Slimmer stofzuigen met BLACK+DECKER

Je wil niet weten hoe vaak wij stofzuigen in huis. Te vaak als je het mij vraagt. Met name na eetmomenten, wat toch wel zo’n 5 keer per dag is, want tussendoortjes eten we natuurlijk ook. Echt ik verbaas me er soms over wat voor zooi die kids ervan kunnen maken. De etensresten liggen over de hele keukenvloer verspreid. Geen probleem, het is zo opgeruimd niet waar? Ja en nee. Onze oude stofzuiger doet zijn werk overigens prima, maar hij is vrij log én hij is niet snoerloos. Met andere woorden ik vond het een gedoe om hem te pakken en de kruimeldief die we hadden, was het ook niet. 

Het huishouden doen, waaronder stofzuigen, zijn dingen die gewoon moeten. Het is fijn dat er bedrijven nadenken hoe dit zo efficiënt mogelijk kan. Want laten we eerlijk zijn, hoe minder tijd we aan het huishouden besteden, hoe meer tijd we dat aan onze kids, partner, vriendinnen kunnen besteden. De afgelopen maand mocht ik van BLACK+DECKER de 36Wh 2in1 Lithium-Ion Smarttech steelstofzuiger testen. Wat een verademing, deze pak ik er heel snel bij. En wat ik extra fijn vind, is dat hij ook te gebruiken is als handstofzuiger. Wat een uitvinding. In deze blog lees je mijn ervaring.

Maar eerst…. wat belooft de stofzuiger?

 • 36Wh Lithium batterij is perfect voor het wekelijks schoonmaken van de woning
 • Smart tech: Batterij Sensor – Dankzij de LED indicator weet je perfect hoelang je nog kan werken
 • Smart tech: Floor Sensor – Intelligente Floor Sensor technologie verhoogt de zuigkracht op hoogpolig tapijt en schakelt naar Eco Mode bij minder zware schoonmaaktaken
 • Smart tech: Filter Sensor – Smart Sensor technologie voelt aan wanneer het filter verstopt is en het opvangreservoir geledigd moet worden
 • Ergonomisch ontwerp verhoogt het gebruikscomfort
 • Grondig en hygiënisch schoonmaken dankzij het uitneembare en uitwasbare reservoir
 • Snoerloos, compact, lichtgewicht en altijd klaar voor gebruik!
 • De brede vloerborstel heeft geen problemen met het opzuigen van groter vuil
 • Verfrissende geur – de Cotton Fresh geurfilter verspreidt een heerlijk frisse tijdens het stofzuigen
 • Laadstation voor eenvoudig en praktisch opladen
 • Te gebruiken als handstofzuiger en steelstofzuiger, geschikt voor alle oppervlaktes in uw woning

Wat is Smart tech sensortechnologie precies?
Black+Decker schrijf hierover: “De steelstofzuigers met smart tech technologie passen hun zuigkracht aan de te reinigen oppervlakte aan en melden wanneer de filter moet gereinigd worden of de accu moet opgeladen worden. Werk efficiënter dankzij de Floor Sensor technologie die herkent wanneer je extra zuigkracht nodig hebt. Zo verhoogt de kracht om vuil uit tapijten te verwijderen en verlaagt de kracht bij het schoonmaken van harde vloeren om de accucapaciteit te verlengen.”

Mijn ervaring
In mijn oren klinkt dit als de ideale stofzuiger, maar doet hij ook wat hij beloofd? De stofzuiger zet je makkelijk in elkaar, met twee klikken is het geregeld. Er zit tevens een extra borstelkop bij voor de handstofzuiger. Hij is makkelijk in gebruik en wijst zich eigenlijk vanzelf. Toch heb ik wel de gebruiksaanwijzing gelezen. Je moet hem 5 uur opladen en dan is hij helemaal vol. Je kunt speciale geurfilters kopen, dan ruikt je huis meteen lekker. In het begin is het een wat sterkere geur, maar ik vind het nog steeds erg lekker ruiken.

Perfecte overgang naar verschillende vloeren
De stofzuiger glijdt moeiteloos van onze plavuizen in de garage en de keuken, naar onze houten vloer in de woonkamer en de hal. Met de mat in de hal en in de garage heeft hij ook geen enkel probleem. Ook op de twee andere verdiepingen stofzuig ik moeiteloos ons laminaat. Voor de trappen gebruik ik de handstofzuiger en daar komt ook een kracht uit, die ik niet gewend was van onze vorige. Hij bepaalt zelf hoeveel zuigkracht hij nodig heeft, door de smart tech sensortechnologie, maar je kunt hem ook zelf krachtiger zetten als je dat wil. Ik merk wel dat de accu dan sneller leegraakt, wat op zich een logisch gevolg is. Ik doe er de helft korter over om de beneden verdieping te stofzuigen, alleen maar, omdat ik het snoer nu niet meer aantal keer moet verplaatsen. En de matten in de garage en de hal niet met een andere borstelkop hoef te doen.

Accuduur
Of ik nu kruimels, stof, zand, rozijntjes et cetera wil opzuigen, het kan allemaal. Het meest fijne vind ik dat je hem er zo bij pakt. Ik red het niet om mijn hele huis in één keer te stofzuigen. De accu gaat maar 14-20 minuten mee. Nu lukt het mij sowieso niet om met de kids mijn huis in één keer te stofzuigen, dus ik heb er in die zin geen last van. Maar het is wel iets om rekening mee te houden. Wij wonen in een twee-onder-een kap woning en hebben naast de begane grond nog twee verdiepingen. Je ziet hoe lang je accu nog mee gaat, maar het is handiger om hem tijdig op te laden.

De handstofzuiger
Deze haal je moeiteloos uit de steel. Hij is zeer krachtig, wat ontzettend fijn is voor de kruimels. Even snel bij de kinderstoelen van de kids, de stoelen en de matten in de auto , de trap of je bank. Op deze manier is ook dat zo gedaan. Er zit een extra opzetstuk bij, zodat je eventueel je gordijnen kunt stofvrij kunt maken.

Filter schoonmaken
Hij geeft zelf aan wanneer je dat moet doen. Zo voorkom je ook dat je verlies van de zuigkracht hebt. Het filter legen heb je ook zo gedaan. Je haalt hem moeiteloos uit elkaar en in elkaar zetten is ook geen probleem.

Minder handig
De steelstofzuiger maakt wel een hoop geluid. Dat vind ik persoonlijk wel een beetje jammer. Daarnaast gaat de stofzuiger in een hoger toerental als je hem uit wil zetten. Druk je dan nog een keer, dan gaat hij echt uit. Het had handiger geweest als dat een apart knopje was geweest. Daarnaast kan ik met deze stofzuiger niet onder mijn bank stofzuigen (een hoogte van ongeveer 5 cm) dus die moet ik wel aan de kant schuiven.

Prijs-kwaliteitverhouding
Deze stofzuiger kost € 169,00 wat ik een prima prijs vindt voor deze stofzuiger. Je hebt er namelijk een handstofzuiger bij, hij is snoerloos én je hoeft niet te wisselen van borstelkop als je verschillende vloeren in huis hebt. Daarnaast ben je veel sneller klaar met een ruimte, althans dat is mijn ervaring. Ik vind het dus zeker een aanrader als je op zoek bent naar een steelstofzuiger die snoerloos en betaalbaar is.

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Welke stofzuiger heb jij? 

 

 

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd