Op zoek naar een moederfiets

Als een kindje kan zelf kan gaan zitten vanuit ligstand, dan mag je in principe gaan fietsen. Na een maand of 6 vond ik het tijd om eens naar een moederfiets te gaan kijken. Maar welke? Er is namelijk zo veel keuze. Het kopen van een moederfiets is vergelijkbaar met het kopen van auto. Wat is nu de Rolls Royce onder de moederfietsen? Op welke punten moet je nu eigenlijk letten? Ga je voor een nieuwe fiets, een tweedehands fiets of voor zitjes op je eigen fiets?
Ik zal eerlijk bekennen dat ik geen enorme fan ben van fietsen. Mijn man wel, hij heeft een mountainbike en een racefiets, dat zegt genoeg denk ik ๐Ÿ˜‰ Toch kijk ik ernaar uit om met Naomi te fietsen. Haar fietsend de schitterende omgeving te laten zien, dan kan ze lekker rondkijken, wijzen en kletsen. Ik zie het al helemaal voor me, maar ik heb nog geen fiets. Ik ging langs bij de fietsenwinkel op het dorp en vroeg advies. Wat zijn nu de voordelen van zo’n moederfiets?

 • Een grote stevige standaard in het midden van de fiets. Hierdoor staat hij stabiel. Dat is erg handig, want dan hoef je je alleen maar te focussen op je kindje.
 • Een lagere instap, waardoor je gemakkelijk kunt opstappen. Dat heb je volgens mij ook wel nodig, want je hebt een zitje aan je stuur hangen ๐Ÿ˜‰
 • Je kunt je stuur vastzetten zodat je je kindje makkelijk in het voorzitje kunt zetten, zonder dat je stuur wiebelt. En als je kindje ouder is kan hij makkelijker zelf opstappen achter op je fiets.
 • De bagagedrager is iets langer en sterker waardoor je makkelijk een kinderzitje achterop kunt monteren.
 • De afstand tussen het stuur en het zadel is groter. Zo pas je zelf gemakkelijk tussen het zitje dat voorop zit.
 • De banden zijn breder, zodat je een betere ligging op de weg hebt.
 • En de gehele fiets is gewoon wat steviger. Hij is daardoor natuurlijk ook zwaarder.

Ik heb ook heel het internet afgestruind naar moederfietsen. Ik heb twee fietsen gevonden die mijn voorkeur hebben. Die fietsen heb ik al gezien bij de fietswinkel op het dorp, dus wellicht koop ik hem daar. En wellicht als er een mooie tweedehands is, dat ik die koop. Maar ook dan geldt, eerst een proefrit. En stiekem heb ik de voorkeur voor een nieuwe! Zeg nou zelf, deze zien er toch prachtig uit?

Batavus Mambo Deluxe

Batavus Mambo Deluxe

BSP La Dolce Vita VII 2016

BSP La Dolce Vita VII 2016

Mijn zoektocht gaat dus nog even verder! Ik weet wel dat ik voor een nieuwe moederfiets ga. De fiets die ik nu heb is niet geschikt voor het plaatsen van kinderzitjes.

Nieuwsgierig welke fiets ik uiteindelijk heb gekozen? Lees dan snel verder.

Welke moederfiets zouden jullie mij aanraden? Heb jij zelf ook een moederfiets of juist zitjes op je eigen fiets en hoe bevalt dat?

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Channa - Somama.nl
  2 januari 2016 at 08:02

  Ik zou vooral voor de fiets gaan die het fijnste fietst! Ik had een voorkeur maar toen ik er in de winkel op ging zitten vond ik het helemaal niks meer. Dus altijd even proberen! ๐Ÿ™‚

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 08:16

   Goede tip! De komende weken ga ik nog een paar andere winkels bekijken en wat fietsen proberen ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Nicole
  2 januari 2016 at 08:07

  Ik heb helemaal geen mamafiets eigenlijk, haha. Ik wandel met de kleine of we gaan met de auto.

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 08:16

   Haha dat kan natuurlijk ook ๐Ÿ˜‰ Voor het feit dat ik geen echte fietser ben, is het misschien een beetje vreemd dat ik een fiets wil, maar als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het ook :p

 • Reply
  Simone
  2 januari 2016 at 08:40

  Dit is precies mijn dilemma op dit moment! Ik zoek ook een fiets. Maar ik twijfel ook nog tussen een mama fiets en een bakfiets. Dat lijkt me ook zo leuk. Maar ga ik die ook gebruiken om (zonder kind) mee naar mijn werk te fietsen dan. Dat vraag ik me af.

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 09:10

   Dat is ook een lastige inderdaad, weet ook niet wat ik in jouw situatie zou doen ๐Ÿ˜‰ Je komt er vast wel uit! Succes!

 • Reply
  Wilmaaa
  2 januari 2016 at 08:51

  Uiterlijk gezien zou ik voor nummer รฉรฉn gaan & ik heb eigenlijk ook geen moederfiets. Het lijkt me alleen wel wat beter fietsen dus als ik meer geld had zou ik er ook om gaan, haha!

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 09:11

   Hihi ja he, ik ook!! Maar ik ga eerst maar eens wat testrondjes doen. Wordt vervolgd!

 • Reply
  Femke
  2 januari 2016 at 10:26

  Ik heb nummer 3. Echt een super fijne fiets! Ik heb hem al een paar jaar, want ik had echt een andere fiets nodig maar ik had geen zin om er over een paar jaar weer 1 te kopen. Het leuke vind ik ook dat hij er niet als een moederfiets uitziet maar dat je hem kunt ombouwen tot 1.

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 13:04

   Dankjewel voor je reactie Femke! Het feit dat je hem weer om kunt bouwen naar een ‘normale’ fiets, spreekt mij ook erg aan ๐Ÿ™‚ Ik vind het fijn om te weten dat jij het een superfijne fiets vindt.

 • Reply
  Angela
  2 januari 2016 at 11:58

  Mijn “mamafiets” de Miss Grace beetje te vergelijken met fiets 2…een transportfiets! Ideaal met stuurslot, dubbele standaard en meer ruimte tussen zadel en stuur. De mand die ik voorop heb maakt het fietsen wel zwaarder (is al wat zwaarder door de brede banden), maar ach dat neemk maar voor lief โ˜บ๏ธ. Kheb een Yepp zitje erop…echt een aanrader! Succes hoor met je zoektocht! Enne….je mag een rondje komen doen hoor

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 13:05

   Dat is een erg mooie fiets! Ik doe graag binnenkort een ritje ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  lotte
  2 januari 2016 at 13:27

  Ik heb geen moederfiets. Wij hadden nieuwe fietsen gekregen toen we trouwde. Die waren drie jaar oud en ik vond het zonde om hem in te ruilen voor een moederfiets. Ik kwam toen op internet een moederstuur tegen ideaal. Die kan op elke fiets. Je haalt het orginele stuur eraf en zet het moederstuur er voor in de plaats. Het kinderzitje zit tussen het stuur op je voorvork als het ware. Ik vind het prima werken. En een goedkope oplossing.

  • Reply
   Angela Lodder
   2 januari 2016 at 13:31

   Dat is zeker zonde! En wat handig, dat vertelden ze niet bij de fietswinkel. Mijn fiets is, zoals ik schreef, echt niet geschikt. Maar dat is zeker een goede oplossing ๐Ÿ™‚ Dank voor het delen.

 • Reply
  Evy
  2 januari 2016 at 18:32

  Leuk Angela! Ik heb ook de mambo deluxe op het oog!! Ziet er leuk uit, nu nog kijken of ie ook fijn fietst! Dus die zou ik je aanraden ๐Ÿ˜‰

  • Reply
   Angela Lodder
   3 januari 2016 at 16:00

   Ik laat het je weten als ik mijn proefritje gemaakt hebt ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Ilona
  3 januari 2016 at 09:20

  Ik heb een bsp moederfiets met versnellingen en ben er echt heel erg blij mee!!!
  Liefs..

  • Reply
   Angela Lodder
   3 januari 2016 at 16:00

   Bedankt voor je reactie Ilona! Ik kon het merk niet, dus fijn om te weten dat het ook een goede fiets is.

 • Reply
  Volgmama
  3 januari 2016 at 15:20

  Ik heb een bakfiets. Maak eigenlijk meer gebruik van de auto.
  Volgmama onlangs geplaatst…Shoplog: meisjeskleding van Zeeman met 50%My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   3 januari 2016 at 16:03

   Dat vind ik ook gaaf een bakfiets, maar die past niet bij ons in de schuur ๐Ÿ˜‰ Ik gebruik ook wel veel de auto hoor, maar lijkt me zo heerlijk om te fietsen.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd