Update Naomi 1 jaar

Hoera! Naomi is jarig vandaag. Vanmorgen kon je dat al op mijn website lezen. Vandaag de allerlaatste update. Ik vond het heel leuk om dit bij te houden voor Naomi. Uiteraard blijf ik mijlpalen met jullie delen, maar dan anders. Als ze haar eerste losse stapjes zet bijvoorbeeld, deel ik dat uiteraard 😉 Voor de allerlaatste keer dus met gewicht, lengte, eten, slapen en ontwikkelingen.


Gewicht en lengte
Naar het consultatiebureau zijn we niet geweest. wel even op de weegschaal gestaan, maar dat geeft toch altijd een vertekend beeld. Ik denk dat ze nu zo’n 8,5 kilo weegt. Ze groeit groed in haar eigen lijntje. Draagmaat van kleding is 74 qua shirtjes en jurkjes, maar voor broekjes en leggings heeft ze al 80.

Eten
Qua eten en drinken is er toch wel wat verandert. Ze vindt slappe thee lekker, dus dat wisselen we af met water of aangelengde diksap. In de ochtend eet ze een boterham en in de middag zelfs twee. Kipfilet, kaas, smeerkaas, leverworst, jam, appelstroop, ze lust gewoon alles. Fruit is ook nog steeds favoriet en haar eerste aardbeien smaakte ook heel goed. Alle fruit die we geven, lus ze eigenlijk. De laatste twee weken ging het avondeten wat minder, tot ik besloot om het gewoon in stukken te geven en niet meer te prakken. Dat gaat perfect! Worteltjes, bloemkool, broccoli, witlof, spruiten. Het gaat er allemaal in. Verder drinkt ze in de ochtend, middag en avond bij mij. Vanaf nu krijgt ze bij de oppas geen moedermelk meer, omdat ik niet meer kolf, zoals je kon lezen is dat hoofdstuk afgesloten 😉

Slapen
De laatste weken weer wat moeizamer. Soms zijn avonden onrustig en dan weer een onrustige nacht. En een dag later slaapt ze weer door. Het hoort er bij zullen we maar zeggen 😉 Tandje nummer acht is ondertussen ook in aantocht, dus dat verklaart een hoop. Overdag slaapt ze één keer. Dat vindt ze nog wel erg moeilijk, maar als ik haar om 11 uur naar bed doe, kom ik in de middag niet meer uit. Dat betekent dus Naomi lekker laten spelen en zodra ze moe wordt, moeten we haar bezig houden. Dit is iets van de laatste week. In de middag slaapt ze dan zo’n 2,5 uur.

Spelen
Ze is nog steeds dol op boekjes, blokjes, balletjes en Vtech dingen die geluid maken. Verder gaat ze overal aan staan, loopt ze overal langs waar ze maar kan. De kinderwagen en de tafel zijn favoriet. Oow en de wasmachine en de wasdroger vindt ze ook leuk. Lekker staan, draaien aan de knoppen en de wasdroger uitzetten. En vooral aan spullen zitten waar ze niet aan mag zitten haha.

Ontwikkelingen
De ontwikkelingen zijn ten opzichte van de afgelopen maand niet heel hard gegaan. Wel pakt ze iedere gelegenheid aan om te staan of te klimmen. Van onze broekspijpen tot aan de trap. De box tot aan de kinderwagen. Van de keukenkastjes tot aan ons bed. Overal dus. Ze wil graag met je spelen. We rennen regelmatig door het huis en dan gilt ze het uit van plezier als we ons verstoppen. Of een rondje om de stoel op onze knieën en zij erachter aan. Zij houdt het langer vol dan wij hihi. Verder is ze echt ondeugend. “nee” of “uhuhuh” werkt vaak niet. Dat vinden we soms wel lastig, wanneer is het ontdekken en laat je het toe en wanneer niet. Verder begint ze iets meer woordjes te maken, zoals: ja en die. Heel schattig.

Dit was hem dus, de allerlaatste maandelijkse update!

Hield jij dit ook bij voor je kindje het eerste jaar? En hoe deed je dat daarna?

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  20 mei 2016 at 14:58

  Mooie knappe sterke dame die van jullie.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Waar is mijn baby gebleven….slow down…My Profile

 • Reply
  Merel
  20 mei 2016 at 15:57

  Niet gedaan, maar als ik dit zo lees, vind ik dat eigenlijk wel jammer.
  Misschien kan ik tussen de regels door toch nog een overzichtje voor haar maken, voor later. Consultatiebureauboekje (wat een woord!) wel keurig bijgehouden trouwens.

  Hier ook nog maar eens gefeliciteerd 🙂
  Merel onlangs geplaatst…Wat als de meester je 9-jarige uit de gymles stuurt?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   27 mei 2016 at 11:24

   Ja is toch wel leuk he zo’n klein overzichtje! Haha wat een woord inderdaad. Dat is ook leuk, dat heb ik dan weer niet gedaan 😉 En bedankt voor je felicitatie!
   Angela Lodder onlangs geplaatst…Ik koesterde mijn kraamverzorgsterMy Profile

 • Reply
  Saskia
  21 mei 2016 at 14:52

  Ah een dag te laat, maar wil je nog wel even van harte feliciteren hoor. Zo bijzonder eigenlijk, 1 jaar! Hoop dat jullie een fijne dag hebben gehad.
  Saskia onlangs geplaatst…Vlog! #3 Van alles en nog watMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   27 mei 2016 at 11:25

   Dankjewel dat je de moeite hebt genomen om mij te feliciteren Saskia! Het was een hele fijne dag, zoals je wellicht in haar verjaardagsplog hebt kunnen lezen 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd