Ontspannen als moeder? Zo doe ik dat!

Als er iets is dat ik nodig heb, dan is het wel ontspannen. Als moeder moeten we zoveel ballen hooghouden. Onmogelijk overigens, dus prioriteiten stellen. Eén van die prioriteiten is voor mij ontspannen. Tijd voor mezelf, zodat ik kan opladen. Ik deel vandaag vijf dingen waar ik mijn ontspanning in vind.

Podcast luisteren

Sinds kort heb ik podcasts helemaal ontdekt. Voornamelijk op zakelijk gebied, maar ook privé. Zo luister ik graag naar de podcast van Mompoint, Het zet je vaak ook aan het denken, maar dat vind ik juist heerlijk. Als je nog tips hebt voor podcasts op het gebied van het moederschap, let me know!

Boek lezen

In bed met een kop thee en een goed boek. Zo fijn, even verder aan helemaal niks denken. Op dit moment lees ik voornamelijk boeken voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat zet mij wederom aan het denken, maar dat wil ik ook graag. Ik vind hier echt ontspanning in, juist doordat ik groei. Ook lees ik graag fictieve boeken, maar dat staat voor nu op een lager pitje.

Wandelen of fietsen

Een frisse neus halen. Van de omgeving genieten. Even helemaal mijn hoofd leeg. Dit werkt voor mij echt bevrijdend. Soms zijn er ook momenten dat ik veel nadenk tijdens het wandelen. Over waar ik sta en waar ik naar toe wil. Welke stappen ik al gezet heb om daar te komen. Een mooi reflectiemoment vind ik dat.

Netflix

Lui op de bank met een bak chips. Kijkend naar een goede serie of film. Gewoon even helemaal niks, dit is zo relaxed. Voor mij niet iedere avond overigens, daar word ik dan weer niet zo ontspannen van.

Spamomentje

Een gezichtsmasker, een haarmasker en een uitgebreide douche met mijn favoriete scrub. Als het even kan combineer ik deze met een podcast of een goed boek. Een masker moet vaak toch even intrekken. Zalig!

Op stap

Even de deur uit met Stephan of vriendinnen. Deze momenten zijn zalig, echt goud waard. De mooiste gesprekken vinden plaats op die momenten. Dan ben ik gewoon even geen mama, maar gewoon Angela. In 2019 maar wat vaker doen.

Waar vind jij je ontspanning in?

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Rianne
  10 januari 2019 at 11:04

  Leuke tips! Welke boeken lees je voor je persoonlijke ontwikkeling? Daar ben ik wel benieuwd naar 😉

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd