Oproep aan alle moeders | #mamadoeslief

Ik deelde op instagram dat ik enorm baalde dat ik niet kon werken deze week. Mijn dochter heeft een oorontsteking namelijk. Mijn hele planning viel zo ongeveer in duigen. Daar vielen heel wat moeders over… Ik zou mijn dochter namelijk niet op een zetten. Wow.

Dat voel je wel
Ik merkte dat dit mij raakte. Ik begrijp oprecht niet waarom je dat zou doen. Ik deel op de blog en op instagram mijn leven als moeder. Ik laat het echte leven zien en deel dus ook al mijn gevoelens. Uiteraard zijn een aantal zaken echt privé, want ik leg niet mijn hele leven bloot. Hoe dan ook, deel ik alsnog veel. Met liefde overigens en dat mensen daar iets van vinden, dat hoort er ook bij. Maar… ik vind het gewoon niet kunnen dat moeders, vaders of mensen in het algemeen, elkaar zo veroordelen. Dat je daadwerkelijk tegen iemand zegt dat zij haar dochter niet op een zet. Wow.

Ik doe ook maar wat
We zijn allemaal moeders met een onvoorwaardelijke liefde voor onze kinderen. Ik doe echt maar wat hoor en soms doe of zeg ik niet zulke handige dingen als het om mijn kinderen gaat. Ik bedoel er is geen handleiding voor het opvoeden van je kind(eren). Dus……

Of je 24/7 bij je kind(eren) thuis bent of dat je werkt.
Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft.
Of je nu wel of niet je kind draagt.
Of je alleen maar plastic herriemakend speelgoed in huis hebt of kiest voor houten speelgoed.
Of je een voorstander of een tegenstander van suikers bent.
Of je altijd met je kind tussenin slaapt of dat er geen haar op je hoofd is die daar aan denkt.
Of je je kind 10 minuten laat huilen om in slaap te komen of dat je dat nooit zou doen.
Of een kind al met 1 jaar loopt of pas met 22 maanden.

HET MAAKT ALLEMAAL NIETS UIT

Wat je ook doet, waar je ook voor kiest, het is allemaal goed. Veroordeel elkaar dus niet. Stop daar gewoon NU mee. Je weet niet waarom een moeder haar kind 10 minuten laat huilen of dat een kind altijd tussenin slaapt. Je weet niet waarom een moeder kiest voor flesvoeding. En al zou je het wel weten, dan houd je gewoon je mond. Dat je het zelf anders zou doen is helemaal prima, maar dat hoef je niet ongevraagd op een veroordelende manier te delen. Voorbeeld: ik ben absoluut een voorstander van borstvoeding. Heb daar meerdere artikelen over geschreven waarom ik persoonlijk vind dat je het een kans moet geven. Heb ik een van mijn vriendinnen veroordeeld omdat zij het geen kans hebben gegeven? Nee natuurlijk niet. Dat is namelijk haar keuze. Spring ik een gat in de lucht, omdat mijn schoonzus haar dochter borstvoeding heeft gegeven, terwijl ze dat niet wilde? Ja absoluut, ik vind dat prachtig. Maar… alle moeders zijn voor mij gelijk. Fantastische vrouwen die een keuze maakten waar zij zich goed bij voelden. Dat is waar het om gaat.

Kies voor jezelf 
Iedere moeder ( en vader ook trouwens) kiest een eigen pad. Een weg die ze alleen of samen gaat met een partner. Een weg vol met hoge bergen en diepe dalen. Het moederschap op zich is met fases al pittig genoeg soms.

Dus lieve mama en papa – en mevrouw in de supermarkt die veroordelend kijken als mijn kind een driftbui heeft – ik hoop dat je de boodschap van deze blog hebt begrepen. Steun iemand in plaats van een oordeel te vellen. Daar heb je namelijk echt iets aan.

#mamadoeslief
Samen met een paar fantastische mama’s: Kimberly van Beebs and Moms, Charlotte van Aukjeswereld, Merel van Lotuswritings, Monique van Monooloog en Charlotte van Lovely Charlotte, roepen wij alle mama’s op om de #mamadoeslief te gebruiken. Gewoon omdat we allemaal wel wat liefde kunnen gebruiken.

Bedankt voor het lezen!

Liefs Angela

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Kimberly
  26 april 2019 at 06:52

  Jaaaaa heel mooi beschreven! We doen allemaal ons stinkende best. Iemand die je naar beneden haalt kun je gewoonweg niet gebruiken. Positief meedenken is heel fijn maar commentaar leveren niet. Steun en liefde ❤

 • Reply
  Naomi
  26 april 2019 at 08:59

  Je hebt helemaal gelijk! Ik zag gisteren je story over dat je ‘baalde’ omdat je planning in de war werd geschopt en ik snapte het gelijk. Ik zou namelijk ook balen. En nee, ik ben geen mama, maar stiekem vinden we het allemaal niet zo leuk als onze planning even niet gaat zoals we hadden gehoopt. Dus ja, ik snap ’t. Je moest gewoon even schakelen en dat deed je. Prima toch? Daarna was ik oprecht verbaasd toen ik las dat je er negatieve reacties op had gekregen. Ik weet zeker dat je dochter voor je werk gaat. Maar dan mag je het nog wel lastig vinden om even te schakelen. Niets menselijks is een mama vreemd;).

 • Reply
  Anouk
  26 april 2019 at 09:54

  Het komt bijna over alsof je niet van je werk mag genieten… Ik hou van mijn werk en als ik van te voren bedacht heb dat ik dat ga doen vind ik het ook lastig als de planning in de war geschopt wordt!
  Mijn dochter zal altijd op 1 staan. Maar we moeten ook aan onszelf denken. Het is vaak hartstikke pittig als je kindje ziek is. Dat is al vervelend genoeg.
  Vond het juist super herkenbaar jou story!

 • Reply
  Kirsten Mamagisch
  29 april 2019 at 10:18

  Mede door het berichtje wat ik bij Kimberley las, was ik extra getriggerd omdat ik ook online veel veroordeling zie onder moeders. Ik ga er deze week ook eens een blogje aan wijden, want deze boodschap mag echt wel gelezen worden!

 • Reply
  Kirsten Mamagisch
  2 mei 2019 at 09:28

  Nog even de daad bij het woord, mijn blog staat vandaag online!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd