Een ritme voor je dreumes op vakantie, ja of nee?

Ieder kindje is anders. De een is gebaat bij ritme en de ander hobbelt de hele dag door gewoon een beetje mee. Ik ben van het ritme, of eigenlijk, Naomi is dat. Ik merk dat zij daar bij gebaat is. Op vakantie zou dit anders worden, dat wist ik. Want slapen in het campingbedje in de vouwwagen, dat gaat niet met 35 graden. Zou ze dan wel buiten slapen in het campingbedje en moeten we dan om beurten de wacht houden? Of slaapt ze helemaal niet? Toch besloot ik voordat we weggingen al, om het allemaal los te laten. We zouden het wel zien. Je kunt van alles bedenken, maar het loopt toch anders of niet?
Bij Naomi zat er al snel een ritme in. Hebben wij haar daar ingeduwd? Zeker niet, gaandeweg kwamen wij er namelijk achter wat voor haar het beste werkte. Ik neem jullie mee in ons ritme op vakantie. Eentje die voor ons perfect werkte, maar zeker niet één op één over te nemen is. Ik vond het wel een heel prettig ritme!

7:30
Naomi is wakker en we nemen haar nog even bij ons in bed. Er wordt niet geslapen, maar voornamelijk gelachen en gestoeid. Een heerlijk moment om de dag te starten. Een van ons gaat brood halen met Naomi in de buggy en de waterflessen (gratis, groot pluspunt!) vullen bij het sanitairgedeelte. Het eerste dat ze wil is namelijk naar buiten! De ander dekt de tafel. Al snel kunnen we ontbijten, Naomi is er dol op en wij ook. Het is nog stil op de camping terwijl wij genieten van de rust, de vogels en de schaterlachjes van Naomi. We smeren soms het brood voor de lunch als we langer wegblijven, maar over het algemeen lunchen we weer op de camping. 
8:30
Een van ons gaat spelen met Naomi, terwijl de ander de tafel afruimt en de afwas apart zet. Ook worden alvast alle spullen bij elkaar gepakt, omdat we richting een dorpje of stad gaan in de ochtend. Dan wisselen we elkaar af, zodat de ander zich klaar kan maken voor de dag.
9:30
Op het laatste moment laden we de buggy in de auto en vertrekken we naar een dorpje of stad. Naomi valt in slaap en eenmaal aangekomen op de plek van bestemming slaapt ze nog verder in de buggy of ze is wakker als het een wat langere autorit was. We genieten van al het moois dat we zien en Naomi geniet ook. Ze is zo nieuwsgierig en kijkt graag rond. We nemen een tussendoortje en iets te drinken en zo gaan we verder. Ook doen we wat boodschapjes op de terugweg.
12:30
We arriveren weer op de camping en gaan snel lunchen en ons klaarmaken voor het zwembad. De tas staat al klaar. Het enige dat er nog in hoeft zijn de handdoeken en de spulletjes van Naomi. Als een pakezel vertrekken we naar het zwembad om daar vervolgens de hele middag te vertoeven. 
13:30
Zwemmen met onze dreumes. Wat is het water lekker, 35 graden is ook wel erg warm, dus verkoeling is zeer welkom. Daarnaast genieten we bij het kindergedeelte, Naomi vindt het fantastisch om op het knopje te drukken, waardoor de waterstralen uit de grond komen. Ook de glijbaan met een van ons is een groot succes. We drogen haar af, geven haar fruit en drinken, zodat ze met een volle buik kan slapen.
14:30

Een van ons gaat met Naomi wandelen op de camping. Er is een bepaalde straat met schaduw waar we een aantal keren heen en weer lopen totdat ze slaapt. Dan weer terug naar het zwembad om vervolgens te genieten van een tijdschrift, goed boek en het zwembad. Naomi slaapt in de schaduw zonder de kap van de buggy voor voldoende frisse lucht.
16:30
Onze dreumes is wakker en vaak gaan we nog even zwemmen. Langzaam aan gaan we terug naar de plek om eten te maken. Stephan gaat spelen met Naomi in de speeltuin naast ons of gewoon een rondje lopen met haar. Want stappen, stappen, stappen is wat ze wil.
17:30
Gezellig samen eten. Naomi smult van het eten, een genot om te zien. Na het eten gaan we Naomi meteen wassen in de babyruimte. Ideaal zo’n babybadje op de camping. Bij terugkomst ruimt de een snel af en gaan we gezamenlijk afwassen. Vervolgens gaan we om beurten douchen en de ander wandelt met Naomi. Een ijsje eten hoort natuurlijk bij vakantie, dus ook dat doen we gezellig.
21:00
Naomi gaat naar bed en wij genieten nog even van de rustige avond. De laatste week werd het behoorlijk wat later dan 22:00 uur naar bed! Mijn schoonouders waren er en een gezellig wijntje met zijn vieren en genoeg gespreksstof wil dan wel, dus het was vaak een uur of half 12.

Zo zag een gemiddelde dag er bij ons uit! Er waren een paar dagen bij dat Stephan ging fietsen en dan waren we wat langer weg en namen we lunch mee. Een keer zijn we helemaal niet weggeweest en dat was geen succes. Naomi was helemaal uit haar doen en wij ook, dus vervolgens gingen we altijd in de ochtend naar een dorpje of stad!

Hoe doe jij dat op vakantie? Heb je ook een ritme of juist helemaal niet?

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  mathiske's mama blog
  23 september 2016 at 15:31

  Wat hadden op vakantie toe inderdaad ook ritme, dat werkte hier goed. Smorgens even weg of boodschappen doen, lunchen en slapen en daarna heerlijk zwemmen! Ze wist het precies, badpak aan, zwemband mee en gaan
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Emily 13 & 14 maanden updateMy Profile

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  24 september 2016 at 07:39

  Overdag hebben we geen ritme gehad, omdat we vaak weg waren sliep ons zoontje dan in de auto of zo. ‘S avonds mocht hij wel wat later naar bed, maar hielden we wel strak hetzelfde ritueel aan.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Waarom ik bloggen soms stom vindMy Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  24 september 2016 at 21:31

  Toen Ninthe bijna 1 werd waren we in Italië. Op zich hadden we ook wel een redelijk ritme. Ninthe deed toen ook 2 slaapjes, maar dat was of gewoon in het campingbedje, of in de draagzak op onze rug afhankelijk van waar we waren.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…DIY | Herfstknutselen met peuterMy Profile

  • Reply
   Angela
   27 september 2016 at 13:20

   Een draagzak is ook heel handig inderdaad! Jullie volgden Ninthe dus ook gewoon, leuk om te lezen 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd