Over de blog

Een Mama met passie is een moeder die haar leven leeft. Die alles vol met passie doet. Of dat nu werken is, zorgen voor de kinderen, shoppen of uitjes met vrienden. Een Mama met passie is er eentje die beseft dat je alles uit leven moet halen wat erin zit.

Een Mama met passie is er eentje die alle ballen in de lucht probeert te houden, maar er ook weleens eentje of meer laat vallen. Keuzes maken heet dat. Spelen met je kind is immers belangrijker dan die stapel was in de wasmand. Maar ook op het vlak van werken maakt zij een keuze. De één werkt misschien fulltime, waar de ander ervoor kiest om te stoppen met werken en wellicht later weer aan de slag gaat.

Een Mama met passie is ook een moeder die zich niets aantrekt van anderen, maar haar intuïtie volgt. Zij weet zelf heel goed of ze wel of geen borstvoeding wilt geven, wel of niet haar kindje draagt in een draagdoek, wel of niet blijft werken.Ze wil het beste voor iedereen in haar omgeving, maar met name voor haar kinderen. Alles wat zij doet, doet zij met passie. Niets is haar teveel.

Een Mama met passie doet dus alles met overgave. Zij is een goede vrouw, goede vriendin, goede collega, schoonzus, schoondochter, maar bovenal een waanzinnig goede moeder. Alhoewel ze er alles aan doet om iedereen tevreden te houden, weet ze dat perfect zijn niet bestaat.

Een Mama met passie is een mama die ook niet streeft naar perfectie. Zij is een mama die ’s avonds op de bank met een kop thee of wijntje zit en even kan uitrusten na een drukke dag met haar favoriete serie op Netflix. Ze kijkt terug naar de dingen die ze die dag gedaan heeft. Die was die er ligt? Die komt morgen wel weer.

Een Mama met passie is een mama die nog steeds de dingen doet ze voorheen ook deed. Misschien in mindere mate en niet alles, maar je bent nog steeds ook (vul je naam maar in). Je bent niet alleen moeder of partner van, maar bovenal ook nog steeds jezelf. Misschien een zachtere versie van jezelf. Je ontdekt immers kanten van jezelf die je nog nooit gezien hebt.

Jij bent een mama met passie. Nee? Toch wel. Ook al lukt bovenstaande niet altijd en zitten er hele zware dagen tussen. Een Mama met passie is ook een mama die dat toegeeft. Die niet doet alsof het moederschap alleen maar fantastisch is. Want hoe mooi het moederschap ook is, je twijfelt soms ook aan je eigen kunnen. Dat mag ook en ik geloof dat dat erbij hoort. Als je maar streeft naar vertrouwen op je eigen intuïtie, want jij weet echt wat het beste is voor je kind. Achter elk geweldig kind staat namelijk een moeder die zich afvraagt of ze wel het juiste doet. Maar onthoudt dat jij een fantastische moeder bent. Eentje die haar leven zou geven voor haar kinderen.

Mama met passie neemt je mee in de wondere wereld van het moederschap. Mijn ervaringen, teleurstellingen, moeilijkheden, mijlpalen, bijzonderheden en ga zo maar door. Ik hoop je een stukje herkenning te geven. Ik geef ook anderen de ruimte in mijn rubriek Mama vertelt. Daarin kun je lezen waar andere mama’s mee worstelen, wat zij belangrijk vinden in het leven en hoe zij het moederschap ervaren.Dat jij echt niet de enige bent die zo moeeeeee is. Die er al een hele ochtend op heeft zitten voor 9:00 uur ’s ochtends, terwijl je collega zonder kinderen eerlijk gezegd niet begrijpt waar je het over hebt.

Ik hoop dat je ook moet lachen om de artikelen die hier langskomen, maar bovenal dat je er ook iets aan hebt. Dat je er misschien zelfs energie van krijgt als je leest dat jij niet de enige bent die met dingen worstelt. En dat niet alleen, ik hoop dat je mij beetje bij beetje leert kennen. Dat je mij ook helpt in het moederschap, want aan jouw reactie op mijn website, Facebook en Instagram heb ik veel. Heel veel! Ik leer iedere dag weer opnieuw!

Ik heb het wiel niet uitgevonden. Ik weet ook niet of ik het allemaal goed doe, maar wat ik wel weet is dat ik er niet alleen voor sta. Dat ik altijd op God terug kan vallen. Dat ik mijn dag in zijn handen mag leggen en dat ik het los mag laten. Lukt mij dat? Nee, zeker niet altijd, maar het is wel mijn streven!

Jij bent, net als ik, een Mama met passie! Want zeg nu zelf? Wat is er mooier op deze wereld dan die kleine armpjes die je omhelzen en je een kus geven? Die glimlach in de vroege ochtend, zelfs na een zware nacht? Alles wat je doet voor je kinderen doe je vol passie.

5 Comments

 • Reply
  Nikki
  23 oktober 2015 at 07:21

  Mooi stel met een hele lieve knappe dochter! Ik ben benieuwd naar al jullie verhalen! Veel succes met je blog!

 • Reply
  Ester
  1 januari 2016 at 21:48

  Leuk jouw blog te mogen ontdekken. Heerlijke foto’s van je gezinnetje ook 😀

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 07:06

   Wat een lieve reactie Ester! Leuk dat je me volgt 🙂

 • Reply
  Have To Heaven
  6 januari 2017 at 13:15

  Super leuke website met leuke verhalen! Heel veel succes toegewenst bij je tweede zwangerschap! 🙂

 • Reply
  Roelina
  9 november 2017 at 10:17

  Leuke blog heb je, je hebt er (nog) een volger bij 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd