Onze trouwdag in foto’s!

Laatst was ik bezig met foto’s uitzoeken voor Naomi. Als je eenmaal bezig bent met foto’s kijken, ben je zo uren verder. En toen zag ik het mapje bruiloft en beleefde ik onze trouwdag weer opnieuw. Wat een prachtige dag was dit. De dag dat ik trouwde met de liefde van mijn leven. De man met wie ik oud ga worden en een gezin ga vormen. Ik neem jullie mee in een van de mooiste dagen uit ons leven en laat onze trouwkaart zien. Er zijn nog veel meer foto’s, maar om privacyredenen van onze familie en vrienden worden deze niet getoond. Zo zijn er van de feestavond superleuke foto’s gemaakt door de vader van mijn beste vriendin en natuurlijk onze foto’s met onze gasten. Foto’s waar dus alleen wij op staan, gemaakt door onze trouwfotograaf.

Zo zag onze trouwkaart eruit! Ik heb printscreens gemaakt van de PDF, want zo kunnen jullie hem beter bekijken. Wij hebben de trouwkaart laten ontwerpen. We wilden echt een unieke kaart en zijn er ontzettend blij mee.

Voor en achterkant trouwkaart

De voor- en achterkant van onze trouwkaart. Zie je het envelopje? Dat was onze cadeautip. Een bijdrage voor onze reis naar Zuid-Afrika.

Binnenkant trouwkaart

De binnenkant

12

Voor de daggasten zat dit kaartje er nog bij. Een voor-en achterkant.

En nu zijn jullie vast nieuwsgierig naar de grote dag! Op 27 september was het dan zover, onze trouwdag. Kijk mee en geniet!

Trouwen 1

Ons allebei klaar maken voor de grote dag! Dankbaar dat wij onze trouwkleding van onze ouders hebben gekregen. Mijn dag begon om 5:30 uur al. Ik kon absoluut niet meer slapen. De zenuwen gierden door mijn lijf! Stephan draagt manchetknopen die ik een keer voor hem gekocht had, dat vond ik echt een hele leuke touch!

Trouwen 2

Het eerste moment dat we elkaar zagen was heel bijzonder. Een aantal familieleden, vrienden en nieuwsgierige mensen uit het dorp maakten dit mee. Stephan zag er prachtig uit en dat vond hij van mij ook. Hij had tranen in zijn ogen, dat is wat iedere vrouw toch wil?! En toen gingen we foto’s maken met zijn tweeën. Een heerlijk rustig moment en een hoop lol met elkaar, de fotograaf en één van mijn schoonzussen die ook ceremoniemeester was. Mijn andere schoonzus, ook ceremoniemeester zorgde ervoor dat het thuis bij mij op rolletjes liep.

Trouwen 4

En nog meer foto’s! Ik leende het roze blazertje van mijn beste vriendin. Stephan zette de auto even weg en toen had ik het jasje aan, want zoals ik al zei het was best fris! De trouwfotograaf vroeg of ik met het jasje op de foto wilde en ook dat zijn hele leuke foto’s geworden.

Trouwen 3

Een binnenlocatie was niet nodig met dit prachtige weer, maar voor de afwisseling leek het ons erg leuk om daar toch foto’s te maken. En inderdaad het zijn hele mooie foto’s geworden!

Trouwen 6

Bij thuiskomst stonden al onze 52 daggasten ons op te wachten en wederom wat nieuwsgierige dorpsbewoners. Ik voelde mij net een prinses door al die aandacht en ik hou er helemaal niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan haha. We genoten enorm bij het zien van onze familieleden en vrienden met hun mooie kleding en kapsels. Na het eten van een broodje en wat drinken was het dan echt zo ver. Om 13:00 uur trouwden we voor de wet en om 15:00 uur in onze kerk. Daar wisselden we de ringen uit. Voor ons is het belangrijk om de zegen over ons huwelijk aan God te vragen. Het was een prachtige dienst met mooie liederen die we zelf hadden uitgekozen. Er is nog een schitterende foto van boven genomen, waar je alle gasten ziet zitten in de kerk, maar om privacyredenen heb ik deze weggelaten net als veel andere foto’s.

trouw 7

Tijd voor taart! Eén van de ceremoniemeesters vertrok na de dienst meteen naar onze feestlocatie, echter had zij ook de sleutel van de trouwauto. Na wat heen en weer bellen, kwam Stephan zijn broer snel met de sleutel. We moesten hier erg hard om lachen. Toen we aankwamen had iedereen al een drankje en konden we de taart aansnijden. Hij was erg mooi, maar nog belangrijker, hij was heel erg lekker!

Trouwen 8

Nadat we foto’s hadden gemaakt met onze daggasten wilde de fotograaf nog even foto’s van ons samen maken. Een leeg strand, helemaal voor onszelf!

trouwen 7

Het diner was heerlijk. Een warm-en koud buffet, zodat we rond konden lopen en met iedereen konden kletsen. Na het eten kwamen onze avondgasten en kon de feestavond beginnen. Onze vrienden hadden wat dingen voorbereid, maar wij zelf ook! Onze openingsdans was te gek en voor 98% van de mensen een grote verrassing! Het mooiste moment van de avond was toch wel de serenade van Stephan op zijn gitaar. Hij had een half jaar lang met mijn schoonzus “Het is een nacht” van Guus Meeuwis ingestudeerd. Ik wist hier helemaal niets van, dat hadden ze zeer goed verborgen gehouden. Het was een heel bijzonder moment. De avond voor onze bruiloft hadden ze samen hun eerste gitaarles bij een muziekschool en dat doen ze nog steeds, leuk he? Verder hadden Stephan en ik de afspraak dat we niets voor elkaar zouden doen. Als iemand toch iets zou doen voor de ander moest die persoon zeven dagen achter elkaar koken. Stephan heeft gekookt, maar geen zeven keer achter elkaar haha. De feestavond was fantastisch. We hebben genoten met onze gasten! Mijn schoenen heb ik tot het einde aangehad. Toen alle gasten waren vertrokken, heb ik pas mijn teenslippers aangedaan. Bikkel he? Niet echt, het waren gewoon hele goede schoenen denk ik haha. En toen kwamen we thuis….

collage(15)

Van je vrienden moet je het maar hebben he? Onze eerst nacht in ons huis en dan moet je de volgende dag een hoop zooi opruimen. Dit is dus de volgende ochtend, toen hadden we de trap al een eind schoongemaakt. Deze stond vol met bekertjes (in de onderkant zat een gat) en graan. De wc lag vol met ballonnen en er zat huishoudfolie op de bril (de wc boven ook). In de douchekop zat blauwe vloeistof, daar kwamen we die nacht al achter. Echter stappen wij nooit meteen onder de douche, maar laten de kraan altijd even lopen. We kregen ook nog twee goudvissen, deze zaten in de slakom. Verder hadden ze een fiets in de voortuin ingegraven, gelukkig niet een van onze fietsen. Die ochtend kregen we een heerlijk ontbijt van onze vrienden, gebracht door de bakker. Van jullie blauwe vrienden stond er op het kaartje 😉 Wij konden het wel waarderen hoor!

Heel lang is deze dag de mooiste dag uit mijn leven geweest. De geboorte van Naomi heeft daar plaats voor gemaakt. Haar op de wereld zetten, een kindje van ons samen, dat is echt het allermooiste dat mij is overkomen.

Zijn jullie getrouwd? En was jullie huis ook zo toegetakeld?

 

Bewaren

Liefs Angela

Gerelateerde berichten

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  12 februari 2016 at 10:54

  Wat een mooie bruid!! Ons huis gelukkig niet. We hebben ook gezegd dat we dat per se niet wilde. Het was bij ons een hele mooie dag! Mijn ouders zijn ook op 27september (1989) getrouwd.

  • Reply
   Angela Lodder
   12 februari 2016 at 21:24

   Dankjewel! 🙂 Wij hadden aangegeven dat ze best wel wat mochten doen, maar wel met droge spullen. Dus geen water of vieze smurrie. Wat leuk! Mijn ouders zouden ook in september trouwen, in 1987, maar het huis was nog niet klaar, dus het werd een maandje later!

 • Reply
  Liess
  12 februari 2016 at 11:30

  Wat een mooie fotos hebben jullie gemaakt! en ziet er inderdaad hartstikke gezellig uit.

  Wij waren gister 6 maanden getrouwd dus zat zelf ook nog even naar onze fotos te kijken, brengt altijd zoveel mooie gevoelens terug.
  Ik had heel duidelijk gezegd dat ik absoluut geen rare dingen in mijn huis wilde, en dat is gelukkig niet gedaan, alleen leuke versiering van de buren als verassing!
  Liess onlangs geplaatst…Huisdieren en zwangerschap, Bevalling en BabysMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   12 februari 2016 at 21:25

   Dankjewel! Nog van harte gefeliciteerd! Dat mag nog wel als je 6 maandjes getrouwd bent toch? Heel fijn he die gevoelens! Dat is leuk zo’n verrassing van je buren!

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  12 februari 2016 at 21:51

  Wat zag je er prachtig uit!!! plaatje!!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ga lekker samen weg met Valentijnsdag!My Profile

 • Reply
  Saskia
  13 februari 2016 at 09:58

  Wat een prachtge foto’s heel mooi. En wat bijzonder dat je man een lied voor je had ingestudeerd en dat ook nog zo goed verborgen wist te houden!
  Saskia onlangs geplaatst…6x Waarom boodschappen doen leuk isMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   14 februari 2016 at 13:16

   Dankjewel! Het verbaasd mij ook nog steeds Saskia, ik had echt niets door haha. Het was heel bijzonder 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  14 februari 2016 at 07:52

  Ik vind je jurk zo leuk! En je hebt de foto’s leuk gepresenteerd!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Pop-ups: een nieuwe trend in BloglandMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   14 februari 2016 at 13:16

   Dankjewel voor het compliment over mijn jurk! Thanks, wilde graag veel foto’s delen, dus dan was dit de beste manier!

 • Reply
  Linda
  14 februari 2016 at 11:26

  Prachtige foto’s!
  Mooie roze blazer trouwens bij je mooie trouwjurk 🙂
  Hier (nog) niet getrouwd.
  Maar lijkt me wel leuk om het huis toe te takelen als vrienden ofzo aan trouwen haha

  • Reply
   Angela Lodder
   14 februari 2016 at 13:17

   Dankjewel voor je lieve reactie! Gaaf he, ik had nooit gedacht dat die foto’s zo mooi zouden worden. Hihi ja dat is echt heel leuk, hebben wij al een aantal keer mogen doen en aanstaande vrijdag weer.

 • Reply
  Marieke
  27 maart 2017 at 20:19

  Wat een geweldige dag zeg! Heerlijk zeg!
  Wij hadden ook een supermooie dag, maar gelukkig geen versierd huis, terwijl ze alle tijd hadden om iets te doen.
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #13 My Profile

 • Reply
  Simone
  27 maart 2017 at 20:48

  Ons huis was leuk versierd met slingers en er waren bekertjes water op de trap gezet. Maar de emmer om ze in leeg te kiepen stond er wel bij klaar dus dat was schappelijk
  Simone onlangs geplaatst…Weekvlog #27 | Action, Krijspaleis en WinkelenMy Profile

 • Reply
  Frank
  28 maart 2017 at 10:15

  Wat een mooie foto’s! Wij zijn in de zomer drie jaar getrouwd. We zijn heel slim geweest door onze huissleutel niet af te geven aan onze vrienden . Onze vrienden zijn er minder goed vanaf gekomen met het hele huis onder rijst

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd