Op vakantie met onze baby en peuter of niet?

De meeste mensen hebben hun vakantie al gepland voor van de zomer, maar wij nog niet. Vorig jaar kochten wij onze fantastische vouwwagen en hadden we er een heerlijke eerste gezinsvakantie mee. We hebben enorm genoten in Frankrijk, maar om nu weer 1300 km te gaan rijden, dat zie ik niet zitten. Alles ging goed hoor, maar ik wil dat onze zoon niet aan doen.

Wel of niet?
De eerste vraag is of we wel of niet willen. We vinden het ergens zonde om onze vouwwagen een jaar te laten staan. Daarnaast vinden we het wel fijn om er als gezin ook tussenuit te zijn. De planning zou dan eind augustus/ begin september zijn. Dan is onze zoon 2 maanden oud. Ik zie het prima zitten om met de kids op vakantie te gaan met de vouwwagen, Stephan ook. De vraag is alleen: hoe doet onze zoon het? Is het een heel tevreden kindje of hebben we iets meer met hem te stellen? Met dat laatste ben ik liever thuis, dan op een camping. Dat is iets wat we nu nog niet weten. Om die reden hebben we besloten dat we dat eerst bekijken, voordat we iets gaan boeken. Dus we willen zeker ook dit jaar op vakantie. Even twee weekjes eruit, maar de vraag is even hoe het gaat met onze zoon.

Waar naar toe?
Als we gaan willen wij niet langer dan 4 uurtjes met de kids onderweg zijn. Dus we denken zelf aan België, begin Frankrijk, Luxemburg, Duitsland of misschien zelfs wel Nederland. We laten het daarbij ook van het weer afhangen. Ik ga absoluut niet met vakantie als er al regen wordt voorspeld bijvoorbeeld. Dan zit ik liever in ons eigen huis. En die kans is behoorlijk aanwezig natuurlijk. Ik hoef geen 30 graden, met 20 graden en een klein zonnetje ben ik al zeer tevreden 🙂

Hebben jullie nog aanraders?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  7 mei 2017 at 09:14

  Binnen Nederland of naar de Ardennen is ook heerlijk toch? Gewoon even eruit is het belangrijkst
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…week overzicht – Week 18- Cabrio, ijsjes en nagels lakken.My Profile

 • Reply
  jodi - liefthuis
  7 mei 2017 at 14:33

  Jaaaaa vouwwagens zijn de BOM. Wij zijn met onze spruit naar Frankrijk gereden. Wel boven in 4 tot 5 uurtjes rijden ongeveer. Ook met vouwwagen en hij was op dat moment 9 weken oud. Wij hebben pas besloten te gaan toen onze spruit een goede slaper en rustige baby bleek te zijn. Dus gewoon kijken hoe je vindt dat het gaat in die weken en dan beslissen.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn rare zwangerschaps kwaaltjes tot nu toe…My Profile

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  7 mei 2017 at 15:05

  Gewoon lekker naar Center Parcs! Alles bij de hand, je hoeft niet lang te rijden. Ideaal!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…WINACTIE! – Win een prijzenpakket van Ernst en BobbieMy Profile

 • Reply
  Jeanine
  8 mei 2017 at 06:34

  We gaan in juli naar Zuid-Frankrijk met de caravan. Baby zal dan +/- 2 maanden zijn. Toen Luuk zo oud was zijn we ook geweest en dat ging super. Alleen maar makkelijker joh als ze nog zo klein zijn.
  Je hoeft natuurlijk niet perse een eind weg maar ik zou wel de zekerheid van mooi weer willen hebben hoor. (Paar dagen regen moet je niet hebben)
  Het zal best druk zijn maar dat ben je thuis ook. Er even uit met je gezinnetje​ is heerlijk! Gewoon doen!

  • Reply
   Angela - Mama met passie
   8 mei 2017 at 09:55

   Helemaal eens, klinkt ook top. Maar ik vind het te lang rijden met een baby die eigenlijk maar 2 uur in een maxi cosi mag. Er is geen ruimte voor zo’n speciale auto reiswieg. Hoe doen jullie dat?

 • Reply
  Jeanine
  8 mei 2017 at 11:36

  Toen om de drie uur gestopt, gelijk even voeden. Dan is een caravan wel handig, heb je alles bij de hand. Even lekker languit op het bed liggen en weer verder. Wel gewoon in de maxi cosi.
  Maar als het dichtbij mooi weer is kun je lekker niet te ver toch? Wij zitten aan de bouwvak vast dus dan moet je wel boeken vantevoren en wilde wel zonzeker zijn. Anders zou ik ook het weer afwachten denk ik..

 • Reply
  Pien
  8 mei 2017 at 13:42

  Terschelling is echt een aanrader, camping nieuw-formerum is erg leuk voor kids. Ligt centraal, schoon en is gewoon leuk. Dichtbij maar het gevoel dat je weg bent!

 • Reply
  Nicole
  8 mei 2017 at 16:11

  Wij hebben geen plannen en kijken inderdaad hoe t gaat met de kleine man. Waarschijnlijk kunnen we sowieso niet omdat m’n man geen vakantie dagen meer heeft na de zomer. Zijn werk is 2 weken dicht dus is hij verplicht vrij in de zomer..
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog buikbaby | Baby-dump & HemaMy Profile

 • Reply
  Patricia
  8 mei 2017 at 18:49

  Gewoon lekker in Nederland voor een jaartje. Ook heerlijk en je hebt prachtige plekjes in ons eigen landje.
  Patricia onlangs geplaatst…Dagje uit| Avifauna| + VideoMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  8 mei 2017 at 20:00

  Hier wordt het Center Parcs haha. Lekker dichtbij…
  Charlotte onlangs geplaatst…OOTW: mama, Aukje en EmmiMy Profile

 • Reply
  Marlin
  13 februari 2018 at 22:59

  Wij zijn afgelopen zomer met een baby van 4 maanden naar Zuid-Frankrijk gegaan met een eigen caravan. Het was echt super! En wat is Frankrijk een fijn land om vakantie te vieren.
  Het was voor ons 1100km rijden en wij hebben de rit in 2 dagen (1 overnachting) gedaan. Wij zijn zondags om 8 uur vertrokken en 600-700km gereden en om de 2 uur gestopt. De tweede dag (maandag) verder gereden. Dit ging uitstekend, hele fijne dagen om te rijden en in Frankrijk kun je super gemakkelijk en snel over de route du soleil naar het zuiden. Aankomende zomer doen wij weer hetzelfde. Wij hebben er nu al zin in

  • Reply
   Angela
   16 februari 2018 at 11:44

   Gaaf Marlin! Wij zijn dus ook geweest met onze baby van toen 3 maanden 😉 We hebben enorm genoten met beide kids. De autoreis ging ook ontzettend goed. Heb je nog een tip voor een kindvriendelijke camping in het zuiden? Wij willen daar misschien ook naar toe dit jaar! Dankjewel alvast 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd