Wij gaan verhuizen!

Zelf weten wij dit al een tijdje en een hoop mensen in onze omgeving ook, maar nu is het dan echt zover dat ik het hier ook kan delen. Wij gaan verhuizen naar een twee-onder-een-kap woning in ons dorp! Ik kijk er zo enorm naar uit. Al die ruimte in het huis, een vierde slaapkamer, een balkon, een grotere tuin, een garage, een mega oprit en een schitterend uitzicht.

Waarom verhuizen?
Wij wonen heerlijk in onze starterswoning. Het is een prachtige nieuwbouwwijk waar we sinds onze trouwdag wonen. Dat is inmiddels 3,5 jaar. We hebben mooie momenten met elkaar beleefd daar, Stephan en ik samen, maar ook als gezin. De wens om te verhuizen is er altijd geweest, maar de stap daadwerkelijk zetten is weer een ander verhaal. We kijken al een hele tijd rond en dan voornamelijk naar eengezinswoningen. Een huis met een vaste trap naar een zolder, een iets grotere woonkamer en een grotere tuin. Dat waren onze wensen, maar een huis naar onze smaak vinden, dat lukte niet. Is het onmogelijk om met een tweede kind in dit huis te wonen? Nee hoor, maar het is wel een stuk makkelijker als je een extra kamer hebt. De was droog ik in de winter namelijk op het kleinste kamertje, daar staat ook een bureau waar ik aan studeer bijvoorbeeld. Wij hebben geen tweede verdieping op dit moment en dat missen we wel. Toen ik deze woning voorbij zag komen op Facebook was ik stiekem al verkocht. We gingen kijken en werden inderdaad verliefd, we zagen het allebei zitten en ons bod werd geaccepteerd! Als klap op de vuurpijl, was ons eigen huis binnen 12 uur verkocht. Het had nog niet eens op de website van de makelaar gestaan. Hij wist een koper en die heeft het gekocht. Bizar hoe zoiets kan gaan, een huis kopen en je eigen huis verkopen in twee dagen.

Droomhuis
Het is echt een droomhuis! Een grote mensenhuis, zo voelt het op de een of andere manier. Een stap waarvan ik niet gedacht had dat we die nu al konden zetten. Het is zoveel groter dan wij nu hebben. Er moet behoorlijk wat gebeuren voordat het helemaal naar ons zin is. Dat is niet erg, want dat wisten we toen we het kochten. Het betekent alleen wel dat we een hoop moeten regelen en over na moeten denken wat we precies willen. Zo pakken we de hele badkamer en het toilet beneden aan. De houten vloer laten we opschuren, borstelen en lakken in een kleur die wij mooi vinden. Alle muren moeten gedaan worden. Er moet een muurtje weer teruggezet worden, zodat we twee mooie slaapkamers voor de kids hebben. Het laminaat boven gaat er ook volledig uit. De trap naar de eerste verdieping moet ook aangepakt worden. Op de zolder ook wat dingen, maar die zijn minder belangrijk. De keuken beneden is niet volledig onze smaak, maar hij ziet er nog heel netjes uit en het blad dat erop zit, vinden we erg mooi. Hooguit nieuwe grepen, maar dat is voor latere zorg. Kortom een hele waslijst, maar dan is het wel helemaal naar ons zin. We krijgen op 1 maart de sleutel en dan kan het klussen gaan beginnen, spannend! Op 31 maart moeten wij ons huis verlaten. Wij zijn overigens zelf niet handig. Van Stephan mag ik ook niet klussen met mijn zwangere buik, dus ik kom af en toe langs met wat lekkers en Naomi zodat ze kan wennen. Daarnaast zorg ik dat thuis alles ingepakt wordt enzovoorts. We zijn blij dat we zoveel handige en behulpzame familieleden hebben, want zonder hen wordt het toch een stuk moeilijker.

Hoe ziet het er dan uit?!
Ik deel geen foto’s van ons nieuwe huis. Een aantal lezers kennen mij wel en weten dus waarschijnlijk ook waar we gaan wonen, maar dat hoeft niet de hele wereld te weten. De afgelopen maand had ik ruim 10.000 bezoekers en dat is enorm veel. Je weet natuurlijk nooit wie er meekijkt 😉 Daarnaast hebben wij de sleutel nog niet en is het huis nog steeds van de mensen die er wonen. Ik zal vast weleens een paar kiekjes delen van ons huis als er geklust wordt of nadat de kamers van de kids klaar zijn. Als je mij volgt op Instagram, dan zie je uiteraard nog wat meer dan anderen, aangezien ik daar foto’s plaats van mijn dagelijkse leven 😉

Zwanger en verhuizen, wij doen het gewoon! Nog meer dames die dit doen of gedaan hebben? Wellicht nog tips?

 

De foto bovenaan dit artikel is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  1 februari 2017 at 08:56

  Zo leuk allemaal nieuwe plannen. Het lijkt me wel pittig hoor met zwanger zijn. Hier hadden we eerst ook het plan, maar kozen er toch voor om een extra kamer te maken. In de toekomst hopen we ook te mogen verhuizen. Veel succes met alles!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…40 weken zwanger updateMy Profile

 • Reply
  Nicole
  1 februari 2017 at 10:18

  Heerlijk naar een groter huis!! Zelf vind ik verhuizen echt een ramp, dus ik blijf hier eeuwig wonen hahaha
  Nicole onlangs geplaatst…Review & Winactie: 100% natuurlijke theekruiden combinaties van Tastea!My Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  1 februari 2017 at 10:32

  Heel veel geluk in jullie nieuwe huis!
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Onze favoriete leesboeken.My Profile

 • Reply
  Mariska
  1 februari 2017 at 13:03

  Gefeliciteerd!! Wij zijn destijds ook verhuisd toen ik zwanger was. Sleutel eind mei gekregen, toen klussen (met een aannemer hoor) : vloerverwarming in woonkamer, keuken verplaatsen en vernieuwen, alles laten schilderen, gietvloer laten storten in woonkamer… Het is gelukt uiteindelijk maar echt relaxt is anders 🙂 wij zijn verhuisd toen ik 35 weken was uiteindelijk. En week voor de bevalling werd het keukenblad (want bouwvak tussendoor) nog geplaatst en een paar dagen voor de bevalling kwamen de gordijnen pas. Aannemer op uitgerekende datum verteld dat hij tijdelijk moest stoppen met afwerken (plinten verven, deur in woonkamer plaatsen etc) zodat we ons konden focussen op bevalling. Is allemaal goed gekomen uiteindelijk 🙂

 • Reply
  Anja
  1 februari 2017 at 14:46

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis en alvast veel succes met verbouwen en verhuizen. We waren net over in ons nieuwe huis toen ik (beetje onverwacht) zwanger was van mijn dochter. Heb gewoon geklust en huis in orde gemaakt en alles is goed gekomen.
  Anja onlangs geplaatst…Weekendtips 3 – 5 februari 2017: evenementen, uitjes, festivalsMy Profile

 • Reply
  Helma
  1 februari 2017 at 22:34

  Geen ervaring met zwanger verhuizen! Wel bijna jaar geleden verhuisd van 70m2 naar 139m2. Met dochter van 5 en baby van 5 maanden. Eerst naar portiekwoning op de 3e verdieping zonder lift. Daarna door naar het nieuwe huis. Veel inpakken van te voren. Spullen naar opslag. Veel naar kringloop. Verstand op nul! En door. “Lief” zijn voor elkaar. Is niet makkelijk maar das wel fijn! PAs na 8/9 maanden kwam de klap van vermoeidheid. Oudste moest van school wisselen (vAn stad naar platteland) arm ding! DAt vond ik zelf het moeilijkste. Zij was boos en miste haar vriendinnen. Iedereen zei dat komt goed! En ja het kwam goed. Succes. Wij wonen er nu bijma – 1 jaar. En het is zo fijn. Een echt grote mensen huis!!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd