Tijd voor jezelf met kinderen

Ik kan geen tijd nemen voor mezelf. Ik weet niet hoe ik tijd moet nemen voor mezelf. Ik heb al jaren geen tijd gehad voor mezelf. Zo maar wat uitspraken van vrouwen die ik ontving via social media. Ik herken het gevoel maar al te goed, maar voor mij is dat allang verleden tijd. In dit artikel deel ik hoe ik tijd voor mezelf maak en dat is echt niet zo groots als je wellicht denkt.

Tijd nemen voor jezelf
Als ik geen tijd neem voor mezelf, dan word ik daar geen leuker mens van. Laat staan een leuke moeder. Ik heb die momenten nodig om mezelf op te laden. Zeker nu in deze tijd waarbij we allemaal thuis moeten zijn. Niet even naar de kinderboerderij. Geen speeldates met koffie bij een vriendin. We zijn op elkaar aangewezen en dus is tijd nemen voor mezelf nog nooit zo belangrijk geweest.

Hoe dan?
Dat heb ik mezelf ook weleens afgevraagd, maar het zit hem in de kleine dingen. Bijvoorbeeld 15 minuten eerder opstaan om in je badjas beneden thee te drinken in je eentje. Je kinderen even voor de tv te zetten en zelf dat half uurtje buiten in de zon genieten van je koffie en een leesboek. In de avond uitgebreid douchen met een masker op je gezicht. Naar buiten om te wandelen als de kids op bed liggen en je partner thuis is. Even (beeld)bellen met een vriendin. Enzovoorts. Daar heb je toch wel even tijd voor?

Bedenk wat je nodig hebt
Iedereen is anders en heeft dus ook iets anders nodig om op te laden. Ik kan gerust ook opladen door met vriendinnen iets te doen. Ik hoef niet per se echt alleen te zijn. Het is dus heel belangrijk dat je voor jezelf bepaalt waar je energie van krijgt. Slim om dat ook voor jezelf eens op te schrijven en kijken even niet naar of het haalbaar is. Dan beperk je je gedachten en dat is zonde!

Plan het in
Het begint al met het feit dat je tijd moet inplannen voor jezelf. Er is namelijk altijd wel wat te doen in huis. Ik bepaal per dag wanneer ik tijd voor mezelf heb. Soms is dit de avond, maar vaker pak ik dit moment overdag. Dit heeft alles te maken met het feit dat ik nu ook de avonden werk. Zo had ik laatst op zondag een uurtje en dat vonden veel van mijn volgers raar. Normaal doe ik dat ook niet op zondag, maar deze C-tijd ook raar. We zijn meer bij de kinderen dan ooit en is er veel tijd voor samen, maar ik ben er ook nog. Dat geldt overigens ook voor mijn man. Wij plannen bewust tijd voor samen in en dat doen we dus ook apart van elkaar.

Dit zijn mijn momenten
1. Netflixen op de bank.
2. Koffie drinken in de zon in mijn eentje terwijl de kids tv kijken.
3. Uitgebreid douchen inclusief een masker op mijn gezicht en in mijn haar.
4. Een uurtje lezen terwijl mijn man er voor de kids is.
5. Even alleen fietsen of wandelen.
6. Thee drinken op het balkon van ons huis.
7. Bellen met een vriendin

Hoe maak jij tijd voor jezelf?

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd