Verslag | Negenmaandenbeurs 2018

Dé beurs die menig (zwangere) vrouw (en man?!) wel kent. Woensdag 21 februari was de aftrap van de Negenmaandenbeurs. Een beurs waar de zwangere vrouw uitgebreid kan shoppen en inspiratie op kan doen. Vorig jaar was ik al mee met de bloggerstour en dit jaar weer. Linda en Miriam organiseerden deze tour. Ze hebben dit wederom perfect georganiseerd, nogmaals de complimenten lieve dames, fantastisch gedaan! Een toffe beleving om de beurs op deze manier mee te maken. Gedurende de dag liepen we een groot aantal bedrijven af; waar we uitleg over de (nieuwste) producten kregen en vaak een goodie(bag). Een supergave ervaring! Wat ik allemaal ontdekt heb en paar handig beurstips kun je in dit artikel lezen. 

Ik ga in dit artikel álle bedrijven langs, licht uit wat mij het meeste is bijgebleven, waar ik zelf naar op zoek was en waarvan ik vind dat jullie dat moeten weten. Ik ben ook niet de enige die heeft geschreven over de Negenmaandenbeurs. Neem daarom vooral ook een kijkje bij de andere mamabloggers: Linda, Maarten, Marguerita, EllenNathalie, AmandaMiriam, Nicole, CassandraFleurJoyceMerel,  Monique Marjolein, Charlotte, Kimberly en Mary-Lou. Zij lichten vast weer hele andere dingen uit dan ik 😉 Sommige dames hebben ook gevlogd, dus zeker de moeite waard om hun youtube kanalen in de gaten te houden.

Mama met passie op instastories
De hele dag heb ik mijn volgers op instagram meegenomen in Instastories. Je kunt deze de komende dagen nog bekijken bij het icoontje van de Negenmaandenbeurs.

Scoupy

Wat een gezelligheid! #bloggerstour #negenmaandenbeurs

Een bericht gedeeld door SCOUPY (@scoupynl) op


De dag startte met een ontbijt bij Scoupy. Een gezellige, fijne en rustige start van de dag. Op de beurs verzorgt Scoupy de beide beurstassen ter waarde van € 35,00. Er is er eentje voor de Huishoudbeurs en een voor de Negenmaandenbeurs. Beide tassen zitten volgepropt met mooie en bruikbare producten.

Je koopt de shopper op de beurs voor €5,- maar via de Scoupy App wordt er weer €1,50 terug gestort op je bankrekening.  Dat geldt niet alleen voor de beursshopper. Het is sowieso leuk om de app van Scoupy te downloaden. Via de app kun je producten met korting kopen of zelfs gratis. Vrijdag 23 februari komt er een actie met maar liefst 10 producten online! Dit vind je overigens in de Negenmaanden beurstas:

 • Sunbreaks of Wavy Grains
 • M&M’s pinda of choco, 250 gram
 • Atkins, strawberry ready to drink
 • Capri-Sun of fruity water
 • Jillz, original 0.0%
 • Kruidvat newborn luiers
 • Honig, Fajitas kruidenmix
 • Dikke Dik, groeimeter
 • Lassie minuutje
 • Mars bites
 • Rivella koolzuurvrij, 1 liter
 • Ouders van Nu, zwanger magazine

Opening Negenmaandenbeurs door Kruidvat

Dit is toch te schattig! Lieve kleine baby’s die een megagroot babyschilderij maken. Kim Kötter, zelf zwanger van haar tweede kindje, opende de beurs met een grote glimlach. Kruidvat heeft er wederom een mooie opening van weten te maken. De stand van Kruidvat is niet te missen. Zodra je de beurs binnenkomt loop je er als het ware tegenaan. Ieder half uur delen ze toffe prijzen uit en je kunt er een beurstas kopen voor € 5. De tas heeft maar liefst een waarde van € 35,00!

Bulbby

Hoor of lees je Bulbby, dan denk je meteen aan gepersonaliseerde producten met eigen tekst of logo. Van koffertjes tot aan telefoonhoesjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. We ontvingen een mooi, stevig donkerblauw koffertje met onze naam en de naam van onze blog.

Tip: Geef je flesvoeding en gebruik je Hero. Bij aankoop van twee producten ontvang je een gepersonaliseerde opbergzak cadeau. Ze zijn té leuk!

Thule

Het merk Thule is opgericht in 1942. Onder het motto ‘Bring your life’ biedt Thule een breed assortiment van top-producten waarmee mensen met een actieve lifestyle alles van waarde op betrouwbare, veilige en stijlvolle wijze kunnen vervoeren. Thule biedt onder andere dakdragers, fietsdragers, dakkoffers, laptop-, camera- en sporttassen en kinderproducten zoals sportieve wandelwagens, fietszitjes en multifunctionele (fiets)trailers. De producten zijn verkrijgbaar in meer dan 140 landen. Ik ben fan van de Thule Yepp stoeltjes. Binnenkort komen er weer nieuwe kleuren aan, dus ik denk dat ik stiekem nog even wacht met het aanschaffen van een stoeltje!

We werden uitgenodigd door Thule voor een product lancering. Liza Sips, zwanger van haar tweede kindje, lanceerde de eerste kinderwagen met vier wielen van Thule. De Thule Sleek, een prachtige en stevige wagen voor een prijs van € 1049,00. Nu niet stijl achterover slaan, want…. het is meteen een duowagen als je zou willen. Hoewel ik zelf geen duowagen heb, maakte mijn hart wel een klein sprongetje. De gemiddelde duowagen is namelijk vele malen duurder en daarbij zijn de combinaties die je kunt maken bij de Thule Sleek echt eindeloos.

Thule Sleek is verkrijgbaar in vijf kleuren: Grey Melange, Midnight Black, Shadow Grey, Navy Blue, en Energy Red. Daarbij is er een scala aan bijpassende accessoires. Thule Sleek wordt standaard geleverd met een reiswieg en peuterzitting. Aanschaffen? Dan moet je nog even geduld hebben, want hij is vanaf juli 2018 beschikbaar.

Puur Baby Plaza

Dit vond ik vorig jaar zo tof. Allemaal mooie en voor mij onbekende merken die op hun eigen manier bijdragen aan een gezonde en groene toekomst voor onze kinderen. Interessant en zeker iets om over na te denken. Ook deze beurs was dat weer zo. We kregen een workshop van verloskundige Linda Rentes die het 9 maandenmenu bedacht en ontwikkeld heeft met Ekoplaza. Als je zwanger bent wordt er altijd gezegd wat je niet mag. Zij wil dit omkeren door juist te benoemen wat je wel mag. Met dat inzicht heeft ze het 9 maandenmenu samengesteld. Zeker de moeite waard om eens te bekijken als je zwanger bent. 

Poppy to Pumpkin

Een mooie ingerichte babykamer. Schitterend en dan te bedenken dat hij volledig duurzaam is. Eerlijk? Als ik denk aan duurzaam, dan denk ik niet per se meteen aan mooie spullen. Waarom? Geen flauw idee, dat is mijn associatie. Maar na het zien van de prachtige ingerichte babykamer bij Poppy to Pumpkin is dat wel anders geworden. Duurzaam kan dus ook mooi zijn!

Seepje

“Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Zo zorgen we samen voor een schonere én mooiere wereld!” Ik werd enthousiast, want hoe bizar dat je was van die schillen schoon worden. En je kunt ze in totaal drie wasbeurten gebruiken. Ik ben ontzettend nieuwsgierig geworden, dus ga het zeker uitproberen. Ik hou jullie op de hoogte.

Maxi Cosi & Quinny

Zoals ik al eerder schreef zijn al onze autostoelen van Maxi Cosi. Een bezoekje aan hen kon uiteraard niet missen, aangezien zij met de AssixFix Air de Baby Innovation Award hebben gewonnen. Heel eerlijk? Dat verbaasde mij helemaal niets. Het eerste autostoeltje in de wereld met geïntegreerde airbag. Met een bijbehorend filmpje lieten ze zien hoe het stoeltje werkt bij een ongeluk. En om het verschil te zien, met een autostoel zonder airbag. Griezelig, dat is het eerste woord dat in mij op kwam toen ik het filmpje zag. Een ongeluk heeft hoe dan ook een enorme impact op een kindernekje, maar bij een botsing ligt dat 55% lager dan bij autostoelen zonder airbag. Kleine stoel? Nee, zo lijkt dat maar. Er kunnen toch kindjes in tot 105 cm. Naomi dus ook nog! Mijn vraag was direct beantwoord, want Naomi hoeft nog niet over naar een volgende autostoel. Nog een cm of 10 groeien, dan gaan we eens goed kijken naar een vervolgstoel.

Kinderwagens
Naast autostoelen heeft Maxi Cosi ook kinderwagens en buggy’s. In mijn instastorie konden jullie al zien dat ik verliefd ben geworden op de Laika. Wauw wat een mooie en comfortabele buggy. Zo ziet hij er in ieder geval uit. En een mooie bijkomstigheid is dat hij heel compact is én je kunt hem op je schouder dragen. Ik zie ons al helemaal lopen in Zuid-Frankrijk met Daniël daar in, maar ook thuis lekker shoppen.

Daarnaast liep ik een parcour met drie verschillende kinderwagens: de Adorra, Nova en de Stella. Stuk voor stuk mooie wagens en wat mij vooral aanspreekt bij Maxi Cosi zijn de prijzen. Vanaf € 600 heb je namelijk al een complete kinderwagen die er mooi uit ziet, stevig is en comfortabel voor je kindje. Maar… mijn hart slaat net een tikje harder bij de Laika.

Ook bekeken we de mooie kinderwagens en buggy’s van Quinny. Ik vind de toffe kleurtjes bij Quinny altijd erg gaaf, maar toen…. zag ik de Special Edition van de Quinny Zapp. Wauw, zo stijlvol!

Kolven op de negenmaandenbeurs

Zoals jullie weten geef ik borstvoeding en dat betekende dus dat ik moest kolven. De Negenmaandenbeurs heeft aan alles gedacht. Er zijn meerdere ruimtes waar je kunt kolven. Zo heeft Medela bijvoorbeeld een ruimte waar je met hun apparatuur kunt kolven, wat een luxe he! Ik heb gevolgd in Hal 9, een tussenruimte waar je ook meteen kunt lunchen bij La Place. Er was een koelkast waar je je melk kon laten, je kon er ook je kolfspullen afspoelen. Ik had er werkelijk niets op aan te merken, want je kon zelfs iets lezen tijdens het kolven. Top geregeld dus!

Dirk Scheele

Dirk Scheele, bij ons is hij nog niet zo bekend. De liedjes ken ik al helemaal niet, zijn naam wel. Bij menig ouder is hij wel bekend. Mede ook door zijn shows! De cd die we kregen heb ik laten horen aan Naomi en Daniël. Naomi ging dansen en Daniël lachte hard mee. Bedankt voor de cd Dirk en wellicht tot snel bij één van je shows.

Omnio & Peg-Pérego 

Ik heb iets met buggy’s deze beurs. Omnio, kon het hele merk overigens nog niet, heeft buggy’s die je op je rug kunt dragen. Kindjes tot 22 kilo kunnen er in! Toen ik hem zag moest ik meteen aan backpackende ouders met kinderen denken. Hoe handig is het dat je dan je buggy gewoon op je rug kan doen. Of als je op vakantie gaat in Frankrijk en je kindje zelf wil lopen, maar dat halverwege toch niet meer wil. Ideaal toch?

Ik maakte de @negenmaandenbeurs_ onveilig vandaag met veel lieve dames en een heer. Stuk voor stuk bloggers/vloggers. Het was gezellig! En mooie merken en bedrijven ontmoet! Bedankt allemaal! Ik ben kapot van het sjouwen. Neeee niet van deze buggy van @omnioworld hoor, dat is maar 7 kilo. Maar van al het lopen met spullen en de vele informatie die we kregen. Wel heel veel inspiratie opgedaan dus jullie kunnen de komende tijd wat blogs verwachten! Ik duik mijn bed in, morgenvroeg gaat de wekker en moet ik werken. Schrijf morgenavond het sfeerverslag! Tot die tijd moeten jullie het doen met mijn instastories die ik vandaag verzamelde als hoogtepunt. Die vind je net onder mijn bio ☺️ Was jij er ook vandaag? #bloggerstour

Een bericht gedeeld door Angela www.mamametpassie.nl (@mamametpassie_nl) op

Peg-Pérego was voor mij ook een totaal onbekend merk. Het heeft degelijke kinderwagens en duowagens. Daarnaast ook kinderstoelen.

Hangloose

Die moet ik ook hebben! Het lijkt me heerlijk om daar in te liggen. Dat dacht Marguerita ook en jawel ze mocht het uitproberen. Natuurlijk lag het niet zo comfortabel als het voor baby’s is, maar… ze kon er prima in zitten. Sterk staaltje stof. Carlijn Q heeft de limited edition ontworpen en wij waren bij de onthulling. Een prachtig ontwerp waar ze zelf ook erg trots op is. Stiekem vind ik het jammer dat ik die niet heb gekocht toen Daniël baby was. Zeker een tip als je op zoek bent naar een hangmat, boxkleed en speelkleed. Zo multifunctioneel is hij namelijk! Hangloose dus!

Koffie staat klaar. Kom maar op @negenmaandenbeurs_

Een bericht gedeeld door Hangloose Baby (@ilikehangloosebaby) op

Kidsme

Hier was ik zelf enorm nieuwsgierig nieuwsgierig naar. Kidsme is in Nederland nog niet zo bekend als in andere landen, maar daar komt snel verandering in. Ik ga de Food Feeder dit weekend met Daniël uitproberen en mijn ervaring ook met jullie delen op de blog. Je kindje kan met de Food Feeder kennis maken met vast voedsel. Nu eet Daniël natuurlijk al drie maanden vast voedsel en dat geef ik hem met een lepeltje. De Rapleymethode is voor ons niets. In dit filmpje kun je zien hoe het werkt:

Dr. Leenarts

Dr. Leenarts. Zij is van beroep Dermatoloog en heeft haar eigen verzorgingslijn ontwikkeld. Ze begon met producten voor baby’s en kinderen, daar kwam zonnebrand bij (ik ga hem uit proberen en laat jullie weten wat ik ervan vind!) en nu heeft ze ook al een lijn voor volwassenen. We probeerden de handcreme uit en die vond ik heel fijn. Vet, maar niet plakkerig, precies goed voor je handen. Het komende jaar worden er nog nieuwe producten gelanceerd, ik ben erg benieuwd wat. Misschien wel een dagcreme, dat zou tof zijn! Ze heeft sinds kort een youtube kanaal. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Nuby

Nuby we hebben daar zelf thuis al een hoop producten van. De tandenborstel, anti-lek rietjesbeker en de lepeltjes worden hier dagelijks gebruikt. Je vindt bij hun stand een enorm groot assortiment. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ze ook een handkolf hebben, badspeeltjes en zelfs billendoekjes. Ik ben heel benieuwd naar die billendoekjes, want ze zijn vegan en er zit geen troep in. Ook gaan we wat bekers uitproberen met Daniël. Hij drinkt namelijk zijn flessen niet meer als ik aan het werk ben. Mega onhandig natuurlijk. Dus eens kijken of een beker gaat werken. Wordt vervolgd op mijn blog dus!

Goodies Organix

Een mega goodiebag met producten om uit te proberen. Zo ontvingen we een goodiebag vol met producten van Goodies organix. Het eerste potje hebben we al geprobeerd met Daniël en hij was woest dat het op was haha. De overige producten gaan we ook testen, dus hou de blog zeker in de gaten!

Sfeerfilmpje van Mamaklets.nl

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Simone
  23 februari 2018 at 12:44

  Ik hoop ook op een dagcreme van dr. Leenarts. Ben groot fan van haar producten.
  Simone onlangs geplaatst…Room Tour Babykamer | VideoMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd