De vluchttas, wat zit er in de mijne?

Vluchttas, vluchtkoffer, ziekenhuistas. Allemaal woorden die hetzelfde zeggen, namelijk spullen die je nodig hebt tijdens je bevalling in het ziekenhuis. Thuis heb je alles bij de hand, maar in het ziekenhuis niet. Wil je thuis bevallen, dan is het wel slim om iets klaar te leggen mocht je onverhoopt toch naar het ziekenhuis moeten. Je wil dan niet dat je man in alle haast kleding uit je kast trekt en dan bijvoorbeeld je strakke spijkerbroek, string en leren jasje meeneemt. Dat wil je namelijk echt niet aan als je bevallen bent. Dus… vandaag deel ik mijn lijstje. Wat heb ik nodig tijdens de bevalling? Na mijn bevalling? Voor onze zoon? Ik heb er rekening mee gehouden dat ik wellicht één of twee nachten moet blijven. Dat is vaak niet zo, maar je weet nooit..

PRAKTISCHE ZAKEN
♥ Verzekeringspasje/rijbewijs/ponskaartje
♥ Camera & telefoons
♥ Opladers voor camera & telefoons
♥ Extra SD kaartje

TIJDENS DE BEVALLING
Geboorteplan
2 x lang shirt – Tijdens mijn eerste bevalling heb ik niet alleen mezelf onder gespuugd, maar ook de verpleegkundige en Stephan. Het is dan wel fijn om een extra shirt bij je te hebben.
Dik paar zachte sokken – Ik kon het mij niet voorstellen omdat ik de kraamsuites bloedheet vond, maar naarmate mijn bevalling vorderde werd het toch koud. En koude voeten is een koud lichaam, dus zeker handig om bij je te hebben.
Vaseline – De lucht in het ziekenhuis vind ik persoonlijk vrij droog en door het puffen en dergelijke krijg je echt droge lippen.
Dextro Energy – Je hebt tijdens je bevalling niet altijd de behoefte om te eten. Mij werd het afgeraden omdat ik al een keer eerder had overgegeven. Ik had namelijk wél trek. Dextro Energy was top, want dat gaf ook weer even een suikerboost.
Eten – Uiteraard krijg je in het ziekenhuis tussen de middag en in de avond eten. Voor tussendoortjes zul je zelf moeten zorgen. Dus iets van koeken of bananen zijn altijd goed.
Elastiekjes en clipjes voor het haar – Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan haar dat in de weg zit. Zeker tijdens mijn bevalling.

Tip van een lezeres! Een zakje of tasje voor de vieze kleding. Ik kreeg dat twee jaar terug in het ziekenhuis, maar stop er dus voor de zekerheid toch een tasje in. De lezeres is bevallen in hetzelfde ziekenhuis waar ik ook hoop te bevallen.

NA DE BEVALLING
♥ Rituals douchefoam –
Als ik eraan denk word ik er al blij van. Die eerste keer douchen vond ik zo fijn en ik word heel blij van Rituals.
Dr. Leenarts lichaamsolie – Ik smeer al een lange tijd mijn buik, borsten en billen in met die olie. Vind ik gewoon heerlijk, dus die moet absoluut ook mee.
♥ Créme handen/gezicht
♥ Deodorant
♥ Shampoo/conditioner
♥ Slippers
♥ Borstel
♥ Trainingsbroek en twee losse broeken – Dat vind ik het lekkerst zitten als ik bevallen ben.
♥ Shirtjes/topjes – Het is warm in de kraamsuite dus ik vond het fijn om topjes en shirtjes bij mij te hebben.
♥ Vest – Mocht ik het toch ineens koud krijgen, dan is een vest wel fijn.
♥ Voedingsbh – spreekt voor zich!
Sportbh voor de nacht – Ik vind het fijn om in de nacht een sportbh te dragen. Gewoon een goedkope sportbh, dat vond ik altijd fijn ook in mijn borstvoedingsperiode.
♥ Grote onderbroeken/boxershorts – Geloof me, deze heb je nodig, anders past je kraamverband er niet in. Al zijn die netbroekjes van het ziekenhuis ook wel handig. Het ziet er niet uit, ik schrok mij de eerste keer wezenloos toen ik dat zag, maar handig waren ze wel!
♥ Sokken
♥ Pantoffels

♥Tandenborstel/tandpasta
♥ Badjas
♥ Bril
♥ Lenzenvloeistof
♥ Lenzendoosje

VOOR ONZE ZOON
♥ Eerste pakje + bijpassend mutsje – tip, stop dit in een dicht zakje en schrijf daar eerste pakje op. Dan weet je zeker dat dat goed komt. Naomi had haar eerste pakje aan toen we uit het ziekenhuis vertrokken.
♥ Extra pakje + mutsje – Altijd goed om een nog een setje bij je te hebben.
♥ 2 paar sokjes
♥ 2 paar rompers

♥ Jasje
♥ Dekentje
♥ Maxi Cosi

Dit is mijn lijstje, die van jou ziet er vast weer anders uit. Zo draag ik nooit make-up, maar als je dat wel doet, dan kun je altijd wat mascara meenemen. Alles wat wegwerp is, dat heeft het ziekenhuis, althans dat is mijn ervaring. Denk aan kraamverband, zoogcompressen en luiers voor je baby. Dit hoef je zelf niet mee te nemen.

Stephan en Naomi hebben hun eigen tas met spulletjes 😉 Mijn tas zit vol namelijk hihi. En voor Naomi handig als ze gaat logeren.


De foto boven dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nicole
  16 mei 2017 at 06:19

  Hier zit er ook ons trouwboekje in omdat je in ons ziekenhuis de geboorte aan kunt geven 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Praatjesmaker #3 | peuterpraatMy Profile

  • Reply
   Angela
   16 mei 2017 at 09:02

   Wauw dat is nog eens mega handig! Dat kan bij ons helaas niet 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd