Vet haar? Dé tip die mij hielp

Jarenlang ging het goed met mijn haar. Ik waste het hooguit twee keer per week. Maar…. sinds ik toch weer hormonen in mijn lijf heb (een spiraal), merk ik dat mijn haar weer veel vetter is geworden. Tel daarbij op dat ik vaak – lees heel vaak – aan mijn haar zit en je kunt wel raden dat het heel vet is. Gek werd ik ervan, omdat ik het dagelijks moest wassen. Het viel niet mooi en ik zag het ook gewoon. Tijd voor verandering! Ik wilde namelijk niet meer iedere dag mijn haar wassen, omdat het probleem dan blijft. Daarbij is het ook echt niet goed voor je haar. Ik heb dé oplossing voor mezelf gevonden.

Droogshampoo en niet zomaar een
Ik heb al vaker een droogshampoo gebruikt, maar was er niet tevreden over. Ik leek namelijk wel grijs en daarna wilde ik het liefst mijn haar toch weer wassen. Geen succes dus. Ik besloot op instagram en oproepje te doen. Met ruim 2.900 volgers zit er vast een goede tip voor een droogshampoo tussen. En jawel die zat er zeker tussen. Met stipt op één: Batiste. Je hebt verschillende soorten, dus even goed kijken waar je behoefte ligt. Je hebt bijvoorbeeld ook voor blond of bruin haar. Ik heb Batiste Extra Volume Droogshampoo.

Lets try
Een klein beetje sceptisch was ik wel. Maar ruim 500 mensen gaven deze als tip. Kan niet anders dat het dan werkt toch? En ik kan volmondig ja zeggen. De afgelopen week heb ik mijn haar twee keer gewassen met shampoo. De dagen dat ik het niet waste, gebruikte ik dus de droogshampoo. Ik ben fan! Ik roep het ook overal, lijkt wel of ik aandelen heb, maar dat is niet zo. Mijn haar ziet er niet meer vet uit, het voelt ook niet vet aan en het zit gewoon echt mooi. Vol volume en dat is precies wat ik nodig heb.

Tips voor het wassen van vet haar
Het is bij vet haar ook belangrijk hoe je je haar wast. Daardoor voorkom je dus dat het weer snel vet wordt. Zo doe ik het in ieder geval!

1. Maak je haar goed nat.
2. Gebruik een klein beetje shampoo.
3. Masseer je hoofdhuid wel, maar niet zo stevig. Je talgklieren slaan dan blijkbaar op hol. Gaan ze extra talg aanmaken en dat willen we niet.
4. Gebruik een shampoo die geschikt is voor vet haar. Ik gebruik zelf die van CHI Tea Tree Oil op aanrader van mijn kapper. Geen goedkope shampoo, maar hij is het helemaal waard.
5. Laat het kort intrekken en spoel het uit. Let op: niet met heet water, want dat stimuleert weer de werking van de talgklieren.
6. Ik spoel altijd nog even na met een stuk kouder water. Voegt verder niets toe denk ik, maar ik vind dat gewoon fijn.

Gebruik jij weleens een droogshampoo?


Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Naomi
  11 april 2019 at 08:45

  Dank voor de tip. Ik merk dat ik ook echt steeds vaker m’n haar moet wassen, zeker als ik het een beetje in model wil houden (beetje vergelijkbaar met jouw model). Toch ook maar eens droogshampoo proberen dan.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd