Wij vieren de verjaardagen van de kids samen | Is dat zo gek?

Een dochter geboren op 20 mei en een zoon geboren op 23 mei. ‘Hoe krijg je het gepland’, dat is wat mensen vaak zeggen. Uiteraard met een grappige ondertoon, want eerlijk is eerlijk, dat had ik zelf ook nooit verwacht. Daarbij, we weten allemaal dat we kinderen niet kunnen plannen. De kinderen schelen twee jaar en drie dagen. Als alles goed mag gaan wordt Naomi 3 en Daniël 1 (ja lieve mensen 1!!!) Wij hebben besloten de verjaardagen dus samen te vieren. En dát, dat vinden mensen heel gek. 

Zielig?

Je wil niet weten hoeveel mensen hebben gezegd dat zielig te vinden. De eerste keer dat ik het hoorde moest ik het op mij in laten werken. Wat is er zielig aan het feit dat ze beide cadeautjes krijgen? Dat ze beide een tof versierd huis hebben? Dat ze beide kaarsjes mogen uitblazen op een taart? Kortom ze staan die dag allebei in het zonnetje.

Heel praktisch 

Heel eerlijk? Ik heb zelf ook geen zin om binnen één week twee verjaardagen te vieren. En dus ook twee keer kosten te maken. Voor dierbaren die het met ons meevieren is het ook veel makkelijker om gewoon één keer te komen. Daarbij denk ik dat twee verjaardagen vieren in zo’n korte tijd heel verwarrend is voor Naomi. De ene keer mag ze wel cadeautjes uitpakken en de andere keer niet? En dat binnen één week natuurlijk. Nee, dat zie ik dus echt niet zitten. Daarbij weten ze niet beter dan dat ze samen jarig zijn.

Gewoon samen dus

Eind mei vieren wij de verjaardagen van de kids dus samen. Natuurlijk krijgt Daniël, net als Naomi toen ze 1 werd, een cakesmash fotoshoot, een mooie uitnodiging en een taart. Maar het feestje is voor beide gelijk. Familie, vrienden en gezelligheid!

En als ze ouder worden en de dagen vallen gunstig, dan vieren we het gewoon het ene jaar op de verjaardag van Naomi. Het andere jaar dus op de verjaardag van Daniël. Ik vind het een prima idee!

Ik ben nieuwsgierig hoe anderen dat doen met kids die zo dicht bij elkaar jarig zijn? Laat het me weten in de comments.

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Annelies
  4 april 2018 at 06:21

  Ik zou precies het zelfde doen. Wel een kaart voor twee kinderen, maar verder precies zo. En stel dat iemand me in een week twee keer zou uitnodigingen voor de verjaardagen zou ik ook maar een keer gaan met twee kado’s. Kortom niks zielig aan

 • Reply
  Andrea
  4 april 2018 at 07:26

  Ik zou precies hetzelfde doen hoor! In de familie wel zo’n zelfde geval. Dat ze 2 dagen na elkaar jarig zijn. Die gingen altijd het ene jaar op de ene verjaardag wat leuks doen en op de andere verjaardag het vieren. En het jaar erop andersom…

 • Reply
  Tina heurter
  4 april 2018 at 13:12

  Onze meiden zijn in de zomermaanden jarig.de oudste word 25_8 ..9 jaar en onze jongste word 7-7 …4 jaar en die vieren we ok samen..Onze oudste vind da prima want dan krijgt ze eerder cadeautjes..meestal vieren wij de verj van de meiden op de camping en hoeven fam en vrienden maar 1x op en neer.

 • Reply
  Kim de Jong
  4 april 2018 at 16:02

  Mijn kids zijn ook kort op elkaar jarig 21-1 en 25-1. Het eerste jaar los van elkaar gevierd, maar het ene weekend konden die wel en het andere weekend niet… leg dat maar eens uit aan een pienterdametje. Dus vanaf toen samen gevierd. Ik maak wel twee uitnodigingen zodat ze beide hun eigen uitnodiging kunnen geven en krijgen ook beide een eigen taart. Komend jaar voor het eerst twee kinderfeestjes, dat wordt weer een nieuw hoofdstuk!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd