Thuiswerken met kinderen | Zo doen wij dat nu

Ik ben vast niet de enige die hier een artikel over heeft geschreven en net zo min ben ik de laatste. Ik krijg wel veel vragen over hoe ik dit allemaal doe. Laat ik allereerst beginnen met vertellen dat ik dagelijks moeder, kok, politieagent, mediator en entertainer ben. Daarnaast zijn mijn man en ik echt een team. We doen dit samen en brengen beide zogenaamde offers op werkgebied en dergelijke. Iedere situatie is anders. Als jij een alleenstaande moeder bent, dan ziet dat er heel anders uit dan wanneer je een partner hebt. Als jouw man weken van huis is en jij het die weken in je eentje moet runnen is dat ook anders. Ik deel hier hoe mijn man en ik dit doen op dit moment. Er is geen goed of fout. Mijn manier is niet jouw manier. Haal eruit waar je iets aan hebt en vergeet de rest.

Onderling afspraken maken
Mijn man heeft een 40-urige werkweek minimaal en ik werk 24 uur. Dan zit er nog wat kerkenwerk bij hem. Tel daarbij op dat we de kinderen thuis hebben en het rekensommetje is snel gemaakt. Wij kunnen onmogelijk deze uren werken op de manier zoals we deden met oppas. We zijn creatief en maken onderling hele goede afspraken. Dit doen we per week, omdat iedere week letterlijk anders is qua werkafspraken met klanten.

In de ochtend, de avond en zelfs op zaterdag
Ik start vroeg met werken op de zolder. Dat betekent dat ik om 6:00 uur achter mijn laptop zit en om 12:00 uur afsluit. Dat doe ik twee dagen per week. De andere uren doe ik in de avond. Vind ik dat fijn? Verre van, maar dit is nu eenmaal de situatie. Spring ik in de ochtend uit bed? Ben je gek, maar dit is de enige manier waarop ik wel kan werken. De zaterdag is soms ook een werkdag als dit nodig is. Daarbij zijn alle dagen in deze C-tijd toch hetzelfde 😉

De kinderen op 1
Zij staan sowieso op 1, al lijkt dat door bovenstaande misschien niet zo. De afspraken tussen Stephan en mij zijn duidelijk. Zij vinden het allang best, want papa is bij ze of mama. Beter kun je het niet hebben als kind toch? Degene die in de ochtend niet werkt, doet school met Naomi, speelt met Daniël, gaat even naar buiten met de kids en doet iets in het huishouden. En in de middag zet de ander dat door. School is dan al gedaan, dus dat scheelt weer.

Er is een ritme
Voor de kids is er op deze manier een ritme. Voor ons ook en langzaam aan begint dat wel te wennen. We genieten ook enorm van de tijd die we als gezin hebben. Samen lunchen en avondeten is standaard. Verder worden er veel spelletjes gedaan. De kids komen wat dat betreft niets te kort. Vind ik het intensief? Yes en soms ben ik het ook echt even zat hoor. Maar daar gaat dit artikel niet over 😉 Er zijn vooral ook uitdagingen in tijd nemen voor mezelf. Die is er nu minder voor mij, omdat ik in de avonden ook werk. Maar daarover meer in een andere blog. Want tijd voor mezelf neem ik nog steeds en daar geniet ik enorm van!

Hoe doe jij dit nu met je partner?

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Deze content is beveiliigd