De start van een nieuw hoofdstuk

Wie mij al langer volgt, weet dat ik schrijven nodig heb. Soms loopt mijn hoofd zo over, dat het mij rust geeft om het op papier te zetten. Zo ook over het nieuwe hoofdstuk waar we vandaag aan beginnen.

Vanmiddag krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Eerder kon je al lezen waarom we gaan verhuizen. Het is een leeg huis, een mooi groot huis, een huis waar we altijd van hebben gedroomd. Vooral een huis waar op dit moment nog geen enkele herinnering van ons aanwezig is, maar het is vanaf vanmiddag ons huis. Een gek idee dat onze kinderen in dat huis gaan opgroeien en misschien zelfs wel het huis uit gaan. Niet in dit huis, het huis waar Stephan en ik 3,5 jaar geleden zijn gaan wonen. Een compleet nieuw huis dat gebouwd is voor ons. De start van ons leven samen op 27 september 2013, onze trouwdag. Een huis vol met herinneringen die we meenemen. Eind maart verlaten we dat huis en maken we nieuwe herinneringen.

Met een traan
Ik kijk ontzettend uit naar ons nieuwe huis, maar tegelijkertijd krijg ik een knoop in mijn maag als ik eraan denk om dit huis te verlaten. Het is gewoon zo ontzettend dubbel. Ik weet niet of het de hormonen zijn of dat ik het anders ook zo had gevoeld. Ik voel het nu eenmaal! We verlaten niet alleen ons huis, maar vooral ons thuis. Gelukkig kun je overal een thuis van maken als je maar samen bent en dat zijn we. Ik weet zeker dat ik wel een traantje moet laten als we de deuren van het huidige huis achter ons dicht trekken. Maar het hoort erbij, dit is de stap die we willen maken. En of je dat nú doet of over 10 jaar, het blijft dezelfde stap. Het blijft hetzelfde gevoel. Je hebt altijd herinneringen en die neem je mee. Een huis is uiteindelijk maar steen.

Een thuis
Er moet een hoop gebeuren in ons nieuwe huis voordat het ons thuis is en dat is stiekem ook gewoon heel leuk. Het is een veel groter huis, dus met onze meubels zal het vast nog een beetje leeg zijn in de woonkamer. Ons fantastische bed komt nu wel heel mooi uit in de grote slaapkamer. Als je ooit een bed moet uitzoeken, denk dan goed na over de ruimte die je hebt. In een winkel zien de bedden er niet zo groot uit namelijk. Althans de beleving is totaal anders. Dus een kleine tip van flip. En stiekem wil ik wel een andere boxspring, maar dat komt met de tijd nog wel. Langzaam aan gaat het echt ons thuis worden, kopen we wellicht wat meubels erbij, andere schilderijen et cetera. Ik kijk er naar uit om er echt ons thuis van te maken. Een fijne plek waar niet alleen wij, maar ook Naomi zich thuis voelt. Onze zoon weet straks niet beter, want die groeit daar vanaf zijn geboorte op, maar dat ook hij het een fijne plek mag vinden. Het wordt een thuis waar we als gezin herinneringen gaan maken. Het wordt een prachtige tijd, net zo mooi als de afgelopen 3,5 jaar in dit huis. En misschien zelfs nog wel veel mooier, omdat we dit avontuur aangaan met ons hele gezin en niet samen.

Spannend
Ik vind het vooral ook spannend hoe Naomi het gaat vinden. We zijn al een aantal keer langs het huis gereden en hebben haar vertelt dat dit ons nieuwe huis gaat worden. Van de week gaan we uiteraard ook met haar kijken in het huis. Dan kan ze rondrennen, gewoon een beetje gevoel krijgen bij het huis, bij haar nieuwe kamer. Ze is nog klein, maar kinderen krijgen meer mee dan wij denken. Ik wil haar er zoveel mogelijk bij betrekken, ook al ga ik zelf niet aan de klus in het huis. Ze vindt het leuk om bij het klussen te kijken, want bij mijn schoonouders heeft ze genoten toen zij de tuinkamer gingen vernieuwen. Ze wordt zo groot, onze kleine meid!

Nog maar een paar uur verwijderd van de overdracht. Een paar uur en dan zijn we eventjes in het bezit van twee huizen. Twee schitterende huizen op hun eigen manier. We gaan het gewoon doen, een nieuw avontuur, weer een nieuw hoofdstuk!

Ben jij weleens verhuisd en hoe heb jij dat ervaren?

De afbeelding bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  1 maart 2017 at 07:59

  Wat spannend maar vooral ook heel erg leuk! Veel geluk in jullie nieuwe huis!
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…#OOTD carnaval 2017. My Profile

 • Reply
  Christa
  1 maart 2017 at 08:13

  Heel veel woonplezier in jullie nieuwe huis!
  Ik ken het gevoel, wij zijn iets meer als 2 jaar geleden verhuisd.. een jaar voor de tweede kwam.
  Blijft spannend!
  Christa onlangs geplaatst…Alles hypoallergeen…My Profile

 • Reply
  Nicole
  1 maart 2017 at 09:39

  Ja wel een paar keer verhuisd. De laatste keer liet ik totaal geen traan want wat was ik blij daar weg te zijn!! Veel succes en vooral veel geluk in jullie nieuwe huis!
  Nicole onlangs geplaatst…Moeder dochter weekendje in UtrechtMy Profile

 • Reply
  Anja
  1 maart 2017 at 15:33

  Verhuisd al een aantal keren en ook al twee keer geëmigreerd 🙂
  Anja onlangs geplaatst…Top 10 complimenten voor 1 maart nationale complimentendagMy Profile

 • Reply
  Patricia
  2 maart 2017 at 23:08

  Spannend hoor. Maar ook een hele fijne stap. Wij zijn ook een jaar geleden verhuisd. Ik liet ook wel een traan toen ik de deur achter mij dicht trok. Logisch toch? Allemaal mooie herinneringen die je nooit vergeet.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 maart 2017 at 14:57

  Dat dubbele herken ik helemaal. Tuurlijk wil je graag naar je nieuwe huis, maar het is ook een stukje afscheid nemen. En dat doet altijd pijn.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Buiten de gebaande padenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd