Wat je volgens mij echt nodig hebt voor je baby

Iedereen kent hem wel: de uitzetlijst voor je baby! Ik heb alleen zaken gekocht waarvan ik zeker wist dat ik ze nodig had, omdat mijn nichten mij dat vertelden of omdat een vriendin me dat adviseerde. Ik neem jullie mee in wat, naast de grote dingen zoals een kinderwagen, ledikant, commode etc., echt onmisbaar was voor ons.

Genoeg rompers
Baby’s hebben helaas niet gehoord van binnen de lijntjes poepen, dus je zal gaan meemaken dat alles eronder zit. Rompers zijn hier niet aan te slepen, heb er namelijk nog steeds veel. Uiteraard heb je een wasmachine, dus het is zo weer schoon, maar ik hou van veel rompers!

Hydrofielluiers
Ik heb er zeker 20, ideaal. Je kunt ze werkelijk overal voor gebruiken en niet alleen om je baby mee af te drogen dat dacht ik altijd, totdat Naomi er was. Maar ik gebruik ze bijvoorbeeld ook onder het hoofdje in de kinderwagen, het bed en de box, over mijn mooie Koeka aankleedkussenhoes en om mijn kolfspullen mee droog te maken.

Hydrofielwashandjes
Ik zou willen dat ik ze eerder had gehad! Ik gebruik deze uiteraard om Naomi te wassen, maar ook om mijn eigen gezicht mee schoon te maken. Ik heb een gevoelige huid en een washandje is dan eigenlijk nog te grof van structuur, dit is dus ideaal! Dus mama’s met een gevoelige huid: sla je slag!

Goede digitale thermometer
En nee dat hoeft geen hele dure te zijn, maar ik had zo’n goedkope van de Action. Voor jezelf gaat dat nog wel, maar het duurt zoooooo lang voordat hij je temperatuur heeft gemeten. Voor een baby niet handig dus. Een vriendin heeft twee nieuwe gekocht bij de Hema toen de kraamverzorgster dat aangaf.

Spuugdoekjes
Ook daarvan kun je er niet genoeg hebben! Ze liggen bij mij overal in huis: in de verzorgingstas, in de box, eentje bij het bedje en de rest in de kast.

Zachte sportbeha’s voor de nacht
Wellicht niet zo’n goede tip als je hele grote borsten hebt, dan heb je volgens mij goede ondersteuning nodig. Maar voor de vrouwen die wat kleinere borsten hebben zijn ze ideaal. Je hebt van die speciale voedingsbeha’s die erg zacht zijn, maar ik gebruikte sportbeha’s van de Hema. Ik gebruik deze nu nog in de nacht, omdat ik het fijn vind met voeden. Eén keer niet gedragen en als Naomi dan aan het drinken is, lekte de andere borst vrolijk mee. Gevolg: nat shirt…

Genoeg zoogcompressen
Als je borstvoeding gaat geven heb je deze zeker nodig! Ik had ze al in huis bij 23 weken zwangerschap, omdat ik ze toen al nodig had. Je borsten lekken in het begin als je kindje smakgeluiden maakt, een huiltje geeft, maar ook als je in de supermarkt een baby hoort huilen of in de kerk. Jep bij ieder signaaltje voelde ik het lopen… Investeer in goede zoogcompressen die goed plakken in je beha. Er zijn ook siliconen pads, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee 😉

Draagdoek of draagzak
Lang leve de draagdoek! Niet iedere mama zal dit beamen, maar twee vriendinnen van mij zijn ook fan! Echt wat een uitkomst. Naomi had dagen dat ze alleen maar bij mij wilde slapen en absoluut niet in haar ledikantje wilde liggen. Daarbij heeft het nog veel meer voordelen om je kindje te dragen. Binnenkort volgt hier een blog over. Maar je wil ook weleens even wat drinken pakken of naar de wc om te plassen (ja dat deed ik inderdaad gewoon terwijl ze in de doek zat). Let er wel op of deze ergonomisch is, een draagconsulente kan je hierbij helpen of facebookpagina’s over dragen 😉

Babyfoon met camera
Deze hadden wij nog niet toen Naomi geboren was. We hadden hem al meerdere keren gezien bij anderen, maar hadden niet het idee dat we dat echt nodig zouden hebben. En toen begon Naomi veel te spugen, ik liep zeker wel 30 keer op een dag naar boven als ik haar hoorde. Zo’n 29 keer was het overbodig. Na lang twijfelen en veel onderzoek hebben we er eentje van Luvion gekocht. De Grand Elite 2, dit was voor ons de beste keuze! En als je denkt dat je constant zit te kijken op het beeldscherm, dat is bij ons in ieder geval niet zo 😉

Dit waren mijn eigen tips, heb jij nog zaken die volgens jou onmisbaar zijn en die aan dit lijstje toegevoegd kunnen worden? Laat hieronder een reactie achter!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd