Voorbereidingen eerste verjaardag Naomi

Jullie denken misschien, maar dat duurt nog even en ik denk: dat gaat al opschieten. Haar eerste verjaardag houdt mij de laatste tijd al wat meer bezig. Ben druk op Pinterest aan het zoeken naar inspiratie en aan het nadenken over alles wat er bij een verjaardag komt kijken.

Naomi is dus bijna 1 jaar. Ze is dan geen baby meer, maar een dreumes. Bizar hoe snel de afgelopen maanden zijn gegaan, de tijd is voorbij gevlogen. Echt heel cliché, maar zo waar. Ik vind het erg bijzonder dat we haar eerste verjaardag gaan vieren en ik geniet nu al van de voorbereidingen. Ben er niet iedere dag mee bezig, maar als ik weer eens wat tegen kom, dan schrijf ik het op. Wat zijn de plannen?

Een dagje uit
Naomi is op 20 mei jarig en we willen graag een dagje met zijn drieën doorbrengen. Stephan en ik zijn allebei vrij van ons werk om iets leuks te gaan doen. Wat precies, dat weten we nog niet. Er zijn wel wat ideeën zoals: de dierentuin, het zwembad, de kinderboerderij, een wandeling in het bos, fietsen naar het strand voor een wandeling met een lunch. Wat het gaat worden, zien jullie over 2,5 maand! Haar verjaardag met dierbaren vieren we 21 mei.

De fotoshoot
Over zes weekjes staat een cakesmash fotoshoot gepland bij JustMyrn fotografie. Credits van de foto zijn van haar. Van origine komt dit idee uit Amerika en net als zoveel dingen is dit overgewaaidd naar Nederland. Voor Naomi wordt een grote roze cupcake besteld waar ze lekker in kan graaien, knoeien en van kan smikkelen. Ik ben zo benieuwd of ze er meteen naar grijpt of dat ze eerst rustig kijkt. Ik heb er zin in! Ook worden er na afloop wat badfoto’s gemaakt, zodat ze meteen schoon mee naar huis kan. En ik als mama trek ook maar wat kleding aan die vies mag worden, want dat zal wel nodig zijn. De outfit voor deze shoot is al in huis, zo ontzettend schattig. De foto’s ga ik gebruiken voor de uitnodigingen.

1De uitnodiging
Ik heb zo ontzettend veel leuke uitnodigingen gezien, maar er zit er nog geen een tussen die het is. Onze trouwkaart hebben wij laten ontwerpen. Haar geboortekaartje hebben we uitgezocht bij een drukkerij. Wellicht dit kaartje toch ook maar laten ontwerpen? Ik heb een hele lieve collega die daar heel goed in is en zij wil dit graag doen! Woehoe!


Het thema
Roze, roze en nog eens roze en glitters natuurlijk! Nu ze nog zo klein is kan dat, over een paar jaar heeft ze zelf hele ideeën en dan kan dat roze zomaar ineens klaar zijn. Dus dit jaar neem ik het er van! Ik wil een mooie candytable voor haar maken met allerlei lekkere taartjes, snoepjes en koekjes. Versieren met mooie ballonnen en slingers. Uitpakken mag, want het is een groot feest!

De outfit
I love pinterest voor dit soort ideeën zoals je kunt zien. Roze, glitter en glamour. Er kwamen al hele leuke outfits voorbij. En ik kwam terecht op aliexpress en zag daar te gekke outfits voor haar, maar dan moet ik toch wel snel een keuze maken en de maat gokken en bestellen. Want het kan wel even duren voordat je het in huis hebt 😉 Ik hoor er hele goede verhalen over en het is goedkoop, dus het valt te proberen. Zijn deze jurkjes niet ontzettend gaaf!verliefd1
verliefd

De taart
Bij ons in de wijk heeft een jonge meid haar eigen cakeshop. Thuis maakt zij de heerlijkste taarten en versiert ze ontzettend mooi. Enkele maanden geleden heb ik al bij haar gereserveerd, want ik wilde verzekerd zijn van een plekje. Wederom genoeg ideeën opgedaan via Pinterest, dus dat komt helemaal goed.

De verjaardagscadeaus
Wat is een verjaardag zonder cadeaus? Ik ben al druk bezig met het maken van een lijstje voor Naomi. Ik heb al best veel op het lijstje staan en heb ook veel tips van andere mama’s gekregen wat leuk is qua cadeautjes voor een eenjarig meisje. Ik wil niet al te veel speelgoed voor haar, dus daarin gaan wij nog keuzes maken. Bonnen van de intertoys of HEMA zijn ook altijd goed. Ik ben overigens dol op zo’n steigerhouten keukentje (foto: VT wonen), maar die zijn vrij prijzig en of dat hier in huis gaat passen is nog maar de vraag. Zelf maken misschien? Nog even goed verzinnen dus!

Dit waren mijn hersenspinsels rondom Naomi’s verjaardag. Hebben jullie nog leuke tips of ideeën voor een meisje? Hoe hebben jullie de eerste verjaardag van je zoon of dochter gevierd?

Liefs Angela

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  4 maart 2016 at 07:27

  Heerlijk dat regelen voor de eerste verjaardag. Ik had ook een pinterest bord aangemaakt. Dat blauwe jurkje had Yarah in het roze van Aliexpres, superleuk, maar als je die doet, zou ik een maatje groter nemen 😉 Bij mij was hij helaas te klein. Ik ben heel benieuwd naar de cakesmash! ps. ik bewerk gewoon in Moviemaker 😉

  • Reply
   Angela Lodder
   6 maart 2016 at 19:45

   Dankjewel voor de tips Wilma. Mag ik vragen welke maat Yarah had toen zij 1 werd? Naomi heeft nu net maat 74 en past nog veel maat 68. Ik deel de foto’s nadat de uitnodigingen verstuurd zijn! 🙂

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  4 maart 2016 at 11:59

  Hier duurt het nog 3.5 maand en ik denk er al over na. Wel slim om een bord op Pinterest te maken! Ik vind zo’n tule rok zo gaaf!! Ik wilde als uitnodiging voor Emily de foto’s van de cakesmash gebruiken.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Koken voor baby’s #2My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   6 maart 2016 at 19:46

   Zeker doen zo’n bord, is echt handig 😉 Gaaf he! Er staan zoveel leuke jurkjes op aliexpress. Deze week ga ik bestellen 🙂 Gaaf, wanneer staat jullie cakesmash gepland?

 • Reply
  demallemolenmoeder
  5 maart 2016 at 06:11

  Ik vond het ook zó geweldig al die voorbereidingen voor Julia haar eerste verjaardag. Wij hebben het gevierd op de kinderboerderij met een soort van theehuisje. Omgetoverd tot een waar Woezel en Pip paleisje. Iedereen heeft genoten. Ik had trouwens een verlanglijstje online gemaakt. Iedereen kan dan wat afstrepen en zo geen dubbele cadeautjes en iets wat je leuk vindt. Daarnaast kunnen mensen op die manier ook samen wat kopen. Misschien een leuke tip

  • Reply
   Angela Lodder
   6 maart 2016 at 19:46

   Wat gaaf! Klinkt echt onwijs leuk en dat zal Julia vast ook gevonden hebben. Ik heb hem nu inderdaad online gemaakt, eerst wat ideeën opgeschreven in mijn notitieboekje. Zeker een goede tip.

 • Reply
  Simone
  6 maart 2016 at 15:12

  Ik moet ook nog beginnen met de voorbereidingen. Ik had al een jurkje in gedachten, maar dat past ze nu al, dus dat gaat hem niet worden, haha. Een cakesmash, dat lijkt me ook leuk. Ik ben er alleen nog niet over uit of we dat gaan doen, wie weet 🙂
  Simone onlangs geplaatst…8 keer waarom ik Mirthe zo schattig vindMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   6 maart 2016 at 19:49

   Haha nee dat wordt dan een beetje lastig. Genoeg andere jurkjes te vinden! Ik ben benieuwd of je voor een cakesmash fotoshoot gaat 😉

 • Reply
  Nathalie
  8 maart 2016 at 08:01

  Leuk, ik heb zelf de foto’s van de cakesmash gedaan. Zoek je nog schattige schoentjes voor bij de jurkjes. Op volgmama kun je er nu een paar winnen. Veel plezier met de voorbereiding. Zo bijzonder de eerste verjaardag!
  Nathalie onlangs geplaatst…Review + Winactie: Ergonomische Attipas loopschoentjes voor de eerste stapjesMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   8 maart 2016 at 09:11

   Dankjewel. Leuk ook al een cakesmash! Ik ga eens kijken, want schoentjes zoek ik nog zeker!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd