WEEKLY PICTURES #4 Oud&nieuw en nichtje ontmoeten

De overgang van oud naar nieuw was bijzonder. Het jaar 2018 eindigde beter dan we ons konden wensen. Lief nichtje Bo is op 30 december geboren met 31 weken. Wat een dappere papa en mama. Zo trots op mijn zwager en schoonzus. Degenen die mij al langer volgen weten dat zij twee jaar geleden hun dochter Noa* verloren. We zijn dankbaar dat Bo veilig op de wereld is. Verder hadden we een drukke nieuwjaarsdag, werkten we twee daagjes en hadden we een fijn weekend. Kijk en lees je weer gezellig mee?

Maandag

Oudjaarsdag is altijd een beetje zo’n gekke dag. Voor mij een dag om terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat kon je ook lezen in mijn hoogtepunten van 2018. De kids sliepen uit, dus ik startte de dag met het schoonmaken van de badkamer. Naomi, Daniël en ik fietsten en rondje naar het dorp. Haalden wat siervuurwerk bij de speelgoedwinkel en kochten brood bij de bakker. Verder was er veel tijd om met elkaar te spelen. Heerlijk! Aan het eind van de middag gingen we naar vrienden. Dat is al 11 jaar traditie zo’n beetje. De beste appelbeignets bakt Lennart! Stephan werkte die dag, maar kwam aan het eind van de middag daar dus ook heen. We vierden kinder oud&nieuw met de kids. Vuurwerk afsteken buiten, keihard gelukkig nieuwjaar roepen en toen naar bed. Was zo leuk om te doen! Stephan ging naar kerk en ik was lekker thuis. Uiteraard brachten we de avond verder samen door. Het was fijn om het eens zo te vieren.

Dinsdag

2019 bring it on! Een dag met vijf adressen. Zoveel? Jep zoveel. Normaal zijn het er drie, maar er kwamen twee adressen bij. De ochtend begon bij mijn oma. Zoals jullie weten is mijn opa in september 2018 overleden aan kanker. Oma vond het fijn om thuis te zijn, dus daar gingen we eerst langs. Vervolgens naar de nieuwjaarsreceptie met de familie van mijn opa. Alle broers, zussen, zwagers, schoonzussen, neven, nichten, kinderen, kleinkinderen en inmiddels ook een flink aantal achterkleinkinderen, zijn daar aanwezig. Wij vinden het belangrijk om dit te blijven doen. Daarna hadden we lunch bij pa en ma en kon Daniël naar bed. Daarna kwam de familie van mijn vader naar ons toe. Het was maar van korte duur, want we vertrokken op tijd naar het ziekenhuis. We gingen namelijk ons nichtje Bo ontmoeten. Zo klein, zo bijzonder, wat een wonder! Naomi baalde een beetje dat zij Bo nog niet kon ontmoeten. Een foto en wat uitleg dat Bo nog moest groeien, voldeed gelukkig. Het was fijn om mijn zwager en schoonzus te zien en even te kletsen. Het laatste adres was de oma van Stephan en zijn familie van zijn moeders kant. Lang leve jongere neefjes en nichtjes. Naomi en Daniël hadden de tijd van hun leven. Het was erg gezellig. We hebben een hoop lol gehad met elkaar. De dag startte om 9:45 uur en eindigde 21:30 uur. Nog even knuffelen met Daniël en om 22:00 uur lag ik ook in bed.

Woensdag

De schilder startte deze ochtend vroeg met schuren. Er zijn wat zaken binnen waar we 1,5 jaar geleden niet aan toe waren gekomen. We moesten toen binnen drie weken verhuizen, dus hebben gedaan wat op dat moment haalbaar was. Fijn om dus nu echt alles netjes te maken. Maar….. overal lag stof haha. Ik was blij dat ik naar mijn vriendin kon om te knuffelen met kleine Day. We brachten ook nog een draagzak langs. Het was de tweede keer dat we Day zagen. De kids vonden het wederom echt zo leuk. We brachten speelgoed bij de Albert Heijn op het dorp. Ik wilde het bij een speelgoedbank brengen, maar verschillende tips via instagram vertelde mij dat het ook daar kon. Ik doe er altijd boodschappen, maar had die hele kar niet zien staan haha. Fijn om andere kindjes in Nederland hier blij mee te maken. Halverwege de middag gingen we naar mijn vriendin Carola. Onze kids konden heerlijk met elkaar spelen en wij bijkletsen. Zo fijn! Bij thuiskomst zette ik de kids voor de tv, ondertussen koken en ook wat schoonmaken. Er was al veel stof weg, omdat de schilder de stofzuiger had gebruikt. Alleen was het wel nodig om de vloer te dweilen. Ik maakte verder geen foto’s deze dag, want ik genoot zo van alles wat we die dag gedaan hebben met elkaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Knuffelen met Day ❤ Toffe naam he?! Een naam die mijn vriendin al heel lang in haar hoofd had. Een naam die ik echt nooit geraden zou hebben. Zij is, naast mijn nichtje Bo, een van de babymeisjes die in december mijn hart heeft gestolen. De eerste keer dat we op visite waren al, maar nu ik haar vast mocht houden, ooow jongens smelt😍 Maar even serieus, dit is toch ook gewoon een megalief plaatje. Mijn kids waren ontzettend lief voor haar. Naomi vertelde dat Day wel met al haar speelgoed mocht spelen als ze een keer bij ons kwam. Ik was verbaasd, want delen met Daniël dat gaat nog niet echt van een leien dakje zeg maar. Daniël was wederom onder de indruk en zei: “Aai baby”. Mijn moederhart smolt zeg maar nog een keer. Dat doen baby’s gewoon met je. Of je gezin nu compleet is of niet… baby’s zorgen ervoor dat je verliefd op ze wordt. #moederschap #echtisperfect #babymeisje #verliefd #moederhart #mamavantwee #geenmamavandriehoor #dochtervaneenvriendin #geenklapperendeeierstokken #okevooreensecondewel

Een bericht gedeeld door Real Momlife of Angela (@mamametpassie_nl) op

Donderdag

De dag startte met een bezoekje aan de tandarts. Alles was helemaal goed. Ik had niets anders verwacht. Ik was wat later op het werk en kon dus het hele rondje “de beste wensen” doen. Het waren er gelukkig nog niet veel, want veel mensen hebben nog vakantie. Daarna? Werken, werken, werken. Wat verzette ik een hoop werk, heerlijk! Fijn ook om mijn collega’s weer te zien. Er startte ook een nieuwe collega, helemaal leuk. Ik dronk iets meer chocolademelk dan ik had bedacht haha. De kids hadden een topdag op het kinderdagverblijf. De avond leek goed te gaan, maar Daniël kon weer niet slapen. Hij wilde alleen mama, dus we kroelen er weer op los!

Vrijdag

Nog een werkdag en ik dronk zowaar koffie. Of nou ja cappuccino. Dat kun je geen koffie noemen of wel? Klein hoopje dat ik zo de dag een beetje door zou komen. Dat lukte behoorlijk goed, ik verzette een hoop werk. De kids hadden een fijne tijd bij mijn schoonmoeder, we aten daar en gingen naar huis. Helaas kostte het weer wat moeite om Daniël in bed te krijgen. Het leek toch om kiezen te gaan of iets in die trant.

Zaterdag

De drukste dag van het weekend. Die ochtend kom ik erachter dat Daniël zijn schoenen te klein zijn. Dat wordt dus een bezoekje aan de schoenenwinkel die middag. We gaan eerst met zijn viertjes de pad op. We wilden een nieuwe plant halen, boodschappen doen, langs de bakker én Naomi mocht van haar gespaarde centjes EIN-DE-LIJK een kinderstoel voor de pop kopen. De kleine wijsneus vroeg op 1 januari of ze nu voldoende centjes had om die te kopen. Tja… dat was inderdaad zo met al die centjes die ze kreeg van ooms en tantes van mijn moeder, van mijn oma en van mijn eigen ouders. De ochtend vloog voorbij en de middag ook trouwens. Samen met Naomi spelletjes doen. Van woorden maken tot aan kleuren, alles kwam voorbij. Zodra Daniël wakker werd, pikten we mijn moeder op en gingen we op schoenenjacht voor Daniël. Ineens zag ik de Zeeman en bedacht ik mij dat Naomi grotere onderbroekjes nodig had en een nieuwe maillot. Toffe schoenen vinden voor Daniël was geen probleem. Hij had er iets minder zin in, maar we zijn geslaagd. Van maat 21 ging hij naar maat 23. Oeps! Die avond ging ik op stap met mijn schoonzus (de vriendin van mijn broertje). Avondje bios in Rotterdam bij Pathe de Kuip. De film All you need is love was erg leuk om te zien! We hebben een gezellige avond gehad. Bij thuiskomst deed ik nog een wijntje en om 00:45 uur was het echt bedtijd.

Zondag

Weer zo’n fijn dagje met elkaar. Aan het ontbijt zitten we tegenwoordig met zijn vijven. Je e snapt dat de pop nu ook altijd bij ons aan tafel zit. Schattig. We gingen weer naar kerk, lunchten samen en terwijl Daniël sliep werd er druk gespeeld met Naomi. Stephan en zij hebben dan de grootste lol samen. Ik vind dat heerlijk om te zien! Ondertussen ging ik aan de slag met mijn laatste beetje moedermelk. Van mijn vriendinnen heb ik een geldbedrag gekregen om te besteden aan zo’n sieraad. Echt te gek. Ik heb gekozen voor een ring van Solilly. Ik heb de set binnengekregen, dus ik moest wat melk in een spuitje doen en het in een envelop doen. Aankomende week even met Track & Trace verzenden. In de middag hebben we gewandeld met de kids én heeft Naomi zonder zijwieltjes gefietst. Uiteraard nog niet alleen, maar met een stok aan haar fiets. Hoe ideaal is dat! Een tijdje terug oefende ze al met Stephan. Nu fietste ze zo weg, zo trots! De avond was weer wat lastig met Daniël. Het zit niet helemaal lekker in zijn darmen. Toen hij sliep maakte ik deze blog af en dook ik mijn bed in.

 

Bedankt voor het meekijken in mijn week. Zie ik je volgende week weer?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd