Spetteren in bad met Naomi

Spetter, spieter, pater lekker in het water! Toen ik dit opschreef moest ik echt even googelen wat Herman van Veen nu precies zong. Ik dacht altijd spetter, spieter, spater, maar het is dus pater. Ik vind het maar een rare zin haha. Vandaag een blog over badderen en douchen. Hoe vaak wordt Naomi gewassen, wat zijn onze favoriete verzorgingsproducten en wat is mijn beste tip voor andere mama’s? Ik vulde de baby in bad tag in!

Babybadje of Tummy Tub?
Toen Naomi net geboren was deden we haar in de Tummy Tub. De eerste tijd vond ze dat heerlijk, maar op een gegeven moment werd ze groter en vond ze het helemaal niets. Ik denk dat ze één maand oud was toen we over gingen naar het badje. Dat vond ze heerlijk, lekker heen en weer wiegen.

 


Douche of bad?
Wij hebben helaas geen bad! Naomi gaat al maanden met Stephan of mij onder de douche. Heerlijk vindt ze het als je haar vasthoudt en wast. Ik vind het wat zwaar worden, dus Stephan is degene met wie ze tegenwoordig doucht. Als ik alleen ben dan pak ik een grote wasmand, zet hem in de douche, leg er een handdoek in en vul hem met water. Naomi vind het heerlijk om zittend te badderen in de wasmand. Door de handdoek glijdt ze niet uit en blijft ze zitten. Uiteraard blijf ik bij haar. Bij mijn schoonouders gaat ze heerlijk in het grote bad en ook dat vindt ze fijn. Bij mijn eigen moeder gaat ze in een plastic speelgoeddoos. Het klinkt misschien een beetje raar zo’n wasmand en speelgoeddoos, maar het is echt heel handig!

Wat is het favoriete badspeelgoed van je kindje?
Ehm.. geen speelgoed! We geven haar altijd wat gekleurde blokjes, maar zodra ze de flessen shampoo of douchegel van ons ziet staan, dan wil ze dat pakken en daar gaat ze dan ook helemaal voor 😉

Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor in het badje?
Douchegel of badolie van Naïf, ik vind het allebei heerlijk. Maar dan ga ik toch voor de douchegel waarmee we Naomi’s lichaam heerlijk wassen.

Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor na het badje?
De bodylotion of de olie van wederom Naïf. Heerlijke producten zijn het. Ik ben echt ontzettend blij met deze producten. Het is niet heel goedkoop, maar je doet er enorm lang mee.

Handdoeken / hydrofiele doeken / badcapes, wat gebruik je?
Ik gebruik de hydrofiele doeken nog steeds. Deze zijn heerlijk zacht en voldoen nog prima om Naomi mee af te drogen. Als ze wat ouder is dan heb ik wat grotere voor haar. Het huidje is nog zo teer en dan is een handdoek echt te ruw. Ik blijf ze zo lang mogelijk gebruiken.

’s Ochtends of ’s avonds in bad?
Dat verschilt. Bij ons en mijn moeder gaat ze in de ochtend in bad en bij mijn schoonouders in de avond.

Hoe vaak doe je je kindje in bad?
Drie keer per week, zoals je hier boven kunt lezen! En de andere dagen was ik haar gezicht en haar bips enzo 😉

Wat is de beste babybaddertip die je andere mama’s mee wilt geven?
Ga in het begin lekker douchen met je baby. Zo heerlijk om dat lijfje tegen je aan te hebben. Het is goed voor de binding en ook goed om te wennen aan het water. En neem vooral de tip van de wasmand of speelgoeddoos mee. Als je geen bad hebt is dat echt heel handig 😉

Hoe vaak gaan jullie kindjes in bad of onder de douche?

Deze tag is van Simone. Zij tagde mij op haar blog voor deze baby in bad tag. Onze dochters zijn ongeveer even oud, dus het is altijd erg leuk om te lezen welke ontwikkelingen Mirthe weer heeft doorgemaakt.

Ps) Morgen een extra blog online. Ons paasweekend in foto’s!

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  demallemolenmoeder
  28 maart 2016 at 08:03

  Heerlijk lekker spetteren! Dochterlief was altijd een waterrat helaas is ze nu een beetje “bang”. En dat samen douchen is zó heerlijk inderdaad. Helaas is dochterlief nu echt té zwaar.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Onder de loep; Het verloskundig centrumMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:35

   Wat heerlijk zeg. Hoe is dat zo gekomen dat nu een beetje bang is geworden? En al van alles geprobeerd om haar te helpen zeker? Hihi ja dat wordt een beetje lastig dan!

 • Reply
  Nicole
  28 maart 2016 at 08:19

  AH leuk! Ik was getagd door Wilma dus zal het ook invullen binnenkort.
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom ik de dreumes-fase lastig vindMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:35

   🙂
   Leuk, ben benieuwd naar jouw antwoorden!

 • Reply
  Simone
  28 maart 2016 at 14:08

  Leuk! Ja wij hebben dus ook geen bad, dus hier zet ik het babybadje in de douche. Maar een handdoek erin tegen het uitglijden, die hadden ik nog niet gehoord. Goeie tip!

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:36

   Jij bedankt voor de leuke tag!
   Zo kan het inderdaad ook 😉 Ja is heel handig hoor!

 • Reply
  Jeanne
  28 maart 2016 at 17:31

  Leuk om te lezen, je creatieve oplossingen als badje!
  Zelf nog geen ervaring, maar mijn moeder deed ons heel vaak onder het koken (’s middags eten wij warm) in een van de aanrechtbakken.
  Klinkt misschien een beetje dom, maar heel handig zodra ze kunnen zitten.
  Je kunt onderwijl goed toezicht houden, maar ook wat doen.
  Ook zijn wij helemaal dol op Zwitsal en werd er elke dag gebadderd (zolang mogelijk zonder shampoo, is veel beter voor je haar).

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:37

   Wat leuk dat je een reactie achterlaat Jeanne! Dankjewel.
   Niet dom hoor, is toch ook heel handig! Je verzint van alles om je werk te kunnen doen en ook toezicht te houden. Vind het een slimme oplossing. Dat is slim, die tip ga ik meenemen van het haar wassen.

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  28 maart 2016 at 17:47

  Hier gaat onze spruit 3 keer per week soms 4 keer in het grote bad. Hij ligt dan op zijn rug in een klein laagje water heerlijk te spetteren.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn lief beantwoordt…de kerels met een kleintje Tag…My Profile

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  28 maart 2016 at 20:19

  Super leuk! Ik heb m opgeslagen. Naïf is echt heerlijk!! Ik vind douchen met Emily heerlijk! Wij gebruiken het baby badje in de douche cabine. Dan kan ze zelf zitten en spelen. Handdoek eronder dan glijdt ze niet weg
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Pasen 2016My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   29 maart 2016 at 22:27

   Leuk ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Dat is inderdaad ook heel handig. Wij hebben het badje al heel snel naar de zolder gedaan 😉 Die handdoek is handig he!

 • Reply
  Nathalie
  29 maart 2016 at 07:15

  Wat snoezig die eerste foto <3
  Nathalie onlangs geplaatst…Feest want vandaag ben ik jarig!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd