Schone was én een betere wereld met Seepje

Seepje, wat is dat nou weer? Denk jij dat nu meteen? Dat snap ik, want dit was ook mijn reactie. Ik had er nog nooit van gehoord, terwijl mijn man meteen zei; “Dat staat ook gewoon in de schappen bij de AH schat”. Iets met hij doet vaker boodschappen dan ik. Afijn, tijdens de Negenmaandenbeurs maakte ik kennis met Seepje. Maar kennismaken en zelf uitproberen, dat zijn twee verschillende dingen.
Dus wat is Seepje eigenlijk?
Seepje maakt wasmiddelen en allesreinigers van superschillen uit Nepal. Melvin en Jasper, beide het brein achter Seepje, zagen in een televisie uitzending hoe mensen in Nepal hun was deden met superschillen. Schillen van de Sapindus mukorossi vrucht om precies te zijn. Daar zit saponine in. Dit is een natuurlijke vorm van zeep zodra die schillen in aanraking met water komen. Dat is toch gaaf?! Ik vind het nog gaver dat Melvin en Jasper  besloten om hun studiefinanciering bij elkaar te schrapen en een eerste lading naar Nederland te verschepen. Ze zagen een kans om hier mensen blij te maken met een wonderschoon product, en tegelijkertijd de werk- en leefomstandigheden in Nepal te verbeteren! Petje af mannen! Inmiddels zijn er meerdere producten; wasmiddel (de schillen of vloeibaar), allesreinigers en afwasmiddel.

Omzien naar elkaar voor een betere wereld
Ik vind Seepje een fantastisch bedrijf. De schillenboer in Nepal heet Hari. Hij en zijn mensen oogsten de schillen direct uit het wild. Dat hele proces is ecologisch gecertificeerd. Melvin en Jasper verbeteren de werk- en leefomstandigheden voor zijn mensen. Ze ondersteunen ook met kennis en middelen om het bedrijf van Hari op duurzame wijze te laten groeien. Na de aardbeving in Nepal hebben ze met 1200 Seepje fans binnen een week € 30.000 verzameld onder de ‘Wassen voor Nepal” campagne. Dit hebben ze gebruikt om mensen van tenten, water en voedsel te voorzien. Prachtig niet waar? Daarnaast werken ze samen ook nog samen met Siza, een sociale werkplaats in Arnhem. Daar werken 15 fantastische mensen voor hen. Ze pakken alle verpakkingen in en verzorgen de kleine distributie zoals jouw bestelling en die van enkele winkels. Ik weet hoe geweldig die mensen dat vinden. Ik werk zelf bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat ze niet zomaar dagbesteding volgen, maar iets doen wat daadwerkelijk ook bij anderen terecht komt, dat vinden ze erg fijn. En dat snap ik ook wel, want willen we niet allemaal dat we echt iets bijdragen?

Superschillen uit Nepal. Bron: www.seepje.nl

 

Echt schone was?
Goed terug naar het wassen met Seepje! Ik heb inmiddels al 30 keer gewassen met de superschillen. Het doosje dat ik ontving is leeg! Met één gevuld zakje schillen (4 hele of 8 halve schillen) kun je drie wasbeurten doen. Echt? Ja echt! Ik kon het me ook niet voorstellen. Ik waste met een zakje schillen: beddengoed, handdoeken én een witte was. Ik was zelf het liefst niet vloeibaar. Ik gebruikte altijd poeder, dat vond ik op de een of andere manier gewoon fijner. Vandaar dat mijn voorkeur ook uitgaat naar de schillen. Het was schoon en het rook eigenlijk gewoon lekker. De schillen die ik had waren de neutrale versie. Je hebt namelijk ook ochtend-in-het-bos-geur en zomerse vakantiegeur. Wat ook zo fijn is, is dat het hypo-allergeen is. Ideaal met kindjes, maar vooral voor pasgeboren baby’s of mensen zoals ik met een gevoelige huid!

Te duur of valt het wel mee?
Op de website van Seepje zie je exact wat één wasje kost. Koop je de superschillen, dan betaal je € 0.27 per wasbeurt. De vloeibare versie kost € 0,39. Of dat duur is zul je zelf moeten bepalen. Ik koop wasmiddel normaal in de aanbieding en ja dan ben ik goedkoper uit dan te wassen met Seepje. Alleen help je met Seepje ook nog eens de bevolking in Nepal én het draagt bij aan een schonere wereld. En aangezien mijn kinderen nog heel lang op deze aardbol rondlopen en hun nageslacht hopelijk ook, vind ik het een mooi initiatief.

Waar te verkrijgen?
Zoals ik aan het begin al schreef is het gewoon bij onze eigen AH verkrijgbaar. Dat niet alleen, ook bij 1100 andere winkels in Nederland én België. Je kunt op hun website exact checken of er een winkel bij jou in de buurt is die dit verkoopt.

Seepje winnen?
Ik mag maar liefst twee winnaars blij maken met een pakketje van Seepje. Reageer onder de blog, op Facebook o de instagram en geef of antwoord op de volgende vraag. Zo simpel!

“We willen allemaal een mooie toekomst voor onze kinderen. Een schone wereld waarin zij leven. Een kleine verandering door Seepje te gebruiken draagt daar aan bij, simpelweg omdat een schonere wereld zoveel omvattend is. Wat doe jij om de wereld mooier en schoner te maken?

Kon jij Seepje al? Ga jij het proberen?

De winactie loopt tot en met 11 mei. Op 12 mei worden de winnaars bekend gemaakt. 

 

 

 

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Willemijn
  28 april 2018 at 07:21

  Dat wil ik ook wel eens proberen! Goed zeg. Ik ben benieuwd!

 • Reply
  Guinnvere
  28 april 2018 at 07:38

  Ik ben al zo vaak langsgelopen en heb gedacht.. zou het wat zijn?? Dus uitproberen wow! Gaaf!! En om antqoord op je vraag te geven… wat doe ik om de wereld een beetje te verbeteren.. tja kleine dingen zoals minder water gebruiken door minder vaak te douchen/badderen, licht niet overal in huis late branden als het niet nodig is, maar vooral.. mijn dochters eigen kleding maken. Dat hoef ik noet te doen vanwege het geld, want dat is simpelweg gewoon niet goedkoper. Maar ik steun hier wel de lokale economie mee en hoop dat met alle mensen met mij die kleding naaien, de grote bedrijven betere afspraken te laten maken in het buitenland om kinderarbeid ed te verminderen of het liefst te stoppen.

 • Reply
  Marian zw
  28 april 2018 at 08:40

  Ik ken Seepje van de afwasmiddel. Ik ben echt heel erg benieuwd naar de schillen. Zijn vlekken echt uit de kleding? Lijkt wel een wondermiddel van moeder natuur. Ik maak graag kans op een kennismaking met de seepje wasschillen

 • Reply
  Marian B
  28 april 2018 at 11:20

  Hier ben ik nu toch echt wel nieuwsgierig naar geworden, zou het graag een s proberen. Dus ik ben van de partij 😉

 • Reply
  Maartje
  29 april 2018 at 06:52

  Met 2 jonge kinderen van 4 en 9 maanden is de wasmand hier altijd rijkelijk gevuld! Ik ben erg benieuwd naar Seepje, dus ik win graag een pakketje!

  • Reply
   Maartje
   29 april 2018 at 19:54

   En om antwoord te geven op je vraag: afval scheiden (papier,gft,rest,glas,plastic), regelmatig de fiets ipv de auto, minimaal 1x per week vegetarisch, gebruikt speelgoed doorgeven ipv weggooien.

 • Reply
  Marieke
  1 mei 2018 at 14:29

  Wat een gaaf initiatief! Ik zou het graag eens uitproberen! Om antwoord te geven op je vraag: spullen die ik zelf niet meer hoef of nodig heb naar een kringloop brengen of schenken aan een arm land, niet onnodig licht laten branden, afval scheiden, niet elke dag vlees eten, tuin besproeien met regenwater. Aan dit rijtje zou ik graag het gebruik van seepje toevoegen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd