Sinds wanneer klink ik als mijn moeder?

Ik hou van mijn moeder, begrijp mij niet verkeerd. In de puberteit vond ik haar af en toe niet zo leuk. Tja, die fase heeft iedereen niet waar? Ik riep heel hard dat, als ik kinderen zou krijgen, ik het heeeeel anders zou doen. Ik zou ECHT niet zijn zoals haar. 
Missie mislukt
Je waarschuwt je kids voor gevaren, je leert ze om beleefd te zijn tegen mensen, je wilt dat ze zo gezond mogelijk eten enzovoorts. Je hebt het beste met je kind voor. Het gekke is dat ik mij dat pas echt realiseerde toen ik moeder werd. Toen ik Naomi voor het eerst vasthield wist ik pas wat mijn moeder voor mij voelde. Die onvoorwaardelijke liefde om je kind tegen alles te beschermen. Dat is onmogelijk, maar die drive is er wel. Ineens gebeurde het… Ik droomde niet en mijn moeder was er niet. Ik was het zelf. Stiekem moest ik daar heel hard om lachen. Gewoon omdat ik zo hard had geroepen dat ik het echt heel anders zou doen. Ik doe dingen ook heus wel anders, maar in de basis is het allemaal hetzelfde. En weet je, ik vind het helemaal niet erg dat ik op mijn moeder lijk. Ik vind het een compliment!

Zinnen die lijken op de woorden van mijn moeder

  1. Niet met de deuren spelen.
  2. Pas op voor je vingers bij de deur.
  3. Kindjes in arme landen zouden heel graag jouw bordje leeg willen eten.
  4. Hoe vaak moet ik dat nu nog zeggen?
  5. Je doet gewoon je jas aan, want anders vat je een kou/word je ziek. Ja ik weet dat dit niet zo is, maar toch zeg ik het. 
  6. Een bank is om op te zitten.
  7. Er zit echt geen groente in deze soep.
  8. Doe voorzichtig!
  9. Omdat ik het zeg.
  10. Je bent toch niet van suiker.

Welke uitspraak is er typisch eentje van jouw moeder?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd