Thule Sleek Xmas Story – Noah’s Kerstavontuur

In samenwerking met Thule heeft Terriercom speciaal voor de feestdagen een schrijfchallenge georganiseerd. De winnaar mag een prachtige Thule Sleek kinderwagen weggeven aan een persoon of een stichting die het verdient én een nieuwe kinderwagen goed kan gebruiken. 

Het is Kerstavond. Kleine Noah ligt in zijn bedje te slapen. Hij hoort zacht geklop op zijn raam. Noah schrikt wakker en kijkt verbaasd om zich heen.

Voor Noah’s raam staat een oude man met een grote witte baard in een rood pak. “Is dat nou de Kerstman?” denkt Noah… “Of ben ik nog aan het dromen?” Hij opent zijn raam en wrijft zijn ogen uit. Want buiten ziet hij rendieren zweven, maar dan zonder slee!

“Noah, help ons!”, roept de Kerstman. “De slee is stuk en we moeten nog alle kerstcadeautjes rondbrengen.” Noah aarzelt geen moment en helpt de Kerstman door het raam naar binnen.

Samen sluipen ze op hun tenen naar de woonkamer. Daar ziet de Kerstman een Thule Sleek kinderwagen staan. “Van wie is deze?”, vraagt hij. Noah antwoordt blij: “Van mama, ze krijgt een kerstkindje!”

De Kerstman aarzelt geen moment en vraagt: “Mag ik de Thule Sleek vanavond lenen? Ik beloof dat ik ‘m weer op tijd terugbreng!” Noah twijfelt even en antwoord: natuurlijk mag dat! De Kerstman aarzelt geen moment en neemt de Thule Sleek mee. Nog voordat hij vertrekt vraagt Noah: “Kerstman. Mag ik misschien mee met het rondbrengen van de cadeautjes?” De Kerstman wenkt Noah dat hij snel moet komen. Ze gaan heel snel op pad.

“We hebben haast Noah, de cadeautjes moeten naar het ziekenhuis.” Noah begrijpt er niets van, kindjes worden toch niet ziek. Hij vraagt de Kerstman om uitleg. “Lieve Noah, soms gebeuren er dingen in het leven die wij mensen niet snappen. Zelfs ik als Kerstman snap dat niet. Het enige dat ik nu kan doen is de cadeautjes langs brengen. Voor ieder kind die ik daar zie spreek ik een zegen uit.”

Noah is helemaal verbaasd dat de Kerstman voor ieder kindje een zegen uitbrengt. Dat wil hij ook! Als ze in het ziekenhuis aankomen heerst er rust. Noah hoort ook allerlei piepjes en in de verte hoort hij baby’s huilen. “Kerstman, krijgen de baby’s ook een cadeautje?” “Uiteraard, er is voor iedereen in het ziekenhuis een cadeau, dus ook voor de baby’s.” Noah en de Kerstman leggen de cadeautjes voorzichtig op de juiste plaats. Ieder kindje zegenen ze.

Als de klok 00:00 uur slaat komen ze thuis bij Noah. Hij schrikt. “Kerstman, Kerstman! Er ligt nog een cadeautje in de Thule Sleek. We zijn er eentje vergeten te geven aan een jongetje. De tijd is al voorbij, dus we kunnen niet meer terug. Wat nu?” Noah moet huilen. “David krijgt nu geen cadeautje. Kon ik het cadeautje maar zelf geven”… Dan hoort Noah een baby huilen. Zijn ogen lichten op. Hij vraagt zich af of dat zijn broertje of zusje is. De Kerstman krijgt een kleine glimlach op zijn gezicht.

Hij rent de trap op naar de slaapkamer van zijn ouders. “Kom maar Noah, ontmoet je broertje. We willen je graag voorstellen aan David. Dat is de naam van je kleine broertje.” Noah’s ogen lichten nogmaals op. Vol verwondering gaat hij naar zijn kleine broertje. “David, welkom lief klein broertje. Ik heb een cadeautje voor jou”. Terwijl Noah de trap afrent vragen zijn ouders hardop af waar hij dat cadeautje vandaan heeft. “Heb jij dat voor hem gekocht?” vraagt de moeder. “Nee, jij?”, antwoord de vader.

Dan komt Noah naar boven met het cadeautje. Zijn ouders zien de naam David op het cadeautje staan, geschreven in prachtige zwierige letters. Noah pakt het uit en geeft het kleine konijnenknuffeltje aan David. Zijn ouders kijken vertederend naar het tafereel dat zich voor hen afspeelt. “Mama, papa, ik ben moe. Mag ik gaan slapen?” De ouders knikken instemmend en papa loopt even met Noah mee. Noah duikt snel zijn bed in, want over een paar uur is het kerstochtend.

Enkele uren later zit het hele gezin aan het ontbijt. Papa heeft de cadeautjes gepakt. Op alle cadeautjes staan diezelfde zwierige letters. De vader en de moeder kijken elkaar aan. “De Kerstman wist gewoon al dat David geboren zou worden vannacht. Dat is toch bijzonder,” vertelt de moeder.

Welke stichting zou de kinderwagen volgens jou moeten krijgen?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd