Questions of life

Er zijn weleens van die dagen dat ik meer nadenk over ‘het leven’. Hoe ik daar nu in sta, hoe ik de toekomst voor mij zie, hoe Naomi’s toekomst er uit zal zien en ga zo maar door. Deze week had ik weer wat van die momenten en bedacht mij dat ik nog een vragenlijst had liggen om in te vullen. Deze past perfect bij hoe ik mij op dat moment voelde.

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?
Ik denk dat jullie deze wel kunnen invullen. De dag dat Naomi ter wereld kwam. Dat ik haar zelf mocht vastpakken en op mijn borst mocht leggen. Wat een fantastisch moment. Bericht voor de zwangere lezeressen, schrijf het op in je bevalplan! Het is zo bijzonder om je kindje zelf vast te pakken. Dat ze meteen op zoek ging naar mijn borst om te drinken en dat ook lukte. Dat Stephan de navelstreng doorknipte, vond ik ook zo bijzonder. Onze kleine kanjer van 2670 gram!

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Trouwen en een verre reis maken. Beide check! Ik ben getrouwd met de meest fantastische man die je je kunt bedenken. Kwijl, kwijl, kwijl hihi. En we hebben een waanzinnig mooie reis naar Zuid-Afrika gemaakt. Deze blog houden jullie al heel lang te goed, maar het zijn zoveel foto’s dat ik gewoon moeite heb met kiezen en hij is echt te lang om te lezen en om er nu een blogserie van te maken, vind ik ook zo overdreven haha…..

Wat zou je doen in het leven als er totaal geen beperkingen waren?
Dan zou ik met Stephan en Naomi een wereldreis willen maken. De wereld is zo ontzettend mooi. Er zijn zoveel mooie landen, plaatsen, stranden, jungles et cetera die ik graag zou willen zien. Je leert veel van andere culturen en daar leer je jezelf ook beter door kennen.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?
Poeh… Niet echt diepzinnig, maar ik heb geleerd dat ik lekkerder in mijn vel zit als het huis opgeruimd en schoon is. Dat geeft zoveel rust. Ik had dat nooit zo sterk, maar nu wel. En tegelijkertijd heb ik geleerd om dingen meer los te laten, over te geven. Je hebt niet alles in eigen hand en dat is best lastig als je perfectionistisch van aard bent.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Ik ben geen dagdromer, maar als ik het zou doen, dan droom ik over Naomi. Ik ben zo nieuwsgierig naar haar toekomst en ik wil haar, net als iedere ouder, een geweldige toekomst geven. Ik wil dat ze alle kansen grijpt die ze krijgt en dat ze ook kansen voor zichzelf creëert. Dan droom ik ook over de vakanties en verre reizen die we als gezin gaan maken. Dan droom ik ook over uk 2.0, zouden wij in de toekomst nog een kindje mogen krijgen? Hoe zou hij of zij er uit zien? Dan droom ik over mijn blog. Waar staat deze over een jaar?

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Ik neem het leven zoals het komt en geniet daar met volle teugen van. Ik vind het fantastisch om moeder te zijn en Stephan te zien als vader. Het is ook weleens zwaar, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Ik merk wel dat we het afgelopen jaar in een soort van babybubbel zaten. Langzaam aan krijgen we echt een goed ritme en lijkt er ook wat meer ruimte te zijn voor meer contact met onze vrienden. Binnenkort komt er hierover een blog online. Vanmiddag komt mijn beste vriendin met haar verloofde eten, dus we zijn alweer op de goede weg.

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en hebben jullie mij weer wat beter leren kennen. Ik weet niet van wie deze tag oorspronkelijk is, dus mocht jij het zijn of iemand weet van wie die is, dan hoor ik het graag en vermeld ik zijn of haar naam 😉

Wat zou jij doen in het leven als er geen beperkingen waren?

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  demallemolenmoeder
  17 april 2016 at 10:26

  Mooie antwoorden. Ooit hoop ik ook nog rond te trekken in Amerika met onze kind (eren)
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een brief aan…#10My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:38

   Gaaf! Ik hoop dat jullie wens voor een tweede kindje snel in vervulling mag gaan!

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  17 april 2016 at 18:03

  Een rondreis door Amerika staat echt op mn lijstje. En graag zou ik een gezin met 3 kindjes willen.
  Het zelf aanpakken zal ik ook zeker in een volgend beval plan zetten!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Ontzwangeren 9 maanden laterMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   17 april 2016 at 19:38

   Heel gaaf! Stephan wil ook drie kindjes als het ons gegeven is. Ik dacht zelf aan twee, dus we gaan het zien 😉 Ja moet je echt doen, is zo bijzonder.

 • Reply
  Simone
  18 april 2016 at 06:16

  Ik had het niet in mijn plan geschreven, maar de verloskundige riep het: Pak maar aan! Dat was zo gek, heel bijzonder inderdaad.

  • Reply
   Angela Lodder
   1 mei 2016 at 14:55

   Precies zoals bij ons dus! Gaaf, bijzonder en gek. Bij een tweede gaat het bij jou dus ook in je bevalplan?

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd