Post Pregnancy Tag (Daniël)

Nog maar kort geleden (ja zo voelt dat!) vulde ik deze tag in na mijn zwangerschap van Naomi. Tijd om hem ook in te vullen na mijn zwangerschap van Daniël. 

Hoe oud is je kindje nu?
Daniël is ruim 9,5 maand.

Hoe voel je je?
MOE. Dat gevoel overheerst enorm. Ik moet er ’s nachts toch nog best vaak uit. Niet altijd voor een voeding overigens, maar hij gaat zitten in zijn bed (of staan!) en dan krijgt hij het niet voor elkaar om dan weer te gaan liggen. Dus ja, dan komt deze mama zombie haar bed weer uit. Overigens worden de nachten echt beter en ik lijk de oplossing te hebben. Daarover maandag meer!

Nog last van kwaaltjes?
Hmmmm als je het hebt over concentratievermogen… die moeheid…. en die bom van hormonen die af en te ontploft? Dan is mijn antwoord ja. Ik deelde laatst een blog over ontzwangeren waar ik iets uitgebreider hier op in ga.

Is je eetlust veranderd?
Nee, behalve dat ik wederom weer veel aan het eten ben. Niet erg, want ik heb het nodig!

Zwangerschapskilo’s
Zero, null, noll, nul. Geen één dus! Ik was blij dat er juist wat kilo’s aan waren gekomen. Dat betekent overigens niet dat mijn buik strak is natuurlijk, daar werken we (langzaam) aan.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Ik kijk met heel veel liefde, blijdschap, bewondering en opluchting terug. Eigenlijk zoals dat bij Naomi ook zo was, al vond ik deze zwangerschap nog spannender. Het is wederom een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt!

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Dit vind ik oprecht een lastige. Bij Naomi wilde ik weer zo’n bevalling, maar dit keer vond ik die nou ook niet bepaald fantastisch. De uitkomst wel, maar in mijn hoofd had ik het op een gegeven moment zwaar. Dat maakte dat ik deze bevalling echt wel moest verwerken. Mijn zwangerschap was de eerste 3,5 maand een verschrikking. 12 keer overgeven op een dag was niks. En thuis zitten met 32 weken zwangerschap vanwege ontsluiting en teveel harde buiken, was ook geen pretje. Ik kies bij deze dus niet 😉

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Ja natuurlijk, maar het loopt zoals het loopt.

Hoe is het met jullie kindje?
Het gaat ontzettend goed met Daniël. Het is een heerlijk mannetje. Lacht echt altijd, eet er behoorlijk op los en groeit hard op mijn melk. Ik ben trots! Ik vind het ook zo mooi om te zien hoe dol hij is op zijn vader en zus. Echt genieten zo met zijn viertjes.

Hoe zijn de nachten?
Ik zou willen dat ik kon schrijven dat hij het klokje rond slaapt. Helaas, al zit er echt mega vooruitgang in de afgelopen week.

Genietmomentje?
Zoveel momenten! Maar met stipt op een als hij samen met zijn zus speelt. Dat ze samen zo hard lachen en met elkaar spelen vind ik fantastisch. Het mooiste aan het hebben van twee kinderen als je het mij vraagt.

De grootste verandering?
De verandering van 0 naar 1 vond ik groter, dan van 1 naar 2. Wat ik wel lastig vond was het verdelen van de aandacht. Dat is in het begin toch even zoeken, maar ook dat wijst zich vanzelf gelukkig.

Aan het werk?
Toen Daniël zo’n 16 weken oud was moest ik weer aan het werk voor 24 uur per week. Net als bij Naomi genoot ik van mijn verlof en dat was nu niet anders. Ik was er wel weer aan toe om aan het werk te gaan. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik een betere mama ben als ik daarnaast ook werk. En ja ik vind het ook weleens pittig hoor deze combinatie, maar ik zou niet willen stoppen.

Jouw tip voor aanstaande moeders?
Ik heb er wel 100! De beste tip is laat het over je heen komen. Probeer geen verwachtingen te hebben, want geloof me, die gaan echt niet allemaal uitkomen. Geniet van ieder moment en neem alleen de adviezen aan waar je iets mee kunt en de rest gooi je over je schouders heen. Jij weet als beste wat goed is voor jouw kind en vertrouw daar ook op!

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd