Peuterpraat is hilarisch | 5 x Naomi’s uitspraken

Naomi is een heerlijk meisje. Als ze wakker wordt begint ze meteen met praten. Ze stopt daar pas mee zodra ze weer naar bed gaat. Goh, ze lijkt totaal niet op haar moeder hoor. Ahum! Ik moet zo vaak lachen om haar uitspraken. Stop de tijd! Deze peuterpraat moest ik gewoon met jullie delen. 

“Oooooh noot met kaas, dat is lekker op de boontjes!”

We kwamen niet meer bij. Ze vroeg wat er op de boontjes zat. Ik vertelde dat dit nootmuskaat is. En toen herhaalde ze het dus op deze manier.

“Ik wil geen muziek als ik aan het zeuren ben”

Naomi riep heel hard dat Stephan en ik niet mochten zingen. Toen wij vroegen waarom we dat niet mochten was dit dus haar antwoord.

“Mama, mag ik ook een stukje chocolade eten in de garage”

Tja, moet ik hier nog iets over zeggen? BUSTED!

“Mama, we hebben toch helemaal geen behang hier!?”

Ik vertelde dat ik Naomi en Daniël wel achter het behang wilde plakken. Dit was haar antwoord…. Ze had nog gelijk ook, want beneden hebben we geen behang. Blijft hilarisch die peuterpraat!

“Papa? Ben je nou al klaar met de opvoeding?!”

Naomi vroeg dit dus heel serieus aan haar vader. Wij kwamen niet meer bij van het lachen. De tranen rolden over mijn wangen. Stephan was bezig met een boekhouding en had dus even wat minder tijd voor haar. Ze vond dat het nu wel genoeg was geweest en wilde vragen of hij al klaar was met de boekhouding.

Peuterpraat opschrijven

Ik ben van plan om iedere maand wat peuterpraat van Naomi te delen. Voor mij een extra stok achter de deur om het direct op te schrijven. Soms vergeet ik het namelijk gewoon. Hoewel peuters heel veel herhalen, is dat met zulke uitspraken vaak niet het geval! Ze gaat ook zo mega hard in haar ontwikkeling. De laatste keer dat ik daar een heel artikel aan wijde is alweer bijna twee jaar geleden. Misschien tijd voor een nieuwe?

Wil jij iets delen over de peuterpraat van jouw kindje?  Ik lees het graag bij de comments!

De foto is gemaakt door Corine de Vries.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd