Ode aan mijn schoonouders

Al eerder konden jullie de ode aan mijn vader en aan mijn moeder lezen. Vandaag een ode aan mijn schoonouders. Zo’n 5,5 jaar geleden kreeg ik een brief van ieder van hen. Bijzondere en liefdevolle brieven die een indruk op mij hebben achtergelaten. Woorden die zo bijzonder waren. Ze verdienen dat nu wel een keer terug vond ik.

Lieve Martin en Carolien,

Je hoort zoveel verhalen over schoonouders. Schoonmoeders vaak in het bijzonder. Ik mag in mijn handjes knijpen met jullie. Bijna twaalf jaar geleden stapte ik zenuwachtig jullie huis binnen. De ouders van je vriendje ontmoeten is nogal niet wat. Ik kwam terecht in een warm bad. Ik voelde mij al heel snel thuis en dat is jaren later nog steeds zo. Ik durf wel te zeggen dat jullie de echte Angela zien. Ik ben mezelf bij jullie. Jullie behandelen mij alsof ik jullie eigen kind ben. Zo liefdevol, zorgzaam en meedenkend.  Ik kan mij werkelijk geen betere schoonouders bedenken. Dankjewel dat jullie voor ons klaarstaan. Er is geen enkel moment waarbij dat niet zo is. Of het nu gaat om oppassen, meedenken bij de koop van een huis of gewoon een luisterend oor zijn.

Uit de grond van mijn hart wil ik jullie bedanken voor Stephan. Dat jullie mij een man gaven die zo liefdevol en zorgzaam is. Meehelpt in het huishouden, terwijl hij fulltime werkt. Die oog heeft voor mij. Die het vaak al weet als ik niet lekker in mijn vel zit. Jullie aandeel daarin is heel groot geweest. En hoewel niemand perfect is, is hij het wel voor mij.

Blijf zo kijken naar jullie kleinkinderen. Dat is het allermooiste om te zien. Al jaren opa en oma van Naomi, Daniël en Noa*. Wat hadden we ons nichtje graag in ons midden gehad. En nu een vierde kleinkind op komst. Een tweede kindje voor Stephan zijn jongste broer en zijn vrouw, een broertje of zusje voor Noa*. Ik zie de trots in jullie ogen als jullie onze kinderen zien, als jullie over Noa* praten en de echofoto’s van de jongste telg op komst bekijken. Mijn ouders als opa en oma zien is geweldig, maar dat geldt ook voor jullie. Ik vind het heerlijk dat ze zo dol op jullie zijn. Dat ze zo’n goede band met jullie hebben.

Carolien, ik had met niemand liever die Mont Ventoux op gefietst. Wat een strijd en wat een overwinning. We hebben gelachen, afgezien en gehuild. Maar het was bovenal fantastisch. Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Je bent niet alleen de moeder van mijn man, maar een tweede moeder.

Martin, dankjewel dat je in je brief schreef dat ik als een dochter voor je ben. Dat heb je niet alleen geschreven, maar ook een keer benoemd. Ik ervaar die warmte ook echt die je geeft als vader. Dankjewel daarvoor.

Ik hoop dat wij en onze kinderen nog heel lang van jullie mogen genieten! Dat Stephan van jullie houdt is een vanzelfsprekendheid, maar ook ik hou heel veel van jullie. En onze kids ook, dat weet ik zeker.

Dikke kus!

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd