Update Daniël | Hoe gaat het? Bezoekje consultatiebureau en prikken

Daniël was nog een baby toen ik zijn laatste update schreef. Ondertussen is hij alweer twee maanden een dreumes. Echt hoor, de tijd vliegt voorbij. Het leek mij wel leuk om even met jullie te delen hoe het nu met Daniël gaat. Gisteren brachten we een bezoekje aan het consultatiebureau. Met 14 maanden krijgen kindjes dus weer twee inentingen (als je daar voor kiest en dat doen wij dus). En verder bespraken we de groei van ons mannetje en zijn ontwikkelingen. Dus hoeveel weegt hij nu? Hoe lang is hij? Welke maat draagt hij? Kortom gewoon weer een ouderwetse update! 

Lekker groeien
Daniël weegt 9.560 gram en is 75,2 cm lang. Hij groeit in zijn eigen lijntje en dat is belangrijk. Naomi woog toen 9,2 kilo en was 76,9 cm lang. Grappig om dat verschil te zien. Hij draagt op dit moment maat 86 van boven en maat 80/86 van broekjes. Maat 86 met name van korte broekjes.

Hij eet nog steeds alles wat los en vast zit. Zo heerlijk dat hij praktisch alles gewoon lust. Verder geef ik nog borstvoeding en dat blijf ik voorlopig ook nog doen.

Slaapt doet een mens goed
Hij slaapt nog steeds door en dat is heel fijn. Heel af en toe wordt hij wakker, maar dan doet een aai over zijn bolletje wonderen. En nu met die warmte is het natuurlijk ook lastiger voor kids. Maar, we mogen niet klagen, want hij doet het heel goed. Overdag slaapt hij nog steeds één keertje.

Ontwikkelingen

* Hij loopt al een maand of twee (klik hier voor een filmpje van zijn eerste echte stappen)
* Hij kan eten met een lepel of een vork
* Geeft ook aan dat hij een lepel of een vork wil, te schattig
* Hij klimt op de bank en kan daar ook vanaf komen
* Hij klimt op de trap en kan helemaal naar boven lopen
* Zegt papa, mama, bal, broem broem (auto bedoelt hij dan)
* Hij begrijpt al veel; pakt zijn beker als we dat vragen. Geeft een kus aan papa en loopt naar de deur als we zeggen dat het bedtijd is. Ook als we zeggen, ga de bal maar pakken. Of als we zeggen dat we op stap gaan, dan pakt hij zijn schoenen of sandalen.
* Geeft héél duidelijk aan als hij het ergens niet mee eens is.
* Hij geeft handkusjes en gewone kusjes
* Hij zwaait en zegt: dada (wat dag dag betekent)

Het consultatiebureau was ook tevreden. Het is gewoon een heerlijk mannetje. Zo lief en vrolijk. Hij was niet zo vrolijk met de inentingen. Oooow wat was hij boos en verdrietig. Voorlopig is hij er vanaf 😉 Hij kan ook prima alleen spelen en vermaakt zich echt uren. Spelen met Naomi gaat ook steeds beter. Maar zoals echte broers en zussen doen, maken ze ook ruzie 😉

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd