Op zoek naar…. een jongensnaam!

Je zou denken dat dit niet zo moeilijk moet zijn voor ons. Bij de zwangerschap van Naomi wisten we het geslacht niet, dus hadden we voor beide een naam. De mensen die mij kennen weten dat dit ook niet zonder slag of stoot ging. Althans de meidennaam. Hier kun je lezen hoe dat proces zo ongeveer is gegaan.
De jongensnaam was al vrij snel duidelijk bij mijn eerste zwangerschap. Daar hebben we ook niet meer aan gesleuteld. Hoppa klaar, dan hebben jullie hem toch?! Ehm.. nou nee dus. Tenminste we zijn beide niet helemaal overtuigd dat dit de naam moet worden. We zoeken dus rustig verder. Af en toe drop ik een naam bij Stephan en dat doet hij andersom ook. Aangezien het voor de naam Naomi zolang duurde, verwacht ik dat nu niet anders. Het verschil is alleen dat ik nu jullie hulp in kan roepen. Wellicht weten jullie nog namen die wij over het hoofd zien, want eerlijk gezegd blijf ik een beetje hangen.

De criteria

 • Een naam die NIET begint met de letter N, C, F of K.
 • Onze achternaam begint met een L en ik weet niet of ik voornamen met een L dan zo mooi vind. Wat vinden jullie daar eigenlijk van?
 • Een naam die past bij onze namen en de naam van Naomi.
 • Voorkeur voor een Bijbelse naam, maar staan ook open voor andere suggesties. Naomi is namelijk ook bijbels.
 • De betekenis van de naam moet ook mooi en netjes zijn. Niet dat het bij wijze van: ‘de sloper’ betekent. Ik noem maar wat!
 • Geen namen als: Sem, Mees, Finn. Leuke namen, maar niet voor ons 😉
 • Absoluut geen namen als: Storm en Wolf.
 • Geen dubbele namen met een streepje (Gert-Jan, Willem-Jan etc… dus niet)

Oké een behoorlijk lijstje als ik dit zo zie, maar het is wat het is. Ik ben benieuwd naar jullie suggesties 🙂

Wat vinden jullie dé perfecte naam voor ons?

 

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Erika
  11 februari 2017 at 09:09

  Twan
  Justin
  Ruben

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  11 februari 2017 at 09:30

  Wat is dat lastig hé. Ik heb niet echt tips. Mag ik vragen waarom je geen naam wil die begint met een c of een k? Met een N zal ongetwijfeld door Naomi komen, toch? Succes met de zoektocht. Ik heb zelf wat namen opgeschreven die ik mooi vind, maar de lijst voor meisjes is zoooo veel langer als die voor jongens.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Weekoverzicht – Week 6 – Feestje, taart en sporten.My Profile

 • Reply
  Simone
  11 februari 2017 at 10:00

  Jongensnamen zijn gewoon veel moeilijker! Vind ik ook! Al ik aan bijbelse namen denk die ik mooi vind kom ik op Naomi en Daniël. Of Naomi en Lukas. Succes 🙂

 • Reply
  Andrea
  11 februari 2017 at 10:12

  Aron
  Haha wij vonden toen jongensnamen ook lastig. Maar zijn nog steeds blij met onE naamkeuze

 • Reply
  Gerdien
  11 februari 2017 at 13:25

  Boaz, Adam, Jonatan, Tomas en Micha vind ik mooi

 • Reply
  Mara
  11 februari 2017 at 20:04

  Samuel, Joah, Job, Manuel, Yared, Jair, Jonah, Joshua, Lukas, Tobias, Levi..

 • Reply
  Nicole
  11 februari 2017 at 20:43

  Ik ga niet mee roepen want zelf nog een naam nodig. Vind zelf de namen sem mees en Finn juist super alleen omdat t zulke bekende namen zijn wil ik ze niet. Maar zeg nooit nooit haha want ben nogal wispelturig en als ik tijdens de weeen nog geen naam heb dan kan t zomaar voorkomen
  Nicole onlangs geplaatst…In de winter ijsjes makenMy Profile

  • Reply
   erika
   11 februari 2017 at 20:52

   Haha zo zei ik altijd dat als ik een dochter zou Krijgen haar naam echt niet met een e zou beginnen.
   Nu heb ik mooi een dochter met een e als beginletter

 • Reply
  Anne
  11 februari 2017 at 22:57

  Ik vind micah mooi maar dan geschreven als mika. Bijbelse naam maar anders geschreven. Lastig lijkt me, een jongensnamen. Wij hadden Finn als Nore een jongen was. 20 weken later werd mijn neefje geboren.. 3x raden hoe hij heet.. Finn! Haha 😉

 • Reply
  Tessa
  12 februari 2017 at 09:22

  De allermooiste naam blijft Joas 😉
  Maar anders:
  Abel, Aron, Benjamin, Ezra, Ismael, Samuel, David, Daniël, Levi (als jullie achternaam meerdere lettergrepen heeft vind ik de alliteratie niet lelijk hoor!), Adam, Simon.

  Of Ivan, Ivar, Julius, Jurre, Pepijn, Sebastiaan, Hidde, Silvijn.

  Succes! 😉

 • Reply
  Christine
  17 april 2017 at 13:45

  Nog niet in andere reacties gelezen: Manoah! Betekend vrede/rust..

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd