltjes, de kwark en de jam. We hebben een hoop lol en de kids genieten enorm.

18:50 uur, afruimen en klaarmaken voor de volgende dag

We poetsen de kinderen schoon en ik ruim de tafel af. Stephan gaat naar de woonkamer om met de kids te spelen. Duplo is de laatste tijd favoriet, dus er worden hoge torens en huizen gebouwd. Ik hoor Naomi vaak “Daniël niet doen, dat is mijn toren” roepen. Ik glimlach, want onze kleine sloper is dus weer bezig. Snel zet ik alles in de vaatwasser en maak het aanrecht en het fornuis schoon. Ondertussen ligt er weer brood op broodplank om klaar te maken voor de volgende dag. Ik pak de tassen van de kinderen in, haal melk voor Daniël uit de vriezer en zijn hapje voor bij oma. Stephan ruimt ondertussen samen met Naomi het speelgoed op.

19:15 uur, tijd voor het avondritueel

Met zijn vieren naar boven. Stephan legt zijn kleding klaar voor de volgende dag en pakt zijn sporttas alvast in, want om 21:00 uur gaat hij voetballen. Ik kleed ondertussen Naomi om, terwijl Daniël even speelt. Stephan poetst de tanden van Naomi, dat gaat dit keer zonder strijd fijn! Werkt goed die nieuwe elektrische tandenborstel. Ik kleed Daniël om voor de nacht, poets dan ook zijn tanden. Ik kleed mezelf ondertussen alvast snel om en haal mijn make-up van mijn gezicht. Dan nog even beide gezichten van de kinderen wassen en dan is het tijd voor het bed. Soms gaat eerst Daniël naar bed, maar dat ligt er maar net aan of hij het nog even vol kan houden. Dit keer lukt dat hem en gaat eerst Naomi naar bed. We lezen een boekje, bespreken nog heel kort even haar dag, bidden met elkaar, zingen een liedje en dan is het bedtijd om 19:40 voor Naomi. We houden het licht aan op de overloop en de deur op een kier. Stephan geeft Daniël een kus en wenst hem welterusten Ik neem de kleine man mee naar onze slaapkamer. Ik leg hem in zijn slaapzak en voed hem terwijl hij met zijn knuffeltje friemelt. Een ontspannen momentje samen waarbij ik zachtjes zingend voor hem bid. dan loop ik naar zijn kamer, leg hem in zijn bedje, geef hem een kus en zet zijn muziekuiltje aan.

20:00 uur, en dan... me time? 

Yes twee slapende kinderen! Woehoe, we zijn blij. Ik draai vanavond alvast een wasje, dat scheelt namelijk weer. De vaatwasser zet ik nog even aan, want dat was ik vergeten. Verder plof ik naast Stephan op de bank die dan alweer bijna moet zaalvoetballen. Als hij weg is, kijk ik in mijn uppie wat televisie en neem mezelf voor om op tijd naar bed te gaan. Vaak wacht ik op Stephan, maar dat betekent tot 23:00 uur wachten en met die pittige nachten is dat niet zo slim.

22:00 uur, bedtijd! 

Ik ga naar boven, poets mijn tanden, ruim mijn bril op en duik het bed in. Ik bid voor het slapengaan en hoop op een goede nacht.

En dan? Dan begint het hele riedeltje wee van voor af aan☺️

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jessica
  18 maart 2018 at 10:59

  Pittig maar echt goed geregeld!
  Ik hoor dinsdag of ik op tweede gesprek mag komen bij een dagpraktijk. Nu werk ik bij een huisartsenpost in de avonden en weekenden. Ik mis mijn gezin enorm. Ben erg benieuwd en met teamwork gaat het zeker lukken. Hoeveel dagen werk jij?

 • Reply
  Wendy
  7 oktober 2018 at 21:42

  Heb je hetzelfde schema in de weekenden en je ‘vrije’ dagen?
  Echt goed geregeld, respect!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd