Stokke MyCarrier Front & Back | Onze draagervaring

Zoals jullie weten hebben wij een aantal producten van Stokke in huis. Ware musthaves waar wij echt niet zonder kunnen. Ik kan wel zeggen dat wij een beetje fan zijn. Toen Stokke mij hun Front&Back Carrier toestuurde was ik helemaal in mijn nopjes! Want van een paar andere mama’s hoorde ik dat hij voor jou als drager ook zo fijn zit. Een totaal ander gevoel dan andere draagzakken. Tijd om dat te ondervinden!

Ik weet dat er omtrent deze draagzak discussies zijn (geweest). Ik wil benadrukken dat dit mijn mening is op basis van mijn ervaringen. En dat ik deze draagzak getest heb met een baby van 11 maanden en niet met een newborn. Hoe de draagzak dan is, daar kan ik niets over zeggen. Je mag uiteraard je mening of idee uiten, maar hou het wel netjes graag 🙂 

Eerste indruk
Ik vind het een onwijs mooie draagzak. Ik hou van een effen print. Een kleur dat wellicht niet bij elke outfit past, maar ik vind het wel een tof kleurtje. De draagzak ventileert erg goed en daarnaast is de afwerking erg mooi. In de doos zitten allemaal losse onderdelen waar ik in eerste instantie een beetje zenuwachtig van wordt. Het ziet er namelijk heel ingewikkeld uit. Als je hem voor het eerst gebruikt dan moet je alles even goed instellen. Dat kost me wel even wat tijd. Daarna is het heel gemakkelijk.  Wat mij meteen opvalt is dat, als je je kindje tussendoor wilt wisselen van buik naar rug, dat dit niet meteen gaat. Dan heb je het andere onderdeel nodig. Helemaal niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden.

Eerste ervaring
Je trekt de draagzak als het ware aan als een jas. Ik voel meteen dat ik dit erg fijn vind. Het als het ware een soort harnas, ik voel de stevigheid in mijn rug. Prettig, want Daniël wordt zwaarder, zeker als ik hem draag op mijn buik. Met een paar klikken zit Daniël goed en ergonomisch in de draagzak. Dat wil zeggen, zijn beentjes hangen absoluut niet naar beneden. Hij kan goed rond zich heen kijken en vind het allemaal wel prima. Hij blij, ik blij!

Stokke geeft aan dat je je kindje ook naar voren kunt dragen met deze zak. Alhoewel menig draagconsulent(e) dit  afraadt, hebben wij dit wel kort geprobeerd. Vind ik ook wel nodig, aangezien ik deze draagzak kreeg om uit te proberen en ik pas mijn mening kan geven als ik het zelf geprobeerd heb. Ik was zelf erg benieuwd hoe Daniël dan in de zak zat. En aangezien hij geen jonge baby is, kon ik dat prima proberen. Ik heb zelf niet het idee dat hij niet comfortabel zat.Die holle rug had hij naar mij idee ook niet echt, omdat zijn billen vrij laag zaten in de zak. Daarbij hangen zijn benen ook niet volledig naar beneden.

Deze draagzak is erkend door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie; als een draagzak met een gezonde ondersteuning van de heupen. Goedgekeurd volgens Öko-Tex® Standaard 100.

Helemaal steun van knie tot knie? Nee dat had Daniël niet. Dus met die reden begrijp ik de opmerking van menig draagconsulent(e) wel. Toch vond ik niet dat hij een hele slechte houding had. Ik vond het zelf overigens ook niet zwaar en hij had de grootste lol doordat hij, naar mijn idee, toch wat meer kon zien.

We probeerden de zak ook nog in de back versie. Alleen op mijn rug dat vindt Daniël nog een beetje spannend (met een andere draagzak overigens ook, ligt niet aan de Stokke MyCarrier). Dus dat proberen we gewoon uit als hij wat ouder is.

Conclusie
Ik vind het een fijne draagzak. Zit erg comfortabel en stevig. Ideaal voor mijn bijna dreumes. Hij zit echt zo fijn en Daniël zit op mijn buik naar mij toe er prima ergonomisch. Naar voren dragen, tja daar valt over te twisten. Als jij je niet prettig voelt bij het naar voren dragen van je kindje moet je dit zeker niet doen. Het is wat mij betreft geen reden om deze draagzak niet aan te schaffen. Je kunt nog op twee andere manieren dragen. Met een jonge baby heb ik zelf altijd de voorkeur voor een draagdoek boven een draagzak. Dat vind ik zelf gewoon fijner. Als een kindje ouder wordt, vind ik een draagzak fijn. En aangezien Daniël al zelf kan zitten sinds hij 7 maanden is, vind ik deze zak een toevoeging op mijn andere draagzakken. Mijn draagdoek gebruik ik eigenlijk nooit meer. Wij gaan nog heel veel mooie en fijne momenten beleven met deze draagzak. En zodra hij het ook fijn vindt op mijn rug, vul ik deze blog uiteraard aan.

De Stokke MyCarrier kost 149 euro.

Heb jij ervaring met deze draagzak van Stokke? 

 


Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Mathiske
  9 mei 2018 at 14:35

  Voor je kindje is het wel gezellig als je bijvoorbeeld op de kinderboerderij bent in naar voren te kijken. Dat vond ik tenminste altijd, dat doe je heen uren dus dat vond ik acceptabel. Ik heb getwijfeld over de stokke maar kon voor zon mooi prijsje (50%) een bykay kopen dat die het is geworden.
  Mathiske onlangs geplaatst…Mama update. 6 weken na de bevalling: How’s life?My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd