Post pregnancy tag

Op een aantal blogs van andere mama’s kwam ik de “Post pregnancy tag” tegen. Aangezien ik het zelf ontzettend leuk vond om dat te lezen, besloot ik hem ook in te vullen!
Hoe oud is je kindje nu?
Naomi is vandaag precies 5 maanden en 9 dagen oud.

Hoe voel je je?
Ik voel me voornamelijk best wel moe. Naomi heeft een goed ritme overdag, maar in de nacht moet ik er vaak nog een keer uit voor een voeding en aangezien ik borstvoeding geef kan Stephan dat niet van mij overnemen en dat vind ik nog wel vermoeiend. Maar ach, je went er soort van aan.. ahum!

Nog last van kwaaltjes?
Jep, haaruitval! Oh my…. Tijdens het wassen van mijn haar hele plukken en ook mijn haarborstel moet geloven aan hele plukken haar. Verbaasd me dat ik nog niet kaal ben! Iets met 9 maanden ontzwangeren?

Is je eetlust veranderd?
Ja en nee. Ik merk dat mijn lichaam meer voeding nodig heeft nu ik borstvoeding geef, dus meer tussendoortjes eet ik wel. En die zijn ook niet altijd even gezond! Verder lust ik weer kip, woehoe!

Zwangerschapskilo’s
Zero, null, noll, nul. Geen één dus! Binnen 10 dagen was ik al mijn kilo’s kwijt en paste mijn kleding weer. Ik was in totaal 13 kilo aangekomen. Dat betekent overigens niet dat mijn buik strak is natuurlijk, daar werken we langzaam aan…

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Ik kijk met liefde, trots, bewondering en opluchting terug op mijn zwangerschap. De laatste 7 weken van mijn zwangerschap waren best spannend met de vele afspraken in het ziekenhuis en de onzekerheid. Toch overheersen nog steeds de mooie momenten en dat komt denk ik doordat Naomi uiteindelijk gewoon een mooi gewicht had! Het is het meest mooie en bijzondere dat ik tot nu toe in mijn leven heb meegemaakt!

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Dan de bevalling! Ook dat vond ik pittig, met name het opvangen van de weeën, maar ik zou het zo weer doen! De misselijkheid en de moeheid in de eerste drie maanden en de onzekerheid de laatste 7 weken van mijn zwangerschap, maken dat ik liever kies voor mijn bevalling die binnen 6 uurtjes voorbij was.

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Die hele ziekenhuismolen had ik graag overgeslagen!

Hoe is het met jullie kindje?
Met Naomi gaat het fantastisch! Ze groeit hard op mijn melk en dat maakt mij extra trots! Verder is het echt nu al een papa’s kindje en stiekem vind ik dat ontzettend leuk 😀 Ze is vrolijk, kletst er op los en ze is eigenlijk ook heel erg makkelijk. Af en toe zit er een mindere dag tussen, maar dat hebben we allemaal weleens 😉

Hoe zijn de nachten?
Helaas komt onze mooie dochter in de nacht nog. Ze gaat tussen 7 en 8 naar bed en slaapt niet door tot de volgende ochtend. Echt een ritme heeft ze ook niet in de nacht, want de ene keer slaapt ze door tot 4:00 en de andere keer komt ze toch nog om 1:00. Maar één keer in de nacht komt ze dus minimaal wel 😉 Afgelopen nacht heeft ze weer een keertje doorgeslapen, maar ik ga er niet van uit dat dit vanavond weer zo gaat zijn hihi.

Genietmomentje?
Heb je even? We genieten enorm van onze vrolijke dame! Als ze:
-’s ochtends wakker wordt en een grote glimlach laat zien en meteen gaat kletsen
– met papa aan het spelen is
– bij mij aan het drinken is en me een grote glimlach schenkt met een melksnor (smelt!)
– heerlijk in haar eentje aan het spelen is en de grootste lol heeft
– onze geluidjes na probeert te doen
En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar het is echt genieten dus!

De grootste verandering?
Dat je niet meer met zijn tweeën bent, maar samen de verantwoording hebt over een nieuw leven. Dat je niet spontaan iets kunt gaan doen, omdat je altijd moet bekijken of dat wel lukt met Naomi. Dat je ook nog steeds man en vrouw bent en niet alleen papa en mama. En toch gaat dit alles automatisch!

Aan het werk?
Toen Naomi 15 weken oud was moest ik weer aan het werk voor 24 uur per week. Hoezeer ik ook genoot van de tijd met haar, keek ik er naar uit om weer te gaan werken. Mijn wereldje was zo klein. Waar Stephan hele verhalen had van het werk, kon ik alleen maar vertellen dat Naomi gepoept had. Okee, dit klinkt heel negatief en zo bedoel ik het niet, maar ik ben gewoon niet het type fulltime huismama. Ik hou van het zorgen voor mijn dochter, maar ik hou ook van mijn werk. Ik ben een betere mama als ik daarnaast werk, ook al vind ik de combinatie daarvan erg pittig. Snap je het nog?

Jouw tip voor aanstaande moeders?
Ik heb er wel 100! De beste tip is laat het over je heen komen. Probeer geen verwachtingen te hebben, want geloof me, die gaan echt niet allemaal uitkomen. Geniet van ieder moment en neem alleen de adviezen aan waar je iets mee kunt en de rest gooi je over je schouders heen. Jij weet als beste wat goed is voor jouw kind en vertrouw daar ook op!

Mama van Liam en Liefthuis zijn ook twee nieuwe bloggers! Leuk als jullie hem ook invullen!

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nikki
  30 oktober 2015 at 08:13

  Zo leuk om te lezen!! Echt fijn dat alles goed is met Naomi! Ze is ook zo’n leuk meisje!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd