Spiraal eruit|Ik ben een ander mens

Weet je nog dat ik begin augustus schreef dat ik mijn mirenaspiraal eruit wilde laten halen. Ik had beloofd een update te schrijven, dus bij deze!
Ik deel mijn verhaal, omdat ik zelf ook online naar herkenning zocht. En aangezien ik veel geschreven heb over mijn spiraal, kan het niet anders dan dat ik dit ook deel. 

Drama met de mirenaspiraal
De spiraal eruit halen stelt echt helemaal niets voor vind ik. Binnen no-time was het gebeurd. Waar ik dan wel enorm van baalde was dat ik na twee dagen al een menstruatie had van twee weken. Wat een drama! Mijn lichaam moet ook wennen aan de eigen hormonen nu. Dat zie ik aan mijn huid vooral terug. Verder menstrueer ik zeer regelmatig en dat vind ik stiekem wel fijn. Mijn eisprong voel ik heel sterk, dat is een dagje pijnlijk. Handig als je zwanger wilt worden, maar voor mij maakt dat nu niet uit 😉

Hoe is het met de emoties?
Ik voel mij echt een ander mens. Ik heb mezelf weer terug heb ik het idee. Ik ben overigens nog steeds emotioneel hoor, maar zo zit ik gewoon in elkaar. Als ik moe ben of een zware nacht heb gehad met de kids, dan is mijn lontje wel wat korter. Maar ik heb ook niet de illusie dat die momenten er nooit meer zijn. Waar het voor mij vooral om gaat is dat ik niet ineens de controle verlies, zoals ik met de spiraal wel had.

Een verademing
Het is een echte verademing dat ik hem eruit heb laten halen. Gewoon mijn eigen hormonen en meer niet. Ik vind het bizar dat zo’n klein ding dit kan veroorzaken. Zo blij dat ik erachter ben gekomen en mijn spiraal eruit heb gehaald. Mocht jij dit herkennen denk er dan eens over na of je een ander persoon was voor die spiraal of een andere vorm van anticonceptie met hormonen. Bij mij was dit absoluut de oorzaak, dat weet ik nu zeker!


Heb jij last van je Mirenaspiraal of andere anticonceptie met hormonen?

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Annabelle Dewitte
  24 december 2023 at 20:42

  Ik heb dat ook! Dankje om dit te delen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd